powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Κύριε Τσίπρα, δεν είστε ίδιοι με τους άλλους. Ούτε συζήτηση γι' αυτό!

Όπως οι απατεώνες, όταν τους ανακαλύψουν, τρέχουν να ανακατευτούν με το πλήθος για να χαθούν τα ίχνη τους, έτσι και δαύτοι. Προσπαθούν να χωθούν στο ίδιο κάδρο με την αντιπολίτευση και με επικοινωνιακά τρικ να εξαφανίσουν τις ευθύνες τους. Το θράσος τους περισσεύει. «Κι αν ήταν οι άλλοι τι θα κάνανε»; Ε, λοιπόν, δεν είναι όλοι τους ίδιοι!
Μιλάνε για… λαϊκισμό. Όποιος ασκεί κριτική, λοιπόν, είναι
λαϊκιστής! Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν τα δύο μεγάλα προβλήματα αυτών των πυρκαγιών: Την έλλειψη συντονισμού και την απουσία ικανού αριθμού εναέριων μέσων. Και η κριτική δεν ασκήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης ή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά από τους πυρόπληκτους. Από τους ανθρώπους που έζησαν τις πυρκαγιές από την πρώτη στιγμή και κινδύνευσαν σοβαρά. Τα Μέσα εκφράζουν κάθε φορά αυτούς τους ανθρώπους. Όταν, λοιπόν, κάποιος υπουργός απαιτεί «σιωπή», στην πραγματικότητα ζητάει από τους πολίτες να μην ασκούν κριτική, να μην ταράζουν τον ύπνο της εξουσίας!
Από την άλλη πλευρά, είναι φυσικό να μην θέλουν κριτική. Μία κυβέρνηση έχει να κάνει λίγες δουλειές σε αυτή την περίπτωση. Λίγες, αλλά σημαντικές: Να φροντίσει την καλή οργάνωση των υπηρεσιών και τον καλό τους εξοπλισμό. Και στα δύο τα έκαναν μαντάρα! Ποιος τους φταίει γι' αυτό;
Έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω της αλλαγής του κλίματος. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Αλλά οι πολιτικοί υπάρχουν για να ασκούν… πολιτική και όχι για να κάνουν διαπιστώσεις. Τι έκανε, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα; Όχι ότι έκανε κάτι σε κάποιον άλλον, αλλά λέμε τώρα. Απολύτως τίποτα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Ναι, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει πουλήσει στο κοινό της ότι έχει και λύσεις για το περιβάλλον. Κι όπως συνέβη και με άλλους τομείς, αποδεικνύεται ότι και εδώ η μόνη πρόταση που είχαν είναι ότι για «όλα φταίει η Δεξιά».
Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται αλλιώς από τους αριστερούς και αλλιώς από τους δεξιούς. Μία κυβέρνηση, όμως, ή και μία Περιφέρεια ακόμη, διοικείται αλλιώς από την Δεξιά και αλλιώς από την Αριστερά. Καλώς ή κακώς δεν είναι όλοι ίδιοι.
Συζήτηση πάνω στα αποκαΐδια δεν κάνει η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση. Στην προσπάθειά της να διώξει από πάνω της τις μεγάλες ευθύνες της, σπεύδει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, υιοθετώντας το δόγμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικοί στην επικοινωνιακή πολιτική, αλλά σε αυτή την περίπτωση κάνουν λάθος.
 Αν ζητούσαν συγνώμη για όσα συνέβησαν θα μπορούσαν να κερδίσουν την συμπάθεια του κοινού. Αλλά επέδειξαν υπεροψία και θράσος. Γι' αυτό ο κόσμος είναι θυμωμένος…
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr




Φωτογραφία αρχείου SOOC