powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Με διπλάσιους επισκέπτες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική αναμένεται να γίνει πόλος έλξης όλων όσοι αγαπούν τον ιαματικό τουρισμό. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής, που θέλουν
να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό τους προϊόν.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM? ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κασσάνδρας, Χάρης Κουκουβίνος, το νέο υδροθεραπευτήριο έγινε σύγχρονο κέντρο σπα που διαθέτει όλες τις ανέσεις. Εκτός από τις δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων (μια εξωτερική και μια εσωτερική), διαθέτει ατομικές μπανιέρες, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ, δίκλινα δωμάτια, αναψυκτήριο, φυσικοθεραπεία, δυνατότητα μασάζ, υποστήριξη από ιατρικό προσωπικό, καθώς και ναυαγοσώστες.
"Η ανακαίνιση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Σήμερα ο επισκέπτης θα δει μπροστά του υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ενώ το κτίριο που βρίσκεται σε λειτουργία είναι μεγαλύτερο από 1000 τμ." ανέφερε ο κ.Κουκουβίνος.
Η είσοδος στο υδροθεραπευτήριο κοστίζει 6 ευρώ και συνήθως συστήνεται η παραμονή στην πισίνα να μην ξεπερνά το ημίωρο. "Το νερό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό καθώς είναι νερό θερμής πηγής, υδροθειούχο, μεσόθερμο, μεταλλικό ? υπερτονικό ενώ η φυσική του θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ των 37,5 και 39 βαθμών Κελσίου. Στην εσωτερική πισίνα η θερμοκρασία είναι στους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στην εξωτερική στους 33" σημείωσε ο κ.Κουκουβίνος.
Όπως είπε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προβληθεί και να γίνει γνωστό το υδροθεραπευτήριο στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου αλλά και διαφημιστικών φυλλαδίων.
Λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του νερού, τα Λουτρά ήταν πρώτα στην προτίμηση ατόμων κυρίως με δερματικές παθήσεις, αλλά και μυοσκελετικά προβλήματα. "Αυτό που επιθυμούμε είναι να γίνει γνωστό και να το αγαπήσουν και νεότερες ηλικίες καθώς η ευεργετική επίδραση του νερού είναι για όλους", πρόσθεσε.
"Στόχος μας είναι να λειτουργεί και το χειμώνα για να έχουμε τουρίστες και επισκέπτες όλο το χρόνο" πρόσθεσε. Μέχρι στιγμής η έναρξη της λειτουργίας του γίνεται τον Μάρτιο και κλείνει τέλος του Νοεμβρίου.

Νικόλ Καζαντζίδου
AΠΕ-ΜΠΕ