powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ιερισσό με Γραφείο Συναλλαγών.

Μετά τη διάρρευση της πληροφόρησης περί της πρόθεσης της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την επικείμενη κατάργηση του υποκαταστήματός της στην Έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, στην Ιερισσό, εύλογες ήταν οι έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα καλύπτει τις ανάγκες σε
όλη την εμβέλεια της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αριστοτέλη, έως και της Μοναστηριακής Πολιτείας του Αγίου Όρους. Το ενδεχόμενο της κατάργησής του θα επέφερε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, για την αποτροπή του οποίου ήταν αναγκαίες άμεσες και συντονισμένες ενέργειες.

Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος των συνεπειών αυτών, απευθύνθηκε εγκαίρως και ευθέως στα αρμόδια διοικητικά όργανα της Τράπεζας, ζητώντας τη διακρίβωση των φημολογιών και εξηγώντας, σε περίπτωση βασιμότητας αυτών, αναλυτικά τους λόγους που ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Το ακριβές περιεχόμενο της σχετικής επιστολής δημοσιεύθηκε αυτούσιο προς γνώση και ενημέρωση του κοινού (δείτε την επιστολή εδώ).

Μετά και τις ανάλογες επαφές και παρεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου, η Διοίκηση της Τράπεζας δήλωσε εγγράφως προς τη Δημοτική Αρχή με την από 07-11-2016 επιστολή της, πως «θα συνεχίσει τη λειτουργία της στην Ιερισσό (στο υφιστάμενο ακίνητο) με Γραφείο Συναλλαγών, ενώ θα διατηρηθεί και η 24ωρη λειτουργία του ΑΤΜ», ενώ διαβεβαιώνει πως «θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών τόσο του Δήμου Αριστοτέλη, όσο και των κατοίκων της περιοχής με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».

Παραθέτουμε, προς ενημέρωση των δημοτών, αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος προς το Δήμαρχο Αριστοτέλη (δείτε την επιστολή εδώ)

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη