powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Διαμαρτυρία κατοίκων Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής για τους απαράδεκτα φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης στο Δήμο Σιθωνίας - Η Απόφαση

Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σιθωνίας  Ληστή Σωτήρη έγινε συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο σχετικά με το χαράτσι που επιβάλλεται στην κατανάλωση του νερού.
Αφού ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε:

Να συνταχθεί  κείμενο – διαμαρτυρία που θα απευθύνεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, και θα ζητάει την ανάκληση της παράνομης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Το σχετικό κείμενο θα κοινοποιηθεί και στο Δήμαρχο.
Συγκεντρώθηκαν επίσης πάνω από τετρακόσιες υπογραφές μέχρι τώρα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν και σε δικαστική αγωγή που θα ασκηθεί από κατοίκους προς την δημοτική αρχή
Για όλα τα παραπάνω ορίστηκε επιτροπή.
Το κείμενο της διαμαρτυρίας είναι το παρακάτω:
Προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης

    ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία-Αναφορά κατά της 15/2016 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας
Την 19/2/16 δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η 15/2016 απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Σιθωνίας. Με αυτή εγκρίνεται η τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης –αποχέτευσης όπου μεταξύ άλλων προστίθεται στο άρθρο 11 παράγραφος όπου, << μετά το έτος 2015 ορίζεται και χρεώνεται , ακόμα και αν δεν έχουν καταναλωθεί, ως ελάχιστη κατανάλωση 100 κυβικά μέτρα  νερού για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σχεδίου στα κτίσματα που ανεγέρθηκαν μετά τον Ν.1337/1983.>>
Επίσης στην εν λόγω απόφαση παγιώνονται αυξήσεις της τάξης του 35% περίπου μεσοσταθμικά που πάρθηκαν το 2010 και ακυρώθηκαν μετά από μαζικές   διαμαρτυρίες κατοίκων το 2012 ,όπου σε σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ αποφασίστηκε η  έκπτωση του 25%.
Έτσι στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης έτους 2016 που εκδόθηκαν στις 5/5/17 διαπιστώσαμε αυξήσεις έως και διπλάσιες σε σχέση με αυτούς του 2015.        
Υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που κατανάλωσαν μονοψήφιο αριθμό κυβικών μέτρων νερού και τώρα χρεώνονται 100κ.μ δηλαδή 242 ευρώ,όταν με το παλιό καθεστώς το πάγιο ήταν  98,4 ευρώ συν την κατανάλωση των λίγων κυβικών δηλαδή όχι πάνω από 110 ευρώ συνολικά.
Σήμερα εμείς οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής  συγκεντρωθήκαμε και αφού ενημερωθήκαμε για τις άδικες , αυθαίρετες, και καταχρηστικές προαναφερθείσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμαστε έντονα και είμαστε κάθετα αντίθετοι επειδή:   
1. Η διαφοροποίηση που επιχειρείται για τα κτίσματα που ανεγέρθηκαν μετά  το1983 στερείτε κάθε λογικής ,είναι άδικη, παράνομη και αντισυνταγματική αφού χωρίζει τους καταναλωτές σε δυο κατηγορίες α) παλιά κτίσματα και β)νέα κτίσματα
2. Τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης πρέπει να είναι ανταποδοτικά .Για τις δαπάνες συντήρησης των δικτύων όλοι οι καταναλωτές εξίσου πληρώνουμε τα πάγια  τέλη (από τα ακριβότερα της Ελλάδας). Με την απόφαση που πάρθηκε όμως παράνομα διαφοροποιείται το τελικό ποσό που ορίζεται ως οφειλόμενο έναντι της κατανάλωσης αφού για διαφορετικές  καταναλώσεις υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες πληρώνουν το ίδιο ποσό.
3. Η ανάγκη αύξησης των τελών επιχειρείται να αιτιολογηθεί στην απόφαση του θέματος με ένα αυθαίρετο πίνακα προβλεπόμενων δαπανών ( για το2016) ύψους 4.000.000 ευρώ που δεν έχει καμιά σχέση με τα έξοδα του 2015 συνολικής δαπάνης 1.646.993 ευρώ στοιχεία που παρουσίασε κατά την συζήτηση της απόφασης οεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, τα οποία πάρθηκαν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.
Και αυτό γιατί στον παραπάνω πίνακα περιλαμβάνονται και οι δαπάνες επέκτασης και αντικατάστασης των δικτύων που για το 2015 ανέρχονταν σε 200.279 ευρώ από δημόσιες επενδύσεις και 2.146.787 ευρώ από ΕΣΠΑ ,δαπάνες που δεν είναι ανταποδοτικά έξοδα.Σημειωτέον πως στα τέλη που μας χρεώνονται  δεν πρέπει να περιλαμβάνονται δαπάνες επέκτασης του  δικτύου οι οποίες προβλέπεται να καλύπτονται από τα τέλη σύνδεσης ώστε αυτά να είναι ανταποδοτικά, πόσο μάλλον όταν τα χρήματα προέρχονται από δημόσιες επενδύσεις και ΕΣΠΑ.
4. Με την προβλεπόμενη ρύθμιση του ελάχιστου ορίου των 100κ.μ πριμοδοτείται η ανεξέλεγκτη και αντιοικολογική σπατάλη του νερού ( πλύσιμο αυτοκινήτων,πότισμα κήπων κλπ) με αποτέλεσμα την αύξηση προβλημάτων επάρκειας νερού, πράγμα που έτσι και αλλιώς έλλειψη νερού έχουμε όπως πολλές φορές δήλωσε ο Δήμαρχος. Εξάλλου είναι τραγέλαφος από την μια να παίρνονται μέτρα για να μην σπαταλάται νερό (κλιμάκωση προς τα πάνω της τιμής του νερού) και από την άλλη να τιμωρείται με πέναλτυ ο καταναλωτής που ξοδεύει λιγότερο από 100κ.μ νερού.
5. Για την απόφαση του θέματος λάβαμε γνώση όταν κοινοποιήθηκαν σε εμάς οι λογαριασμοί
                                                   Ενιστάμενοι σας καλούμε
1. Να φροντίσετε για την ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόφασης 15/2016 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας.
2. Παράλληλα απευθυνόμαστε στο Δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας και ζητάμε:
3. Να εκδίδονται οι λογαριασμοί δύο φορές τον χρόνο.
4. Να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού και να δοθούν ικανοποιητικές εγγυήσεις για την ασφαλή κατανάλωση του ως πόσιμου. 
5. Το ποσοστό της αποχέτευση να υποχωρήσει στο 70% έναντι του δυσβάστακτου 80%.

