powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Επένδυση «μαμούθ» από τόν Ιβάν Σαββίδη στον Βόλο ;

Επένδυση μαμούθ, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Βόλο, προωθεί ο Δήμος Βόλου με τον μεγαλοεπενδυτή, Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επένδυση πρόκειται να γίνει στο Πεδίον Άρεως και όταν υλοποιηθεί θα απογειώσει στην κυριολεξία την πόλη του Βόλου, αυξάνοντας την
προσέλκυση επισκεπτών αφού θά γίνει προορισμός για την εσωτερική τουριστική αγορά, αλλά και του εξωτερικού.
 Μια επένδυση τέτοιου βεληνεκούς, ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σε μελέτη του ο μηχανικός κ. Σωτήρης Γιαμάκος, η έκταση στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί ένα τέτοιο επενδυτικό έργο μαμούθ στην ιστορία της πόλης, είναι περίπου 100 στρέμματα, ενώ υπάρχουν και δεκάδες στρέμματα που ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και μπορεί ο επενδυτής ίσως να διαπραγματευτεί για συνεκμετάλλευση με το ΤΑΙΠΕΔ.
 Η συζήτηση για την επένδυση θα συνεχιστεί, όπως συμφωνήθηκε, στις 10 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ομίλου Ιβάν Σαββίδη, παρουσία και του μεγαλοεπενδυτή. Η σημερινή κατασταση του παρκου είναι τραγική... Η ευθύνη για τη μετατροπή του πάρκου από πνεύμονα πρασίνου σε… επικίνδυνη ζώνη, που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη συνοικία της Νεάπολης και όχι μόνο, ανήκει εξ ολοκλήρου σε όλους τους «ενοίκους» της πλατείας Ρήγα Φεραίου την τελευταία και πλέον δεκαετία. 
Η δημοτική αρχή του Βόλου έπαψε προ πολλού να επιδεικνύει το στοιχειώδες ενδιαφέρον για τη συντήρηση του πάρκου στο Πεδίο του Άρεως. Η φροντίδα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η τελευταία αναλαμπή, αφού τότε καταγράφτηκαν οι τελευταίες παρεμβάσεις στο χώρο. Έκτοτε, η επιδείνωση των συνθηκών που επικρατούν εκεί υπήρξε ραγδαία. Εάν κάποιος πάρει την απόφαση να περάσει μία βόλτα από εκεί, σίγουρα θα απογοητευθεί από το μέγεθος της εγκατάλειψης. 
Η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους επίδοξους, πλην τολμηρούς, επισκέπτες του πάρκου. Η εύρυθμη λειτουργία ενός χώρου πρασίνου και η βιωσιμότητα του εξαρτώνται κυρίως από το πόσα καλά συντηρείται, αλλά αυτό έχει πάψει να συμβαίνει προ πολλού. Μοιραία η πρόσβαση στο Πεδίο του Άρεως έχει καταστεί προβληματική υπόθεση, αποτρέποντας τους Βολιώτες να απολαύσουν έναν -υποτιθέμενο- χώρο αναψυχής, για τον οποίον μάλιστα έχουν δαπανηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά τις τελευταίες δεκαετίες. ...

volospelionmagnesia.blogspot.gr

*foto από διαδίκτυο