powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Φούσκωσαν οι χείμαρροι στη Τορώνη Σιθωνίας Χαλκιδικής...(φωτο-video)

Τορώνη
Σοβαρά προβλήματα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που συνεχίζεται με έντονη βροχόπτωση ακόμη σε σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Από το πρωί στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά σημειώνονται πλημμύρες και πτώσεις
βράχων στο οδόστρωμα.

φωτο video  από Τορώνη fb άνθη φυτα κυκλαμινο Toroni Beach.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.


Τριστινίκα Φωτο halkidikifocus.gr
«Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στην ακτή Αζάπικο και στην Τορώνη, ενώ πλημμύρισε και κάμπινγκ στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά τις πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο δεν δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία, καθώς επιτόπου βρίσκονται συνεργεία και μηχανήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση» είπε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. 

Για την περιοχή της Κασσάνδρας διευκρινίζει ότι και εκεί σημειώθηκε σφοδρή βροχόπτωση, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες.
Νικήτη δίπλα στον κεντρικό δρόμος για το γήπεδο 
 φωτο Γιώργος Χριστοδουλάκης
Ο κ. Γιώργος συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες 10 ώρες να μη μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. «Μεταβαίνουμε σε όλες τις περιοχές όπου αναφέρθηκαν προβλήματα. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ρέματα που είχαν υπερχειλίσει από το πρωί. Η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ» σημείωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για να καθαρίζονται οι δρόμοι από πέτρες και λάσπη» επισήμανε ενώ έκανε γνωστό ότι πλημμύρα σημειώθηκε και σε καλλιέργειες στο χωριό Σκοπός της περιοχής των Σερρών.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.





video από Τορώνη   Kώστας Ουζούνης




 Καλαμίτσι