powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζών για να προχωρήσει η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Σε συμφωνία δηλώνει η κυβέρνηση ότι κατέληξε με τις τράπεζες σχετικά με το μεγάλο θέμα που ανέδειξαν και αφορά την υπόθεση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, μετά από την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν σήμερα, θα αποφασιστεί κανονικά η μεταβίβαση του 51% των μετοχών του
ΑΔΜΗΕ στην Εταιρεία Συμμετοχών που δημιουργείται, έτσι ώστε , στη συνέχεια, οι μετοχές της Holding να περάσουν στους μετόχους της ΔΕΗ (Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ και ιδιώτες).
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους τα Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας αναφέρουν:
"Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή, του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ.
Μετά από εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, κατόπιν της απαραίτητης τεχνικής και νομικής επεξεργασίας και στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης".
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λύσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

1. Πρώτον εκχώρηση προς τις τράπεζες, συμβάσεων της ΔΕΗ που θα δημιουργήσουν μελλοντικές χρηματοροές
2. Μεταφορά δανείων της ΔΕΗ στο SPV του ΑΔΜΗΕ
3. Η γρήγορη αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς την ΔΕΗ, ώστε με τη σειρά της η εταιρεία να προχωρήσει σε αποπληρωμή δανείων της προς τις τράπεζες