powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα νερού στη θέση “Πλατάνια” Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας

Με την υπ' αριθμ. 30/13 ΑΔΣ ανατέθηκε σε ιδιώτη μελετητή η επικαιροποίηση της υδραυλικής μελέτης του έργου: “Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα νερού στη θέση “Πλατάνια” Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας”.
Προκειμένου να καταστεί ώριμο το έργο ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί προχωρήσαμε σε συμπληρωματικές αναθέσεις.
Με την υπ' αριθμ. 279/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ανατέθηκε σε ιδιώτες μελετητές η εκπόνηση αφενός της γεωργοτεχνικής μελέτης αφετέρου της μελέτης κτηματογράφησης  του έργου.
Οι εν λόγω μελέτες παρελήφθησαν με τις υπ' αριθμ.. 355/16 και 379/16 Α.Δ.Σ.
Το εν λόγω έργο  αφορά στην κατασκευή και λειτουργία αφενός χωμάτινου φράγματος - συνολικού υπέργειου ύψους 16,10m - στη θέση “Κερασιά”, στο σημείο συμβολής των κλάδων Ξηρόλαγκος και Πλατάνια του χειμάρρου Τρίγλιας Πλατάνια” της Δ/Κ Ν. Τρίγλιας και αφετέρου ταμιευτήρα συνολικού όγκου VΣ.Υ. = 705.470m3, VΩΦ = 608.878m3 και επιφάνεια κατάκλισης (Σ.Υ.) 99,883m2, με τα των συνοδών έργων (υπερχειλιστής, αγωγός εκτροπής, υδροληψίας, φράγματα συγκράτησης φερτών, κλπ).
Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης περίπου 2.500 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής της Δ/Κ Ν. Τρίγλιας, με σκοπό την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος της περιοχής, αλλά και την παύση λειτουργίας των υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων της προς άρδευση περιοχής, ώστε να αρθούν οι αρνητικές τους επιπτώσεις στους υπόγειους υδροφορείς.
Σημειώνεται ότι μέρος των αποταμιευόμενων υδάτων στον ταμιευτήρα ενδέχεται μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν και για ύδρευση οικισμών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος 
Εμμανουήλ Καρράς