powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Λύση μέσω της Δικαστικής οδού για την πρόσβαση στον βιολογικό της Σάρτης

«Φοβόμαστε μήπως γεμίσει ο βόθρος και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», είπαν κάτοικοι της περιοχής στο halkidikifocus, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για θέμα δημόσιας Υγείας»
Πρόσβαση στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο βιολογικό της Σάρτης έδωσε προχθες Τρίτη το Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο Δήμος Σιθωνίας, μετά τον αποκλεισμό του δρόμου από ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτησία του. Το Δικαστήριο εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, μέχρι την εκδίκαση των
ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Δήμος και τα οποία θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.
Το ιστορικό
Το πρόβλημα ξεκίνησε από φέτος τον Μάρτιο, όταν ιδιώτης απέκλεισε τον αγροτικό δρόμο, ισχυριζόμενος ότι ανήκει στην ιδιοκτησία του. Έκτοτε ξεκίνησε μια διαμάχη με το Δήμο Σιθωνίας, καθώς ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος χρησιμοποιείται από βυτιοφόρα που μεταφέρουν βοθρολύματα στο βιολογικό της Σάρτης, εξυπηρετώντας του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος, ούτε είναι εύκολη η διάνοιξη νέου.
«Φοβόμαστε μήπως γεμίσει ο βόθρος και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», είπαν κάτοικοι της περιοχής στο halkidikifocus, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για θέμα δημόσιας Υγείας». Παράλληλα έθεσαν και ακόμη μία παράμετρο: Το ζήτημα της προστασίας του δάσους. «Αν ξεσπάσει φωτιά, ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην περιοχή του βιολογικού», τόνισαν.
Ο Γ. Τζίτζιος
Όπως είπε στο halkidikifocus ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, αυτός ο δρόμος χρησιμοποιείται από το 1930, ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει αποκλειστεί από έναν ιδιώτη, που επικαλείται ότι είναι ιδιοκτησία του. Έτσι ο Δήμος Σιθωνίας κατέφυγε στα Δικαστήρια. Τη Δευτέρα, ο Δήμος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν τον Αύγουστο, ωστόσο χθες Τρίτη εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή χρήσης του δρόμου, δίνοντας προς το παρόν λύση για την πρόσβαση στο βιολογικό καθαρισμό της Σάρτης.
«Δικαιώθηκε ο Δήμος Σιθωνίας με αυτή την απόφαση του Δικαστηρίου και έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία που υπήρχε το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο κ. Τζίτζιος
.