powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Σκουριές: Η διαιτησία δεν φέρνει την ευτυχία.

Στη διαιτησία κατά της Ελληνικός Χρυσός προσφεύγει το ελληνικό δημόσιο.
Όπως γράφεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απέστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσο, με το οποίο ζητά επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία.
Πριν βγουν όμως τα όποια αποτελέσματα από αυτή τη
διαδικασία που θα κρατήσει τουλάχιστον τρεις μήνες, άρα σίγουρα για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμη θα συνεχίσει να προκαλείται καταστροφή στον τόπο και τους ανθρώπους του, υπάρχουν ήδη πολλά σημεία που προβληματίζουν..
Πρώτα απ’ όλα το περιεχόμενο του σκοπού της προσφυγής όπως περιγράφεται. Το ΥΠΕΝ αναφέρει: «Σκοπός είναι η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές».
Η τοποθέτηση του ΥΠΕΝ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν.
Ο Α. Τσίπρας έλεγε ότι η κυβέρνηση απλά θα.. σεβαστεί τις αντιδράσεις των κατοίκων, από εκεί που προεκλογικά θα δικαίωνε πλήρως τα αιτήματά τους και παράλληλα άφησε ορθάνοικτο το παράθυρο της πραγματοποίησης του «έργου» λέγοντας ότι ότι η εταιρεία έχει προτείνει νέα τεχνολογία, για την οποία υποστηρίζει ότι θα είναι περιβαλλοντικά άρτια και θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα.

Είναι αδύνατο όμως να παντρευτούν δύο πράγματα που η ύπαρξη του ενός ακυρώνει την ύπαρξη του άλλου. Αν προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού δεν έχεις περιβάλλον. Αν θες να έχεις περιβάλλον δεν κάνεις εξόρυξη χρυσού.
περισσότερα 3pointmagazine.gr