powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Στα 4,40 ευρώ το Κορωνέικο στη Λακωνία, έως τα 4 ευρώ το κιλό στη Χαλκιδική.

Από τα 3,50 ευρώ το κιλό ξεκινάνε οι τιµές και στη Χαλκιδική για το ελαιόλαδο µε οξύτητα 0,3-0,5 και φτάνουν έως τα 4 ευρώ το κιλό. Εκεί η µείωση φτάνει και το 70% λόγω και του δάκου, σηµειώνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός.
Σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν και αυτή την εβδοµάδα η ζήτηση για το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς όλοι οι
εµπλεκόµενοι ενδιαφέρονταν να προµηθευτούν ποιοτικό προϊόν, µε τις προσφορές στον Αγροτικό Συνεταιρισµό Συκιάς Λακωνίας, που διαθέτει ελαιόλαδο µέχρι 0,27-0,29 οξύτητα, να φτάνουν τα 4,40 ευρώ το κιλό (90% κορωνέικο, 10% Αθηνοελιάς), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Ωστόσο, στα επίπεδα των 4,25-4,35 ευρώ το κιλό έχουν πωληθεί σηµαντικές ποσότητες. Να σηµειωθεί ότι εκτός των περιπτώσεων που κάθε χρόνο αποτελούν εξαιρέσεις όσον αφορά την ποιότητα του ελαιολάδου διατηρώντας και φέτος αυτό το προνόµιο, οι περισσότεροι συντελεστές του κλάδου κάνουν λόγο για µία άσχηµη χρονιά εξαιτίας της µειωµένης πανελλαδικά παραγωγής, έως και 70% σε ορισµένες περιοχές.

Στη Μεσσηνία, όπου η συγκοµιδή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδοµάδες η ανοµβρία του περασµένου χειµώνα και η ανάπτυξη µυκήτων έχουν προκαλέσει µείωση της παραγωγής γύρω στο 40%, επισηµαίνει ο παραγωγός και τυποποιητής, Παναγιώτης Γκούµας, ο οποίος χαρακτηρίζει τη σεζόν κακή λόγω της παραπάνω µείωσης, παρά το γεγονός ότι οι τιµές για το συµβατικό ελαιόλαδο έως 0,5 είναι 3,50 ευρώ το κιλό για τους παραγωγούς