powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αρχές Δεκεμβρίου ο δρόμος Νέας Φώκαιας-Αθύτου στην Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένεται να «ανοίξει» το οδικό τμήμα ανάμεσα σε Νέα Φώκαια και Άθυτο, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής που παρέμεινε κλειστό σχεδόν δύο χρόνια, «κόβοντας στα δύο» ολόκληρη τη χερσόνησο. Υπενθυμίζεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη διάβρωση του υπεδάφους από τη θάλασσα είχαν
ως συνέπεια να σημειωθούν καθιζήσεις στο οδόστρωμα γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το  halkidikifocus.gr η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχείρησε να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού άξονα, ωστόσο καθυστέρησε ο έλεγχος νομιμότητας της διαδικασίας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και κατά συνέπεια η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριοπροκειμένου να εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία.
«Οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Απομένει η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και ο καθαρισμός των πρανών από τα χόρτα ώστε ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία» γνωστοποίησε μιλώντας στοhalkidikifocus.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και θεματικός στον τομέα Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος.

15174682 1512640992085790 1090982766 n

Οι παρεμβάσεις
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή του Βόθωνα, περιελάμβαναν έργα οδοποιίας και σταθεροποίησης των πρανών.
Ειδικότερα εκπονήθηκε μία ολοκληρωμένη μελέτη με την οποία εκτιμάται ότι δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε στο σημείο της επαρχιακής οδού και ταλαιπώρησε οδηγούς, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

15129960 1512641722085717 629281217 n

Το έργο κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ και οι πόροι εξασφαλίστηκαν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράδοσή του σε συνδυασμό και με το νέο οδικό άξονα Νέας Ποτίδαιας-Κασσάνδρειας μήκους 17 χιλιομέτρωνπου εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή της Κασσάνδρας βελτιώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό και τα αποτελέσματα θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητά την ερχόμενη θερινή περίοδο.