powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Χωρίς νερό τα καφέ στη Θεσσαλονίκη-«Βουνά» τα άπλυτα ποτήρια (ΦΩΤΟ)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || tsolnaras@gmail.com
Τραγελαφικά είναι τα σκηνικά που σημειώνονται ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα προβλήματα υδροδότησης, ύστερα από τον παγετό που δημιούργησε διαρροές.
Θύματα της συγκεκριμένης κατάστασης είναι και τα καφέ στη Θεσσαλονίκη που για μέρες μένουν χωρίς νερό, μην μπορώντας
να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, αλλά και αδυνατώντας να πλύνουν ακόμα και τα ποτήρια που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Χαρακτηριστικό είναι  το παράδειγμα των καφέ που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου «Πλατεία» με τα περισσότερα να παραμένουν με κλειστά τα στόρια, καθώς δεν χωρίς νερό δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τους πελάτες τους.
Σύμφωνα με τον Μάκη Βασιλειάδη, υπεύθυνο καφετέριας στο Εμπορικό Κέντρο, το κατάστημα του παραμένει κλειστό από την Τρίτη. «Από την Τρίτη είμαστε κλειστά, σήμερα είναι Παρασκευή και έχω το μαγαζί κλειστό για τρεις συνεχόμενες μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα που υπάρχει σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι οι σωλήνες δεν είναι μονωμένες. «Αυτή τη στιγμή έχουν σπάσει όλοι οι σωλήνες γύρω από το εμπορικό κέντρο, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει πουθενά η κυκλοφορία του νερού, είχα μία βρύση την οποία χρησιμοποιούσα, αλλά την Τρίτη πάγωσε και αυτή» σχολιάζει ο κ. Βασιλειάδης.
Χαρακτηριστική  είναι η εικόνα στην καφετέρια του Γιάννη Ασλανίδη στον πρώτο όροφο του Εμπορικού Κέντρου, όπου οι στοίβες με τα άπλυτα πιάτα και ποτήρια να προκαλούν εντύπωση.
Καφές με εμφιαλωμένο νερό και βραστήρα!
Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας κομμένου νερού, είναι αναγκασμένος όχι μόνο να κλείσει το μαγαζί του αλλά και να μην μπορεί να το καθαρίσει.

Με σβηστές τις επαγγελματικές μηχανές του καφέ δουλεύει η καφετέρια του Νίκου Τσολακίδη στον ίδιο χώρο, με τους μοναδικούς καφέδες που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του να είναι αυτοί που χρειάζονται μόνο τα απαραίτητα για την παρασκευή τους, όπως νερό, καφέ-ζάχαρη και την οικιακού τύπου «φραπιέρα». «Όποιος πελάτης εμφανίζεται στο μαγαζί του γνωστοποιώ ότι οι μοναδικοί καφέδες που μπορώ να του φτιάξω είναι ο στιγμιαίος ζεστός καφές, ο φραπέ και ο ελληνικός» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το μαγαζί αυτή τη στιγμή ουσιαστικά υπολειτουργεί, δεν δουλεύουμε κανονικά. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι σπασμένοι σωλήνες είναι αρκετά και προσπαθούμε όσο περισσότερο να κρατηθούμε» τονίζει.