powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αυτές οι εταιρείες δε θα υπήρχαν χωρίς μετανάστες.

Στιβ Τζoμπς APPLE
Δείτε τους κορυφαίους επιχειρηματίες που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.
Σάλο έχουν προκαλέσει στον επιχειρηματικό κλάδο οι απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από επτά χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία, καθώς και να περιορίσει γενικότερα το μεταναστευτικό ρεύμα.
Τις τελευταίες ώρες οι ιδρυτές και CEO μεγάλων εταιρειών
δείχνουν την αντίθεση τους και θεσπίζουν μέτρα ενάντια στη ρατσιστική αυτή στάση.
Ξέρετε, όμως, ότι κάποιες απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής έχουν ιδρυθεί από μετανάστες; Μάλλον όχι, και μάλλον δε το γνωρίζει ούτε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ APPLE

Ο Στιβ Τζομπς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar ήταν ένας απ’ τους σημαντικότερους ανθρώπους στον κλάδο της τεχνολογίας αφού οι ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Σήμερα, μάλλον θα είχε πρόβλημα αφού ο πατέρας του ήταν Σύριος.

ΜΠΟΜΠ ΜΙΝΕΡ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ORACLE

 

Η Oracle σήμερα είναι μια απ’ τις πιο ισχυρές εταιρείες λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μπομπ Μίνερ είναι ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στην Oracle και δημιουργός του RDBMS, κατά κόσμον Σύστημα Διαχείρισης Σχεσιακής Βάσης Δεδομένων. Ξέρατε, όμως, ότι και οι δύο γονείς του ήρθαν τη δεκαετία του 1920 απ’ το Ιράν στις ΗΠΑ;

ΣΕΡΓΚΕΙ ΜΠΡΙΝ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ GOOGLE

Ο Σεργκέι Μπριν είναι Ρώσος-Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Google, μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ.Πολύ σωστά. Άλλος ένας μη «καθαρόαιμος» Αμερικανός, στις πλάτες του οποίου όμως η Αμερική πλουτίζει.

PIERRE MORAD, ΙΔΡΥΤΗΣ EBAY


Το eBay είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών δημοπρασιών. Το eBay ιδρύθηκε το 1995, ενώ αρχικά ονομαζόταν Auctionweb και μέχρι σήμερα εκατομμύρια χρήστες έχουν αγοράσει μεταχειρισμένα ή καινούργια αντικείμενα, και άλλα τόσα έχουν πουληθεί. Ο «πατέρας» της εταιρείας, ο Pierre Omidyar είναι και εκείνος παιδί μεταναστών, αφού οι γονείς του μετανάστευσαν από τη Γαλλία στις ΗΠΑ το 1970. Ο επιχειρηματίας ήταν απ’ τους πρώτους που επέκριναν την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους επτά κρατών, χαρακτηρίζοντας την «απλή μισαλλοδοξία».