powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Αποστόλου, κατά 60% Περικοπή Του Αγροτικού Πετρελαίου για Το 2017

Χωρίς περιστροφές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου παραδέχθηκε δημόσια ότι για το 2017 το κονδύλι επιστροφής αγροτικού πετρελαίου θα είναι μειωμένο κατά 60% περίπου.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι μείωσε τις επιστροφές πετρελαίου στους αγρότες από τα 280 εκ
ευρώ που ήταν πέρσι σε 130, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, αφού έκοψε το σχετικό κονδύλι πάνω από το μισό, εντελώς αιφνιδιαστικά.
Όμως, η συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Σερραίου αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Ανεστίδη, ο οποίος επισήμανε πως οι οφειλές προς τους αγρότες από το πετρέλαιο αγγίζουν το ύψος των 270 εκατ. ευρώ. «Τώρα θυμήθηκε τον ΕΦΚ πετρελαίου ο υπουργός, και τα 270 εκατ. ευρώ γιατί έγιναν μόλις 130 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές ότι η δέσμευση Αποστόλου για την πληρωμή αυτή γίνεται ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες για τις 23 Ιανουαρίου.
Παράλληλα, έκανε έκληση στους  κτηνοτρόφους να μην… λυγίζουν μπροστά στα προβλήματα από το χιονιά και να κρατήσουν τα κοπάδια ζωντανά, λες και υπάρχει κτηνοτρόφος που θέλει να δει τα ζώα του να πεθαίνουν από ασιτία.
Για προυπολογισμό απόζημιώσεων, για βοήθεια από αέρος ή με άλλα μέσα στα κρίσιμα 24ωρα ούτε λόγος βέβαια.
Υπερασπίστηκε πάντως ανέξοδα τη διατήρηση του αφορολόγητου και για τους αγρότες, ρίχνοντας το μπαλάκι στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών, αναφέροντας προκλητικά ότι «έγινε μια προσπάθεια να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση του αγροτικού κόσμου από τις νέες ρυθμίσεις»!

Για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων απογοήτευσε τους αγρότες αναφέροντας ότι «δεν περνάει» από τους δανειστές και ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρξει προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις για οφειλές.