powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Μεγάλη πυρκαγιά στην Μόλα Καλύβα στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. (φωτο-video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου 2μ.μ. στην περιοχή του οικισμού  Μόλα Καλύβα στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής βρίσκεται σε και σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
Ο  πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάδρας   κ. Χάρης Κουκουβίνος δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  (συνεχής ενημέρωση) ότι η φωτιά έφτασε και στις αυλές των σπιτιών. Ο Κερμεντζής Αργύρης  από την βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας δήλωσε στο Ρ.Θ. ότι απειλούνται σπίτια και εκκενώνονται.
Επίσημα δεν  υπάρχει απόφαση για εκκένωση σπιτιών δήλωσε ο
 Στεργιάδης Χαράλαμπος  προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . 
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος Δήμου Κασσάνδαρας  Θωμάς Κοντός δήλωσε στο Ρ.Θ. ότι η φωτιά πηγαίνει προς Κασσανδρινό και  Σκιώνη, υπάρχει αντιπυρική ζώνη στην κορυφογραμμή η περιοχή είναι δύσβατη. 
Υπάρχουν αρκετές εστίες κοντά στη κορυφογραμμή.

Αστυνομικές δυνάμεις, δύο χιλ πριν την Μόλα Καλύβα  δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, τοποθέτησαν κώνους στο δρόμο και   δεν αφήνουν σε ιδιοκτήτες να πάνε στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με μέλος της ΟΦΚΑΘ (5.30 μ.μ. ) είναι μέτριοι οι άνεμοι και δεν κινδυνεύουν σπίτια αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της  αναζωπύρωσης. 
Υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν έγινε συντήρηση στις αντιπυρικές ζώνες και μόνο με βαριά οχήματα είναι δυνατή η πρόσβαση, ένα μέτωπο 500 μέτρων προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική  και σε λίγο νυχτώνει.






ThessNews.gr-Φωτιά στη Μόλα Καλύβα


Στο σημείο για την κατάσβεση έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, τριάντα άτομα,  3 καναντέρ.  ένα ελικόπτερο και εθελοντικές οργανώσεις, ενώ καταφθάνουν και οχήματα από τη Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.