powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Πολύγυρος: Εκδήλωση για τον Αριστοτέλη από τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

O Πολύγυρος τίμησε τον Κορυφαίο Πανεπιστήμων Φιλόσοφο Αριστοτέλη , στο Δημοτικό θέατρο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής. Ο Δήμος και το Μορφωτικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ξεδίπλωσαν τη ζωή του Σταγειρίτη με τη βοήθεια των εκλεκτών του προσκαλεσμένων .
Την ημερίδα άνοιξε ο αρχαιολόγος της Εφορείας
Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, κ. Κωνσταντίνος Παπαστάθης ο οποίος έριξε φως σε στιγμές της μακραίωνης Ιστορίας των Αρχαίων Σταγείρων μέσα από ανασκαφές που έχουν γίνει στο παρελθόν από συναδέλφους του για να έχουμε πλήρη εικόνα του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου σήμερα.
Με τη σειρά της η κ. Ελένη Στούμπου - Κατσαμούρη αρχαιολόγος σκηνοθέτρια μας έκανε μια παρουσίαση μέσα από τη ταινία της «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» και μας “έφερε”κοντά στη τόσο σημαντική ζωή αλλά και στην αγάπη του Αριστοτέλη για την γενέτειρα του .
Ο φιλόλογος και συγγραφέας, κ. Θανάσης Μπαντές μίλησε με θέμα: «Ο Αριστοτέλης και τα οικονομικά μοντέλα» και μας τόνισε πόσο επίκαιρος και διαχρονικός είναι στις μέρες μας.
Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από ένα ταξίδι στην Ελληνική μουσική από τη χορωδία Ε.Ε.Μ.Ε. υπό τη διεύθυνση της κ. Εριφύλης Δαμιανού.
Την ημερίδα συντόνιζε η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγίου Πολυγύρου κ. Θεανώ Βασιλειάδου.
Με τη σειρά της η πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Ιφιγένεια Κυριάκου «τόνισε πως η αποδοχή του κόσμου μέσα από τις εκδηλώσεις του φορέα που εκπροσωπεί της δίνει δύναμη να συνεχίσει».
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος μας ανέφερε πως ο Αριστοτέλης βρίσκεται παντού και μας ανέφερε οτι οι σκέψεις του αποτελούν παραδείγματα καλής λειτουργίας για την τοπική αυτοδιοίκηση .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Ζαγγίλας, Αλέξανδρος Λακρός, οι Πρόεδροι Τοπικών κ.κ. Νικήτας Κατσακιώρης, Μανώλης Σειράς , Νίκος Αυγέρος, ο Διευθυντής των μεταλλείων Γερακινής «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΝΘΟΙ» κ. Δημήτριος Τσακωνίτης, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων .


Από το Γραφείο Τύπου
του ΝΠΔΔ « ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»