powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Υποβιβάζουν Οριστικά τον Ηραλή δεν ανεβαίνει και ο Άρης.

Οριστικά στην Football League θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο ο Ηρακλής. 
Η τελευταία προσπάθεια του «Γηραιού» για να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη Super League «έπεσε στο κενό». Η προσφυγή που είχαν καταθέσει οι Θεσσαλονικείς απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο και ως εκ τούτου ο Λεβαδειακός θα είναι η ομάδα που ενώ υποβιβάστηκε αγωνιστικά,  εντούτοις... στα χαρτιά θα πάρει την θέση των «κυανόλευκων» και θα αγωνίζεται και την περίοδο 2017/2018 στα
«μεγάλα σαλόνια».

Με ψήφους 5-0 κατά του Ηρακλή και 4-1 κατά του Άρη απορρίφθηκαν οι δύο προσφυγές που κατέθεσαν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Έτσι αμφότερες από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στη Football League, ενώ το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Για ολοκλήρωση του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνει λόγο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που στέλνει οριστικά τον Ηρακλή στη Football League.

Ο κ. Καράογλου χαρακτηρίζει την εξέλιξη «προμελετημένο έγκλημα και από καιρό σχεδιασμένο», υποστηρίζει ότι «το κατεστημένο νίκησε, η “παράγκα” επέβαλε τα “θέλω” της, η αλήθεια αποσιωπήθηκε βίαια», ενώ τονίζει πως πρόκειται για «μια πρωτοφανή και κατάφορα άδικη απόφαση που ασελγεί εις βάρος της λογικής και προπάντων της νομιμότητας».

«Το “ έγκλημα” ήταν προμελετημένο και από καιρό προσχεδιασμένο διότι πολύ απλά όλα τριγύρω (υποτίθεται ότι) αλλάζουνε και όλα τα ίδια (δυστυχώς) παραμένουν. Το κατεστημένο νίκησε, η “παράγκα” επέβαλε τα “θέλω” της, η αλήθεια αποσιωπήθηκε βίαια και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μόλις ολοκληρώθηκε.
Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους, με μια πρωτοφανή και κατάφορα άδικη απόφαση που ασελγεί εις βάρος της λογικής και προπάντων της νομιμότητας», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά αρνείται να ακούσει ακόμα και τη φωνή της συνείδησής της. Η ηθική δικαίωση του Ηρακλή στα μάτια όλων των Ελλήνων δεν αρκεί, γιατί είναι προφανές ότι ο ιστορικότερος σύλλογος της Μακεδονίας και της Θράκης ενοχλεί όλους εκείνους που έχτισαν πολιτικές καριέρες μιλώντας για δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα”, “κάθαρση” και “νομιμότητα”. Λόγια του αέρα ήταν, όπως και όλα τα άλλα που ξεστόμισαν προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Βλέπετε, στην Ελλάδα της διετίας 2015-2017 ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα έλεγαν… Ντροπή και μόνο ντροπή!».