powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Τους 71 έφτασαν οι νεκροί στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας που ήπιαν λάδι μπάνιου αντί αλκοόλ.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα αλκοολισμού και μαζικής δηλητηρίασης εξελίσσεται σε εφιάλτη καθώς ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο του αλκοόλ στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας έφτασε σε 71,
σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης Ιρκούτσκ, το λάδι μπάνιου περιείχε μετουσιωμένη αλκοόλη.
Το σαββατοκύριακο συνολικά 117 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν
«εκ των οποίων οι 71 κατέληξαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τατιάνα Λεμπέντεβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Σύμφωνα με τις αρχές, η συσκευασία με το λάδι έφερε ετικέτα όπου αναγραφόταν ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση καθώς περιέχει μεθανόλη (είναι η απλούστερη αλκοόλη), μία τοξική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιψυκτικό, παρότι κάποιες φορές «καταναλώνεται όπως το αλκοόλ» εξαιτίας της χαμηλής τιμής της.

Η τιμή της βότκας που διατίθεται επισήμως στο εμπόριο έχει γίνει απαγορευτική για εκατομμύρια Ρώσους, κυρίως κατοίκους της υπαίθρου όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό.

Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, σχεδόν 25 εκατομμύρια Ρώσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά από νόμιμους πωλητές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την πώληση των φαρμακευτικών ή καλλυντικών παρασκευασμάτων που περιέχουν αλκοόλ και διατίθενται στο εμπόριο ώστε «να μειωθεί η κατανάλωσή τους».

ΑΠΕ –ΜΠΕ

https://kievsmi.net