powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Πολύγυρος 'Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων…' !

Δελτίο Τύπου
Μια ακόμα δράση δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του δημοτικού οργάνωσε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Μαθητές του 2ου  και 1ου Δημοτικού
Σχολείου Πολυγύρου επιδόθηκαν σήμερα στη ζωγραφική, το κολάζ, την κατασκευή με πυλό διακοσμητικών, το κόσμημα και γνώρισαν την τέχνη της αγιογραφίας  με τη βοήθεια του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο. 
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και θα επαναληφθεί και αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 για τους μαθητές των άλλων σχολείων της πόλης.
Τα μικρότερα παιδιά χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 έφτιαξαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά με την καθοδήγηση σεφ του ΙΕΚ Millemium, στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες», και άκουσαν από τον ηθοποιό, Μίλτο Μαρέτα, το διήγημα του Α. Παπαδιαμάντη «Το άνθος του γιαλού». 
Στο μεταξύ συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ».  Μικροί και μεγάλοι σήμερα από τις 17:00 έως τις 21:00 θα διασκεδάσουν με  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα. Τα παιδιά θα απασχοληθούν στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργαστήρι χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο. Ανιματέρ θα δημιουργήσουν την πιο γιορτινή ατμόσφαιρα! Κάλαντα, τραγούδια, λαχταριστά κεράσματα θα απολαύσουν όλοι και θα φωτογραφηθούν σε γιορτινά σημεία. Παράλληλα θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά με εποχιακά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, ροφήματα, γλυκίσματα και ζαχαρωτά. 
Αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 οι εκδηλώσεις στον πεζόδρομο ολοκληρώνονται το βράδυ με γλέντι με DJ με τη συμμετοχή του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου.
Το τριήμερο «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ»  πραγματοποιείται με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, παραγωγών και εμπόρων.

Από το Γραφείο Τύπου
του  ΝΠΔΔ  « ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»