powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ο Χαλκιδικιώτης Πιτσιόρλας που κατηγορήθηκε ως το το "Αστέρι της Αριστεράς" που θα πουλάει Ελλάδα, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στέργιος Πιτσιόρλας: Από τον Ρήγα και το ΤΑΙΠΕΔ στην κυβέρνηση
Μπορεί να βρέθηκε στο στόχαστρο δυο συναδέλφων του, πλέον, στο υπουργικό συμβούλιο (του Χρήστου Σπίρτζη και του Πάνου Σκουρλέτη) για τους χειρισμούς του ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά φαίνεται πως τον πρωθυπουργό τον έπεισε. Ο λόγος για τον Στέργιο Πιτσιόρλα, που από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται υφυπουργός Οικονομίας
και Ανάπτυξης.
Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας (*από ζερβοχώρια Χαλκιδικής) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ήταν ως οργανωτικό στέλεχος του Ρήγα στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝ και ένας από τους ανθρώπους που θεωρούνταν πολύ κοντά στον Λεωνίδα Κύρκο αλλά και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο.
Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος.
Από το 2010 δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων.
Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Ανέλαβε την προεδρία του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τον Μάρτιο του 2015.

το άρθρο από το www.newsit.gr