powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Σταθάκης: Τέλη Αυγούστου αρχίζει η διαιτησία για τις Σκουριές -Η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.


Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία της διαιτησίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός όσον αφορά τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της
εταιρείας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε χρόνια αντιπαράθεση με την «Ελληνικός Χρυσός» και τη μητρική καναδική εταιρεία Eldorado Gold όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού στις Σκουρίες και στην Ολυμπιάδα, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι οι άδειες που έχει ζητήσει η Eldorado για την Ολυμπιάδα ολοκληρώνονται ενώ οι άδεις για τις Σκουριές «παραμένουν σε εκκρεμότητα».
Σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Eldorado Gold, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με την συνάντηση του Υπουργού κ. Σταθάκη με την Διοίκηση της Eldorado Gold, αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.
  Ανακοίνωση της Eldorado Gold σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΝ για την συνάντηση του Υπουργού κ. Σταθάκη με την Διοίκηση της Eldorado  
Σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να εκκινήσει την διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος του μήνα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης  ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά:  «Ενώ το δελτίο τύπου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαιτησία στην οποία πρόκειται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δηλώνει ότι η διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε σχέση με τα έργα της εταιρείας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας και οι άδειες που έχουμε αιτηθεί δεν έχουν εκδοθεί. 
Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα μας στην Ελλάδα. Προς το παρόν, συνεχίζουμε την προπαρασκευαστική περίοδο για την έναρξη της παραγωγής στην Ολυμπιάδα και τα περιορισμένης έκτασης έργα ανάπτυξης στις Σκουριές».