ΚΥΡΙΕ Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σας υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των πολιτών είναι εξοργισμένο με την παράνοια αυτή και την αλαζονεία σας , που αντί σε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει εξανεμιστεί ή και χαθεί το εισόδημα των ανθρώπων, εσείς θα έπρεπε να βοηθήσετε, αντίθετα οδηγείτε τον κόσμο σε περεταίρω οικονομική εξαθλίωση. Σας  πληροφορούμε λοιπόν ότι εμείς δεν είμαστε πρόβατα προς σφαγή και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας με κάθε νόμιμο μέσο κάνοντας το πρόβλημα μας γνωστό στο Πανελλήνιο μέσω του διαδικτύου, του έντυπου τύπου , της τηλεόρασης και να καταφύγουμε σε διάφορες οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ κλπ.
Τέλος θα ακολουθήσουμε την δικαστική οδό όσο χρονοβόρα και αν είναι.
Θα μας βρείτε απέναντί σας  ξεκινώντας με θυροκόλληση στο Δημοτικό μέγαρο της διαμαρτυρίας αυτής.    
ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Εδώ

. Αριθμός θέματος: 1ο «ΠΕΡΙΛΗΨΗ» «
Τροποποίηση κανονισμού ύδρευσης και αποχέτευσης
». Αριθμός

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 29/02/2016 14:07:56