powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

"Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών" στον Δήμο Αριστοτέλη 3η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων 21-24/7/17

Μια γιορτή γεύσεων, αγνών προϊόντων, παραγωγών και παράδοσης ξεκινά την Παρασκευή 21/7/2017 στη παραλία της Ιερισσού, του Δήμου Αριστοτέλη.
 Πρόκειται για τις «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» και τη «3η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων», που διοργανώνονται στο πλαίσιο της συνέχισης των εκδηλώσεων του εορτασμού του ΈτουςΑριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2017.

Η γιορτή αυτή, που θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 24-07-2016, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Δήμο Αριστοτέλη σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού. Θέτει δε ως βασικό της στόχο την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της πλούσιας διατροφικής αξίας των ντόπιων προϊόντων, όσο και του πολιτισμού της περιοχής μας, αλλά και την ανάγκη προστασίας, διατήρησης και διαφύλαξή τους, με σκοπό να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.
Από τη 2η Γιορτή
Για τέσσερις μέρες, η παραλία της Ιερισσού μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό κύτταρο συνύπαρξης και συνδημιουργίας παραγωγών, επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, ντόπιων καλλιτεχνών, μαγειρικής
παραδοσιακών εδεσμάτων από αγνά υλικά της Αριστοτελικής γης και της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά και καλλιτεχνικών σχημάτων. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σε καθημερινή βάσηπολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Παράλληλα με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στον πεζόδρομοτης παραλίας θα είναι στημένα πολλά περίπτερα με προϊόντα τοπικών παραγωγών, όπου ο κόσμος, και κυρίως οι επισκέπτες του Δήμου μας, θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της γης του Αριστοτέλη, αλλά και του Αγίου Όρους, όπως κρασί, τυροκομικά, μέλι και τα παράγωγά του, αρωματικά φυτά, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα, ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη θα συμμετέχει με δικό του χώρο στον οποίο θα υπάρχει έντυπο και οπτικοακουστικό πληροφοριακό υλικό για τους επισκέπτες. 
Ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί όλους τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, να έρθουν στη παραλία της Ιερισσού και να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και αγνά τοπικά προϊόντα και να απολαύσουν τις γεύσεις της περιοχής μας.
 Ώρες λειτουργίας 19.00-24.00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων Δήμου Αριστοτέλη