powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αδέρφια πλοίαρχοι φέρνουν νέο αέρα με το πλοίο ‹Θεσσαλονίκη› στο Θερμαϊκό (φωτο).

Από Αλεξία Καλαϊτζή
Οι Αλέξανδρος και Γιώργος Μαραγκός άφησαν τα ταξίδια ανά τον κόσμο για τον Θερμαϊκό και την εντυπωσιακή «Θεσσαλονίκη», που δεν έχει εισιτήριο εισόδου.
Ένα νέο πλοίο με το όνομα «Θεσσαλονίκη» κάνει βόλτες τις τελευταίες ημέρες στο Θερμαϊκό κόλπο, φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει όσους περισσότερους Θεσσαλονικείς και τουρίστες στις καθημερινές του
διαδρομές.
«Ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα καθαρά τουριστικό, καθώς πιστεύουμε ότι ο τόπος μας χρειάζεται τουριστική ανάπτυξη, αλλά και ένα εγχείρημα που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα» δηλώνει στη Voria.gr ο συνιδιοκτήτης του πλοίου Αλέξανδρος Μαραγκός.
Ακολουθώντας τη ναυτική παράδοση της οικογένειάς τους, ο Αλέξανδρος και ο αδερφός του Γιώργος Μαραγκός, πλοίαρχοι του εμπορικού ναυτικού, αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να κάνουν μια μεγάλη επένδυση και να κατασκευάσουν το εντυπωσιακό αυτό σκαρί.
«Ο παππούς μας πριν από μισό αιώνα, είχε καραβάκι που πήγαινε Περαία-Μπαχτσέ-Αγία Τριάδα. Ο πατέρας μας ασχολούνταν με αλιευτικά πλοία και δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Αγίου Όρους. Εμείς είμαστε πλοίαρχοι του εμπορικού ναυτικού που ταξιδεύαμε ανά τον κόσμο και πριν από 2 χρόνια πήραμε την απόφαση να κατασκευάσουμε αυτό το πλοίο και να του δώσουμε το όνομα Θεσσαλονίκη» δηλώνει στη Voria.gr ο Αλέξανδρος Μαραγκός.
Το πλοίο έχει μήκος 32 μέτρα, διαθέτει δύο επίπεδα και η συνολική του χωρητικότητα είναι 247 ατόμων. Πέρα από το κατάστρωμα, το «Θεσσαλονίκη» διαθέτει και ένα εσωτερικό σαλόνι, όπου βρίσκεται και το μπαρ, και το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 επιβάτες.
Το πλάνο των δύο αδερφών είναι τους χειμερινούς μήνες το καράβι να κάνει βόλτες εντός του Θερμαϊκού, ενώ το καλοκαίρι να μπορεί να εξυπηρετήσει και οποιαδήποτε τουριστική ανάγκη προκύψει, όπως ένα ταξίδι εκτός Θεσσαλονίκης.
Στόχος του νέου καραβιού είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αλλά και να ξεχωρίσει μέσω της αισθητικής και της καθαριότητάς του.
«Θέλουμε όποιος μπαίνει στο πλοίο, να αισθάνεται βασιλιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός.
Το καράβι δεν έχει εισιτήριο εισόδου, και ο επισκέπτης επιβαρύνεται μόνο με ό,τι παραγγείλει στη διάρκεια της βόλτας στον Θερμαϊκό, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του πλοίου πρόθεση του είναι το καράβι να είναι προσιτό για όλους μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ο κ. Μαραγκός εμφανίζεται ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του καραβιού, προσθέτοντας ωστόσο ότι το 70% των επισκεπτών ήταν ξένοι τουρίστες.
Το καράβι ξεκινάει δρομολόγια κάθε ημέρα στις 11:00 και σταματά αργά το βράδυ ενώ οι βόλτες στον Θερμαϊκό κόλπο διαρκούν περίπου μισή ώρα.
Πηγή:voria.gr/