powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αριστοτέλη (φωτο)

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. Πρόκειται για μια νέα πρωτοπόρα δομή, η οποία έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Γεώργιο Ζουμπά και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
«ΦΡΟΝΤΙΔΑ»  κ. Κατερίνα Μήτρου παρουσία πλήθους κόσμου.
«Είναι η αρχή μιας προσπάθειας για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες μας. Το ΚΕΠ Υγείας θα δίνει πληροφόρηση και βοήθεια σε όλους τους δημότες. Η επιτυχία του εξαρτάται από το προσωπικό και από τη θέληση των ανθρώπων να βοηθήσουν. Πάντως, εμείς έχουμε αυτή τη διάθεση και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γεώργιος Ζουμπάς.
«Το ΚΕΠ θα στελεχωθεί προς το παρόν με δύο άτομα, τα οποία είναι αρκετά αρκεί να βρουν τους τρόπους να πείσουν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει αυτή τη βοήθεια που του δίνουμε. Για τους επαρχιακούς δήμους αποτελεί μία πρωτοπόρα δομή. Όλοι οι δήμοι και ειδικά της επαρχίας έχουν ανάγκη από αυτές τις δομές», ανέφερε ο κ. Ζουμπάς.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μετέφερε τον ακόλουθο χαιρετισμό:  
«Τα ΚΕΠ Υγείας λειτουργούν έμπρακτα και στοχευμένα, ανά νόσημα και αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα, στη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών σε επίπεδο πρόληψης, και τούτο γίνεται με βάση τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει τον ενεργό της ρόλο στην προαγωγή της Υγείας».
Μέσα από τη δομή αυτή οι δημότες, με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα, θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο, και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν. Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό, ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας για τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.
Σκοπός της νέας αυτής δομής, είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του Δήμου Αριστοτέλη. Το εκπαιδευμένο δημοτικό προσωπικό που στελεχώνει το ΚΕΠ Υγείας είναι σε θέση καθημερινά να παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόληψης.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη θα στεγάζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.30-14.30.
Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, το μέλος ΚΟΕΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Απόστολος Πάνας, ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων.


Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων                                                 

-------------
Δήμος Αριστοτέλη