powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ PHILOXENIA ΣΤA ΨΑΚΟΥΔΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος  όπως αναφέρει στο Greenagenda.gr πιστεύει στην περιβαλλοντική διάσταση της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο για λόγους οικολογικής συνείδησης και συνέπειας, αλλά και ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διεθνή τουριστική αγορά. Γι’ αυτό και το ξενοδοχείο του στα Ψακούδια είναι ένα από τα λίγα πιστοποιημένα κατά ISO 14001, που προδιαγράφει τις
γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία συστήματος για την περιβαλλοντική διαχείριση σε μια επιχείρηση. Το σύστημα εστιάζει στην αναγνώριση τωνπεριβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, με σκοπό την επιτυχή διαχείρισή τους και τελικά τη βελτίωση της επίδοσής της στον τομέα αυτό.
Εν προκειμένω στο τριών αστέρων PHILOXENIA, στα Ψακούδια της Χαλκιδικής, η περιβαλλοντική πιστοποίηση καλύπτει τα ακόλουθα πεδία:
1.    Την εξοικονόμηση ενέργειας, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών πάνελ.
2.    Την αποσκλήρυνση του νερού.
3.    Την ανακύκλωση (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, τηγανέλαια).
4.    Τη διαχείριση αποβλήτων με τη σύγχρονη μέθοδο του ζεόλιθου. Μέσα σε 10 τετρ. μέτρα αποξηραίνεται ηλυματολάσπη και οδεύει προς κομποστοποίηση, απ’ όπου παράγεται εδαφοβελτιωτικό, που αξιοποιείται στους κήπους του ξενοδοχείου. Παράλληλα με τη διαδικασία αυτή καθαρίζει και το νερό.
5.    Το προσωπικό εκπαιδεύεται λειτουργεί με βάση το πρότυπο για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Οι καμαριέρες χρησιμοποιούν δοσομετρητές για τα καθαριστικά που είναι πιστοποιημένα και όχι το μπιτόνι με τα τυχαία σκευάσματα.
6.    Το μάρκετινγκ της επιχείρησης προβάλλει την περιβαλλοντική φιλοσοφία της επιχείρησης, το green hotel.
philo2
Όπως σημειώνει στο Greenagenda.gr ο κ. Τάσιος, όλες αυτές οι κινήσεις αποδεικνύονται στην πράξη πολύ αποδοτικές για την επιχείρηση. Κατ’ αρχήν ήδη καταγράφονται πολλοί πελάτες, ειδικά από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι δίνουν σημασία σε αυτά τα θέματα, αφού αναζητούν πρώτα προορισμό με καλό περιβάλλον και στη συνέχεια το ξενοδοχείο που θα μείνουν. Αλλά και στο κομμάτι της καθημερινής διαχείρισης ο κ. Τάσιος διαβεβαιώνει ότι ο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος με τον οποίο γίνονται οι δουλειές αποδεικνύεται πιο οικονομικός. Για παράδειγμα τα πιστοποιημένα καθαριστικά και η συγκεκριμένη δοσολογία έχουν καλύτερη απόδοση από τις… χύμα προσεγγίσεις, που καταλήγουν ακριβότερες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος
Το PHILOXENIA στα Ψακούδια είναι ξενοδοχείο 350 κλινών κτισμένο σε έκταση 11,3 στρεμμάτων. Το 2016 κατέγραψε αύξηση τζίρου 7%, που σύμφωνα με τον κ. Τάσιο οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση του ΦΠΑ. Σε μια περίοδο 150 ημερών η φετινή πληρότητα διαμορφώθηκε στο 81,5%, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό. Όσο για το 2017 ο πρόεδρος της ΕΞΧ, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρέθηκε στο Λονδίνο για την παγκόσμια τουριστική έκθεση, εκτιμά ότι τουρισμός της χώρας θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2016. Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο οι τιμές παραμένουν σταθερές, ενώ πολλά για τη διαμόρφωση του χάρτη των αφίξεων θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο μέτωπο του προσφυγικού.