powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Με 2,4 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολύνθου


@sn:Στο νέο ΕΣΠΑ τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα της Χαλκιδικής προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικό εδώ
Με προϋπολογισμό 2,4 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) η αντιπλημμυρική θωράκιση του τοπικού διαμερίσματος της Ολύνθου. Η συγκεκριμένη πράξη, που
εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αναμένεται να λύσει ένα χρόνιο και σημαντικό πρόβλημα της περιοχής.
Σύμφωνα με τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου θα πραγματοποιηθεί η διευθέτηση των δύο κεντρικών ρεμάτων, που διέρχονται μέσα από την Όλυνθο. Συγκεκριμένα, θα γίνει εκβάθυνση και διαμόρφωση κατάλληλης διατομής της κοίτης των δυο ρεμάτων, όπως διέρχονται μέσα από τον οικισμό και απολήγουν στον Ολύνθιο ποταμό. Παράλληλα μέσα από το δεύτερο υποέργο η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία θα παρακολουθήσει την πορεία των εκσκαφών και χωματουργικών εργασιών.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε σχετικά: «Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η καινούργια χρονιά για τον Δήμο Πολυγύρου. Η ένταξη του αντιπλημμυρικού της Ολύνθου στο νέο ΕΣΠΑ αφορά στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια εκπονώντας τη σχετική μελέτη, την οποία και συμπληρώσαμε με νέα στοιχεία, που αφορούν στο υδρευτικό δίκτυο και υποβάλλαμε εκ νέου, καθιστώντας την ώριμη έτσι ώστε να εγκριθεί. Το έργο αυτό θα βελτιώσει την κακή κατάσταση, που επικρατεί τώρα στην Όλυνθο και θα θωρακίσει τον οικισμό, ανθρώπους και περιουσίες, από φυσικές καταστροφές».
polygyros.gr