powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Οι νοσηλευτές αντιστέκονται! Ολονύκτια διαμαρτυρία για το κούρεμα του «ανθυγιεινού επιδόματος»

Σε ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και με ώρα έναρξης τις 19:00μμ, προχωρά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ).
Βασικό αίτημα του κλάδου να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει τοΝοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017. Άλλωστε μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το
μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση τοεπίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Πάντως οι νοσηλευτές καιρό τώρα αναδεικνύουν το θέμα χωρίς όμως επισήμως να έχει τοποθετηθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Έρχεται η σφαγή των νοσηλευτών! Προς κούρεμα το «ανθυγιεινό επίδομα»
Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΟΝΟΠ καλούν την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλη αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.
Πάντως μόλις πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους νοσηλευτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

www.healthreport.gr