powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Κεφάλαια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από ΠΚΜ, για παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο

Κεφάλαια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, για να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm ότι θα διατεθούν 6,7
εκατομμύρια ευρώ από την ΠΚΜ μέσω ΕΣΠΑ για παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποίια, μετά από προτάσεις των Δήμων για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δρόμοι που θα επιλεχθούν να ασφαλτοστρωθούν θα εξυπηρετούν τον αγροτικό κόσμο, με στόχους την μείωση κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την εξασφάλιση προσπελασιμότητας στις αγροτικές περιοχές και γενικότερα την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.
Ο κ. Παπάς ανέφερε ότι έχει αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο να υπάρξει μία δυνατότητα του 40% plus του προγράμματος, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι και να ενισχυθούν οι αγροτικές υποδομές και η ανταγωνιστικότητα.?
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας δήλωσε ότι ?στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχει μία μεγάλη τάση γύρω από την αγροτική οικονομία, όπως δείχνουν και οι 2.500 αιτήσεις νέων γεωργών, που έγιναν στο πρόσφατο σχετικό πρόγραμμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχύσουμε ως Περιφέρεια τον πρωτογενή τομέα και γι αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει τμήμα πρόωθησης προβολής των αγροτικών προιόντων, και συμμετέχουμε σε μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό?, είπε ο ίδιος.
Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Όλγα Καρβουνιάρη
ΑΠΕ-ΜΠΕ Μακεδονία-Θρακη