powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ολοκλήρωση ενημερωτικής “Τοπικής Εκδήλωσης” στο Δήμο Νέας Προποντίδας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoR)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 14/10/2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας, η ενημερωτική “Τοπική Εκδήλωση” (“Local Event”) που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας από κοινού με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Nομού Χαλκιδικής.
Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions), ήταν η ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανόηση της έννοιας της «Ευρωπαϊκής Ταυτότητας» ως βασικού στρατηγικού στόχου του εν λόγω συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, η ημερίδα εστίασε και στη σημασία της συμμετοχής σε Προγράμματα/Πρωτοβουλίες/Δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της κύριας θεματικής της εκδήλωσης.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: (α) κ. Σταύρος Καλαφάτης (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης) με θέμα: “Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού: Πως θα χτίσουμε την ευρωπαϊκή ταυτότητα” και (β) κα Μαρία Πάσχου, επιστήμων Μέσων Μαζικής επικοινωνίας και Πολιτισμού, ειδική ομιλήτρια του Team Europe Greece, με θέμα: “Erasmus+ για την Εκπαίδευση”.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Καρράς, καθώς και οι Προϊσταμένες των  Δ/νσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χαλκιδικής, κκ. Ευτυχία Παπανικολάου και Αικατερίνη Τσέκου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, οι διευθυντές/ντριες των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Προποντίδας, ειδικοί σύμβουλοι από τον χώρο της εκπαίδευσης σ' επίπεδο νομού, καθώς και οι μαθητές/τριες της Β' Τάξης του Γενικού Λυκείου Ν.Τρίγλιας.


Ο Δήμαρχος
Εμμανουήλ Καρράς