powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στήνουν «αντιμνημονιακό μπλοκ»: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαπαβίτσας.

Του Θάνου Μωριάτη
Μία επανένωση πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αποχωρήσει πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έλαβε χώρα στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη «Τρίτο Μνημόνιο: Η ανατροπή μίας ανατροπής».
Έτσι η παρουσίαση του νέου βιβλίου αναμένεται να προκαλέσει
πλήθος σχολίων, καθώς άφησε έντονα στον... αέρα την αίσθηση ενός «προπομπού» μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των παρευρισκόμενων προσώπων.

Στο πάνελ της συζήτησης βρέθηκαν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Γλέζος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Αλαβάνος, Κώστας Λαπαβίτσας και Ελένη Πορτάλιου.

Άλλωστε η Νάντια Βαλαβάνη στην τοποθέτηση της ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο σχηματισμός του πάνελ «δεν ήταν τυχαίος».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Νομίζω ότι το τραπέζι του πάνελ δεν είναι τυχαίο. Το διαπερνάει ένα κοινό νήμα που δεν αφορά μόνο το παρελθόν αλλά ελπίζω και σχεδόν εκφράζω με βεβαιότητα το παρόν και το μέλλον», τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιδεικνύοντας μεγαλύτερη εγκράτεια από τους υπόλοιπους συνομιλητές της στο ενδεχόμενο συνεργασιών, επεσήμανε: «Σε μία περίοδο σύγχυσης όπου πολλά πρόσωπα και πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται, έχει πάντα σημασία να μην μπερδεύουμε τους πολίτες συμμετέχοντας σε πολιτικές συνάξεις».

«Τιμώ και μπορώ να συνυπάρχω με τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα της δημοκρατίας» τόνισε σχολιάζοντας το «τραπέζι» της παρουσίασης.

«Ή όλοι μαζί θα πάμε ή χώρια θα πεθάνουμε είναι φανερό. Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε μέτωπο. Με τέτοιες εκδηλώσεις, εδώ πραγματικά μπορεί να ξεκινήσει η προσπάθεια για να σχηματίσουμε αυτό το μέτωπο» εκτίμησε ο Κωστής Λαπαβίτσας, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος από την πλευρά του υπογράμμισε πως «Χρειάζεται να είμαστε όσο πιο πολλοί γινόμαστε ώστε να μη χαθεί η μάχη».

Ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε πως είναι αναγκαίο σε ενδεχόμενες εκλογές να πούμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς είμαστε εγγυητές για να πάρει ο λαός την «εξουσία στα χέρια του».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Στάθης Σταυρόπουλος.

Πηγή: real.gr

*pics από διαδίκτυο