powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Διαμαρτυρία κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τις χορηγείες από Coca Cola και η Eldorado Gold, για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Μοίρασαν φυλλάδια, μπαλόνια του μποϊκοτάζ και κέρασαν στον κόσμο τσίπουρο, λάδι, φέτα Χαλκιδικής στο Κέντρο Αγώνα, Τσιμισκή με Αριστοτέλους.Το αδιαχώρητο επικρατούσε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Ένα σημείο που έχει βαπτιστεί το Κέντρο Αγώνα. Εκεί συγκεντρώθηκαν σήμερα απεργοί – απολυμένοι της Coca Cola και Επιτροπές Αγώνα SOS Χαλκιδική,
για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να πάρει χορηγείες από εταιρίες όπως η Coca Cola και η Eldorado Gold, για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Στο πλευρό απεργών – απολυμένων της Coca Cola και του SOS Χαλκιδικηή βρέθηκαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ως αλληλέγγυοι στον αγώνα και των δύο κινημάτων, αλλά και πλήθος κόσμου που δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του.
Γιατό διαμαρτύρονταν σήμερα τα δύο κινήματα; Ο δήμος Θεσσαλονίκης με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη δέχτηκε χορηγείες από εταιρίες που η μία έστειλε στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους και η άλλη έχει ξεσηκώσει στο πόδι ολόκληρη τη Χαλκιδική, με την εξόρυξη χρυσού που ρυπαίνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, όπως υποστηρίζουν μελέτες και οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι των επιτροπών αγώνα SOS Χαλκιδική.

Καταρχήν, οι απεργοί – απολυμένοι της πολυεθνικής, που συνεχίζουν για περισσότερα από τρία χρόνια τον αγώνα τους με το κίνημα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, μοίρασαν τα γνωστά σε όλους κόκκινα μπαλόνια του μποϊκοτάζ στα προϊόντα της πολυεθνικής, Coca Cola, Amita, Fanta, Νερό Αύρα, ενώ για ως οικονομική ενίσχυση πουλούσαν γούρια σε σχήμα πέταλου με γραμμένο το σύνθημα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ και τις ατζέντες από την Ένωση Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας – Θράκης.

“Ξέρουμε, ούτε γουλιά Coca Cola. Δεν πίνουμε Coca Cola” είπε ένας περαστικός και αυτό ήταν ένα ενδεικτικό σημάδι από τον αγώνα που συνεχίζεται από το κίνημα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ.
“Αρχίζει να φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι ο κόσμος μας στηρίζει, μας υποστηρίζει και στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα μας, τον οποίο θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης και επιστρέψουμε όλοι στις δουλειές μας” τόνισε στο σάιτ μας απολυμένος, ο οποίος με όπλο τη συμπαράσταση του απλού κόσμου, συνεχίζει τον αγώνα του, μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς και απολυμένους.
Από την άλλη, οι επιτροπές αγώνα SOS Χαλκιδική, εκτός από φυλλάδια που μοίραζαν στον κόσμο, κερνούσαν και τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.
“Αυτά τα προϊόντα, όπως το λάδι, το τσίπουρο, το τυρί, αν δεν σταματήσει το καταστροφικό της έργο η Eldorado Gold, θα πάψουν να υπάρχουν. Όπως θα πάψει να υπάρχει και ολόκληρη η Χαλκιδική, ενώ κινδυνεύει και η Θεσσαλονίκη από τον αμίαντο” υποστήριξε στο σάιτ μας μέλος από το SOS Χαλκιδική.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, βρέθηκε στο κέντρο αγώνα και μία ομάδα νεαρών με τύμπανα, που συμμετείχε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας