powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

"Action in Greece" για την τουριστική προβολή της Βόρειας Ελλάδας 26-4-17

Παραδοσιακοί χοροί, εδέσματα από την τοπική γαστρονομία, με συμμετοχή φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης πλαισίωσαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του project "Action in Greece", μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Πρόκειται για τη δημιουργία κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ για την Βόρεια Ελλάδα: The Halkidiki Project (αφορά στη Χαλκιδική), The Thessaloniki Project (αφορά στη Θεσσαλονίκη), The Northern Greece Project (αφορά στις Σέρρες, Βέροια, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη κα ) και The Thraki Project (αφορά στη Θράκη). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου από τον Δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.


Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου χαιρέτισε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού και ιστορικού φορτίου αυτής της πόλης και τη δυναμική που υπάρχει για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για τη σημασία που έχει η χάραξη μιας κοινής στρατηγικής, είτε αυτή αφορά στον ιδιωτικό τομέα, είτε το κράτος.


“Μια κοινή στρατηγική που θα συνδυάζεται με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής μπορεί να φέρει αυτό που όλοι επιθυμούμε: τουρισμό 365 μέρες το χρόνο”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και της εκεί Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μίλησε για το έργο του οργανισμού που λειτουργεί ως ομπρέλα για το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματιών.

Σημειώνεται ότι το “Action in Greece” που υλοποιείται από τη Sigma Group, είχε αφετηρία τη Σαντορίνη (The Santorini Project) όπου γυρίστηκαν 15 επεισόδια για την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαογραφία, την παράδοση, τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, τη φιλοξενία, τον θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό και άλλες γνωστές και άγνωστες πλευρές της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης 24-4-17 με τη στήριξη της ΔΕΘ- Ηelexpo.


Νικόλ Καζαντζίδου
ΑΠΕ-ΜΠΕ Μακεδονίας Θράκης 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Sigma Group δια μέσου των θυγατρικών της εταιρειών Sigma Media και Sigma Productions, συνεχίζει δυναμικά τα κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ «ACTION IN GREECE» που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία από τη Σαντορίνη με 15 επεισόδια και τίτλο «The Santorini Project», τα οποία αφορούν σε μια δυνατή προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με θέματα όπως είναι η ιστορία, η αρχαιολογία, η λαογραφία, η παράδοση, η σύγχρονη επιχειρηματικότητα ,η φιλοξενία, ο θρησκευτικός και εναλλακτικός τουρισμός, οι φυσικές ομορφιές καθώς κι όλη η γνωστή αλλά και η αθέατη πλευρά της Ελλάδας.
Η συνέχεια της Εθνικής προσπάθειας «ACTION IN GREECE» γίνεται με τη Βόρεια Ελλάδα σε τέσσερα αναλυτικά media & social projects μέσα από τηλεοπτικά γυρίσματα διεθνών προδιαγραφών: 
The Halkidiki Project ( αφορά στη Χαλκιδική ) The Thessaloniki Project ( αφορά στη Θεσσαλονίκη ) The Northern Greece Project (αφορά στις Σέρρες,Βέροια,Καβάλα,Δράμα,Αλεξανδρούπολη κ.α ) The Thraki Project ( αφορά στη Θράκη )
Τα γυρίσματα για το project της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου από τον Δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Tην Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 19.30 , στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και στις αίθουσες «Θεσσαλονίκη» και «Ελλοπία», ο Όμιλος της Sigma Group με την πολύτιμη στήριξη της ΔΕΘ Ηelexpo που «αφουγκράζεται» την δυναμική και τη χρησιμότητα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, θα οργανώσει μια ξεχωριστή γιορτή για τα εγκαίνια του project, με τους χαιρετισμούς προσωπικοτήτων της Βόρειας Ελλάδας, εντυπωσιακά events ,εκλεκτά κεράσματα και φιλική συμμετοχή όλου του κόσμου. Έτσι θα μοιραστούμε όλοι μαζί τις μοναδικές εμπειρίες μας για τον υπέροχο αυτό τόπο και θα γλεντήσουμε Ελληνικά, στέλνοντας το πρώτο ηχηρό μήνυμα της Βόρειας Ελλάδας στο εξωτερικό. 
Παρουσίαση βραδιάς : Θωμάς Παπαθανασίου ( ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής ) Στεφανία Μαρία Βαλσαμάκη (ηθοποιός – παρουσιάστρια – πρωταγωνίστρια του “The Santorini Project” )
Επιμέλεια διοργάνωσης : Sigma Events 
Επιμέλεια : Sigma Press Office