powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δεν κόβεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των νοσηλευτών του ΕΣΥ διαβεβεώνει ! το Υπουργείο Υγείας

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνει ρητά ότι, δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται.
Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι η φήμη πως επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας «οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες».

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) είχε καταγγείλει πως «το νοσηλευτικό προσωπικό εντός του 2017 θα έχει να αντιμετωπίσει μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως (15% μεσοσταθμικά) αφού μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων». Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Έρχεται η σφαγή των νοσηλευτών! Προς κούρεμα το «ανθυγιεινό επίδομα»