powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Συνοδοί σε Νοσοκομείο "έσπασαν" στο ξύλο εργαζόμενο επειδή εμπόδισε μεγάλο αριθμό να εισέλθουν στο Νοσοκομείο.

Απίστευτο περιστατικό βίας με θύμα εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Αιγίου Αν. Αχαΐας, σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζει το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, με προπηλακισμούς και απειλές που κάποιες φορές οδηγούν και σε ...ξυλοδαρμούς!
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr, ένας
εργαζόμενος που προσπάθησε να εμποδίσει μεγάλο αριθμό συνοδών ασθενούς να εισέλθουν στο νοσοκομείο όλοι μαζί (όπως εξάλλου προβλέπεται και από τον Κανονισμό λειτουργίας) δέχτηκε απειλές και στη συνέχεια έγινε στόχος σφοδρού ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, φέροντας πολλαπλά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Το Σωματείο Εργαζομένων "Ο Ασκληπιός" του Νοσοκομείου Αιγίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιστατικό και ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέπονται αυτά τα λυπηρά φαινόμενα. Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:

"Όλοι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ν.Μ. Αιγίου καταδικάζουν το συμβάν βίας που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 06/11/16 στο χώρο του Νοσοκομείου, κατά το οποίο συνοδοί ασθενούς χτύπησαν στο πρόσωπο εργαζόμενο του νοσοκομείου. Ο εν λόγω εργαζόμενος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Όλοι μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία μας, διότι τα περιστατικά βίας και κυρίως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ΤΕΠ είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να δέχονται επιθέσεις απο συνοδούς επισκέπτες του νοσοκομείου. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατό καλύτερα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της περιοχής της Αιγιαλείας.

Εκφράζεται η συμπαράστασή μας προς στο συνάδελφο και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να περιοριστούν τέτοιου είδους φαινόμενα."