powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Μια ανοικτή επιστολή για τις Σκουριές από την " Κίνηση Πολιτών Λευκός Πύργος"

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή (εδώ) για το κρίσιμο ζήτημα των Σκουριών, καταδικάζοντας την περιβαλλοντική καταστροφή και κάνοντας έκκληση προς αντιμετώπισή της.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:

– 300 Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

– Ιερές Μητροπόλεις Κεντρικής Μακεδονίας

– Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
– Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας
– Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
– Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

– Πολίτες Κεντρικής Μακεδονίας

– Έλληνες διασποράς

«ΣΚΟΥΡΙΕΣ – ΤΣΙΚΑΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ
Αξιότιμοι κύριοι, Σας υποβάλλουμε το από 23/05/2017 Δελτίο Τύπου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Επί πλέον υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά:
– Tα 300 μέλη της Ελληνικής Βουλής
Μη κομματικοποιείτε ένα μείζον εθνικό θέμα, που αφορά όλη την Κεντρική Μακεδονία. Διαβάζοντας το σχετικό Δελτίο Τύπου, θα διαπιστώσετε ότι είναι αποτέλεσμα των δικών σας αποφάσεων, π.χ. «η επένδυση αυτή θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος» (Α. Σαμαράς) και σκεφθείτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Επί σημερινής κυβέρνησης, η καταστροφή έχει τριπλασιαστεί. Εμείς, οι Θεσσαλονικείς, για να το αντιληφθείτε, θα προτείνουμε στο Δήμο Αριστοτέλη, εις το εξής, όχι μόνο να αναρτά αυτές τις φωτογραφίες, αλλά να αποστέλλει μια ποσότητα αυτού του νερού στο Ναό της Δημοκρατίας, προς χρήση. Δωρητές οι κάτοικοι, από το υστέρημα…
– Tα μέλη της Περιφέρειας και της ΠΕΔ
Θυμηθείτε ότι σ’ εσάς υπάγεται και ο Δήμος Αριστοτέλη. Ο κ. Περιφερειάρχης, κατά το παρελθόν, έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούσαν την Κεντρική Μακεδονία.
Τώρα γιατί σιωπά; Μέλη της ΠΕΔ της Κεντρικής Μακεδονίας, ενδιαφερθήκατε έντονα για την προστασία των υδάτινων πόρων κατά το παρελθόν και ορθώς πράξατε. Τώρα γιατί σιωπάτε;
Εμείς οι Θεσσαλονικείς διαφωνούμε κάθετα με την τοποθέτηση επί του θέματος του κ. Μπουτάρη που εξαντλώντας όλη την προσωπική αίσθηση περί … αλληλεγγύης, δήλωσε ότι: «το θέμα δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη» (που και επί της ουσίας διαφωνούμε και σ’ αυτό), μη επιτρέποντας προς ψήφιση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν γνωρίζουμε από πού ο κ. Μπουτάρης τεκμαίρει αυτή την πεποίθησή του. Το 90% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης που έχουν εξοχικά σπίτια, τα έχουν στη Χαλκιδική και κατά την καλοκαιρινή τουλάχιστον περίοδο, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται εκεί.
Τα προϊόντα της Χαλκιδικής (ψάρια, κρέατα, οπωροκηπευτικά, μέλι κλπ) καταναλώνονται και από εμάς.
Μας είναι αδιανόητο σε κατοικημένες περιοχές να εμφανίζονται τόνοι κυανίου, αρσενικού, αμιάντου κλπ. Στο εγγύς μέλλον προβάλλει και η καταστροφή των υδάτινων πόρων, ενώ ταυτόχρονα θα καταστραφούν χιλιάδες θέσεις εργασίας (τουρισμού, αλιείας, κτηνοτροφίας, γεωργίας, μελισσοκομίας κλπ) και η Χαλκιδική θα υποστεί οικονομική καταστροφή.
Επίσης θεωρούμε αδιανόητο επάνω στα ρήγματα της παραπάνω σεισμογενούς περιοχής να κτίζονται φράγματα βιομηχανικών – χημικών αποβλήτων με ύψος 150 μέτρων. Η πρόβλεψη αντοχής αυτών πόσων ετών είναι;
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι παράνομη η μεταβίβαση των 317.000 στρεμμάτων της Χαλκιδικής (συμπεριλαμβανομένων των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων και του χωριού Στρατωνίου) από το Ελληνικό Δημόσιο προς την μεταλλευτική Καναδέζικη Εταιρεία.
Κι αυτό γιατί:
  • το χρηματικό ποσό της μεταβίβασης είναι ευτελές (11.000.000€)
  • δεν απογράφηκε η αξία της μεταβιβαζόμενης περιουσίας
  • η μεταβίβαση έγινε χωρίς διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση.
Πληρέστερη και αναλυτική τεκμηρίωση των απόψεών μας μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.
Ως Θεσσαλονικείς, κύριοι της Περιφέρειας και της ΠΕΔ, δεν ξεχωρίζουμε τη Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική και εσείς οφείλετε να συμπεριφερθείτε ομοίως. Γιατί σιωπάτε;
– Tα μέλη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης
Είναι ωραίο να παρουσιάζει κανείς και να επαινεί τον συγγραφέα ενός βιβλίου, ιδίως όταν αυτό αναφέρεται σε πατριωτικά – εθνικά θέματα. Είναι επίσης ωραίο και συγχαρητήρια, να βραβεύονται μέλη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ωραιότερο όμως είναι, να ενδιαφερόμαστε για τους νέους αυτής της χώρας, όταν μάλιστα πρόκειται για την επιβίωσή τους. Είναι ωραίο να γιορτάζουμε τα 2.400 χρόνια του Αριστοτέλη. Ωραιότερο όμως είναι, το ενδιαφέρον μας για την γενέτειρά του, που σήμερα καταστρέφεται.
Αλήθεια, ποια είναι η επίσημη θέση σας, διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αριστοτέλη; Μας αφορά το θέμα ως Μακεδόνες;
Δεν μπορεί να σιωπούμε όταν συντελείται μια τέτοια καταστροφή στη Μακεδονία. Δεν υπάρχει υψηλότερος σκοπός, στόχος κλπ, απ’ αυτήν την ύπαρξη της χώρας μας.
Τελειώνοντας, αξιότιμοι κύριοι, σας επισημαίνουμε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι με τη σιωπή μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Η αδιαφορία μας θα μας τιμωρήσει.
Εμείς οι Θεσσαλονικείς, αναρωτούμε:
Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;
Όταν μάλιστα,
– Σήμερα σύρονται οι 460 κτηνοτρόφοι, αλιείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, μελισσοκόμοι κλπ στα Δικαστήρια, με βαριές κατηγορίες.
– «…Γι’ αυτό και η συνεχώς διογκούμενη λαϊκή οργή των κατοίκων της Β. Α. Χαλκιδικής βρίσκεται στα όριά της ……και πριν η λαϊκή οργή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τις οποίες οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής…» (από το κείμενο του Δελτίου Τύπου).
Ο Θεός ας βάλει το χέρι του…. Τα συμπεράσματα δικά σας.



Μέλη επικοινωνίας της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Αλούρδας Ιωάννης

Σωτηρίου Κωνσταντίνος

Τσουκαλάς Ανδρέας


*φωτο από διαδίκτυο