powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

ΨΕΥΤΙΚΑ «ΑΡΙΣΤΑ» ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Θαύμα θαυμάτων» ανακάλυψε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ σε επίσκεψή του στην περιφέρεια. Όλοι (!) οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ιδιωτικού σχολείου αποφοιτούν με άριστα!
Επειδή ουδείς πιστεύει ότι ξαφνικά Θεία επιφοίτηση συνέδραμε  τους μαθητές του εν λόγω σχολείου, η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση
παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διαπιστωθεί η πιθανή αλλοίωση των βαθμολογιών και η παραχάραξη των τίτλων σπουδών. Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο είχε παραχαράξει και το θεσμό της τράπεζας θεμάτων με σκοπό να πριμοδοτηθούν οι μαθητές του με άριστη βαθμολογία. Για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του σχολείου έχουν παραπεμφθεί για πειθαρχικό αδίκημα.

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι η αλλοίωση βαθμολογιών και η έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών είναι ένα ακραίο φαινόμενο ανομίας από  το οποίο δεν πλήττεται μόνο το δημόσιο συμφέρον και το αγαθό της εκπαίδευσης, αλλά και η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που λειτουργούν νόμιμα και σε ιδιωτικά σχολεία που κάνουν χρήση τέτοιων πρακτικών. Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να θέσει ακόμη πιο αυστηρούς όρους στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, προκειμένου να μπει φραγμός σε τέτοιους είδους φαινόμενα που οξύνουν τις εκπαιδευτικές και τις κοινωνικές ανισότητες.