powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η «μάχη» της Σουρωτής: Ενα ευρώ ανά μετοχή προσφέρουν Coca - Cola και Ιβάν Σαββίδης

Όχι μόνο αγοραστή, αλλά και... ξενοδοχείο καλούνται να επιλέξουν οι μικρομέτοχοι της «Σουρωτής», καθώς Coca - Cola HBC και όμιλος Ιβάν Σαββίδης όρισαν τις ημέρες, τις ώρες και τον τόπο για την εξαγορά των μετοχών της ιστορικής εταιρείας εμφιάλωσης ανθρακούχου νερού. Όπως γραφει η Καθημερινή  αμφότεροι σημειωτέον προσφέρουν ένα ευρώ ανά μετοχή. 
Ειδικότερα, η Coca - Cola HBC καλεί τους μετόχους στο
ξενοδοχείο Nicopolis στις 27 και 31 Οκτωβρίου και στις 2 και 4 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ.. Η Coca - Cola HBC απευθύνεται προς όλους τους μετόχους και δηλώνει ότι εγγυάται το τίμημα του ενός ευρώ ανά μετοχή με την καταβολή μετρητών. Σύμφωνα με κύκλους κοντά στην εταιρεία η Coca - Cola HBC  είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της «Σουρωτής», κατέχοντας ποσοστό 20%. Το 15% το απέκτησε πλειοδοτώντας σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ το υπόλοιπο 5% έχει συγκεντρωθεί ύστερα από την πρόταση που απηύθυνε στους μικρομετόχους της «Σουρωτής».

Από την άλλη, ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη θα δέχεται τους μετόχους που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τις μετοχές τους στο ξενοδοχείο Μacedonia Palace από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου για όλες τις εργάσιμες ημέρες στο διάστημα αυτό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 μ.μ. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την  άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος. 

Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι έχουν στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη «Σουρωτή», με την μεν Coca - Cola HBC να τονίζει την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία της, τον δε όμιλο Ιβάν Σαββίδη να υπογραμμίζει τον «απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητά της και στα τοπικά χαρακτηριστικά της». Στόχος του δε, όπως αναφέρει, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της.