powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Αντιδράσεις από ευρωβουλευτές για τις απειλές της Ελληνικός Χρυσός.

Μάλλον δεν της βγήκε σε καλό της εταιρείας η κατάπτυστη επιστολή που έστειλε στους πέντε ευρωβουλευτές (εδώ)
Σκληρή απάντηση Σακοράφας στις απειλές της 'Ελληνικός Χρυσός' για τις Σκουριές
Κράτος εν κράτει η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» αφού αφενός ταυτίζει τη φήμη της εταιρείας με το γενικό καλό της χώρας, αφετέρου ποινικοποιεί την ελευθερία της γνώμης ενός
αιρετού μέλους του ευρωκοινοβουλίου.
Για την εξέλιξη αυτή φταίει σαφώς όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που εκχώρησε στην εταιρεία το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως ο μεγαλοτσιφλικάς της Χαλκιδικής, όπως επίσης ευθύνεται και η παρούσα κυβέρνηση που με τις παλινωδίες της και τις θολές της αποφάσεις επιτρέπει τη συνέχιση αυτού του καθεστώτος.
Είναι ξεκάθαρο ότι απειλές δεν με αγγίζουν και δε θα έπρεπε να αγγίζουν κανέναν αιρετό.
Είναι σαφές ότι αντιλαμβάνομαι το γενικό καλό της χώρας με τρόπο εντελώς και απόλυτα διαφορετικό από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».
Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο που δίνει κανείς στην ανάπτυξη εκκινεί από τα συμφέροντα που θέλει να υπερασπιστεί. Το δημόσιο συμφέρον ή ένα απεχθές ιδιωτικό συμφέρον που καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή.
Είναι σπουδαίο ότι η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία και μπορεί να εκπροσωπείται με ελευθερία άποψης από τους βουλευτές σε θεσμικά όργανα, τα οποία ο ελληνικός λαός επιλέγει.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αποτέλεσμα αυτής της ελευθερίας έκφρασης είναι η Επιτροπή Αναφορών να αφήσει ανοικτή την αναφορά για τις Σκουριές, με τη δέσμευση να ελέγξει και να διερευνήσει σε βάθος όλα τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν.
Είναι τέλος εύλογο ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός που αφορά στην ελευθερία έκφρασης της άποψης μου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η άποψη είναι τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη και κυρίως εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κίνημα .
ΥΓ. Ο τρόπος που η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» αντιμετωπίζει ένα βουλευτή που έχει άποψη διαφορετική των συμφερόντων της, είναι άκρως ενδεικτικός των εκφοβιστικών και απειλητικών μεθοδεύσεών της έναντι αυτού του κινήματος και των πολιτών που αντιστέκονται στη Χαλκιδική
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



Η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα έστειλε την παρακάτω δήλωση στην  Εφ.Συν.:

«Είμαι έκπληκτη από το απαράδεκτο ύφος και περιεχόμενο της επιστολής. Πώς είναι δυνατό οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικρινόμαστε επειδή ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα; Από πού κι ως πού η φήμη της εταιρείας ταυτίζεται με την εικόνα της χώρας και το γενικό καλό; Ποιες είναι οι απόψεις που έβλαψαν και βλάπτουν τη χώρα; Η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας; Γιατί αυτά προβάλαμε και ζητήσαμε οι πέντε ευρωβουλευτές που υποστηρίξαμε τις αναφορές κατά της εξόρυξης.

Φυσικά και θέλουμε ενημέρωση από όλες τις πλευρές, αλλά δεν θα μας υποδείξει η εταιρεία το πώς θα κάνουμε το κοινοβουλευτικό μας έργο. Πολύ περισσότερο που η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ομόφωνα αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές τις δυο αναφορές για την εξόρυξη στη Χαλκιδική και να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Τι υπονοεί η εταιρεία, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της; Την ποινικοποίηση ή τον εκβιασμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι η δουλειά της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου;».

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ποινικοποιήσει το δικαίωμα ελεύθερης γνώμης και ψήφου του Ευρωβουλευτή
Την απειλητική συμπεριφορά της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας χθές 1/2/2017 στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του Νότη Μαριά:

«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω εσάς και το Σώμα για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη ενάντια στο δικαίωμα των Ευρωβουλευτών να ασκούν ελεύθερα το λειτούργημά τους.

Στις 24 Ιανουαρίου συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών εξέφρασα τις απόψεις μου στηρίζοντας και ψηφίζοντας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος την Αναφορά δύο πολιτών της Ε.Ε. κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική.

Προχθές έλαβα επιστολή από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» που διενεργεί τις παραπάνω εξορύξεις χρυσού, η οποία στην ουσία ποινικοποιεί το δικαίωμά μου της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ψήφου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Ευρωβουλευτή.

Καταγγέλλω την απειλητική αυτή συμπεριφορά της «Ελληνικός Χρυσός», δηλώνω ότι δεν πτοούμαι από τις απειλές τους και καλώ εσάς κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προβείτε εσείς στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μας να ασκούμε τα καθήκοντά μας ελεύθερα ως ευρωβουλευτές και να μην υφιστάμεθα τις απειλές από οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση.»

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την στήριξή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Ταγιάνι.


Ν. Χουντής για την επιστολή της Ελληνικός Χρυσός: «Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστεί παρά τις απειλές»
«Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας το καθορίζει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, όχι οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι».
«Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας το καθορίζει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, όχι οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο  Νίκος Χουντής, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Ελληνικός Χρυσός στους έλληνες ευρωβουλευτές που στήριξαν το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα εξόρυξη της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής και άλλοι έλληνες ευρωβουλευτές στήριξαν έλληνες και ευρωπαίους πολίτες στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα συνεχίσει να διερευνά σε βάθος την εξόρυξη στις Σκουριές για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων, τόσο της εθνικής, όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά και διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Νίκου Χουντή:
Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός απέστειλε σε μένα προσωπικά, αλλά και σε άλλους έλληνες συναδέλφους, επιστολή με την οποία μας «εκβιάζει» να ενημερωθούμε από το επιστημονικό της δυναμικό για την επένδυση στη Χαλκιδική, ισχυριζόμενη ότι τη συκοφαντούμε και δεν είμαστε καλά ενημερωμένοι.
Αφού υπογραμμίσω ότι ως αιρετός ευρωβουλευτής συνέβαλλα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, στο να μείνει ανοιχτή η αναφορά για το θέμα της εξόρυξης στη Χαλκιδική στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνω ότι, παρά τις απειλές της Ελληνικός Χρυσός, θα συνεχίσω τον αγώνα αυτό με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που έχει ο ευρωβουλευτής.
Τις απειλές αυτές η εταιρεία να τις απευθύνει όπου νομίζει «ότι πιάνουν τόπο». Απειλές σαν και αυτή στο όνομα του συμφέροντος της χώρας και της οικονομίας, έχουν οδηγήσει στην σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση των Μνημονίων και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.
Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω με τη σειρά μου την εταιρεία ότι η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του λαού της Χαλκιδικής που διεκδικεί να μην πραγματοποιηθεί μια επένδυση που θα ολοκληρώσει την καταστροφή του περιβάλλοντος και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.
Θα ήθελα, τέλος, να ενημερώσω την εταιρεία το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας δεν το καθορίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών που αναζητούν χώρες με ευάλωτο θεσμικό καθεστώς προστασίας του περιβάλλοντος, ούτε οι συνομιλητές που βρίσκουν στο πολιτικό κατεστημένο. Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας μας το καθορίζει ο ελληνικός λαός

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»: Καμιά απειλή δεν σταματά το ΚΚΕ
Την Τρίτη 24.1.2017 σε συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής από την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναφερόμενος στις θέσεις του Κόμματος και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της δραστηριότητας της εταιρείας στην περιοχή που είναι σε όλους γνωστές.

Στις 27.1.2017, η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» απέστειλε επιστολή προς τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο όπου αφού εκφράζει τη διάθεσή της για ενημέρωση και επικαλούμενη «σοβαρή ζημία στη φήμη της εταιρείας» καταλήγει απειλώντας «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός της για την προστασία της φήμης της».

Η εταιρία χτυπά λάθος πόρτα και προκαλεί. Καμιά απειλή δεν σταμάτησε και δεν σταματά την πάλη του ΚΚΕ. Θα συνεχίσει σε κάθε περίπτωση, σε οποιεσδήποτε συνθήκες να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στα μονοπώλια, όπως η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», που τους εκμεταλλεύονται μαζί με την περιουσία τους (ορυκτός πλούτος), με τις πλάτες όλων των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων.