powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου για ληξιπρόθεσμα και διεκδικήσεις μονής Διονυσίου στις κατασκηνώσεις (και ΑΜΕΑ) της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου 28/4/17, ήρθε εισήγηση απο τον Δήμαρχο για το θέμα της κατασκήνωσης. Ζήτησε και πήρε την ψήφο της πλειοψηφίας, έτσι ώστε τα 700 χιλιάρικα πού κέρδισε η μονή Διονυσίου (εδώ) ως ενοίκια για την κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης να τα εντάξουμε στα ληξιπρόθεσμα!
Επικαλέσθηκε μάλιστα, ότι μέχρι τώρα έχει και την συνδρομή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής !

Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ 12η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 29/04/2017 (foto-video)

«Κοσμοπλημμύρα» στο πάρτι εγκαινίων του εμπορικού κέντρου Enigma Shopping Centre, του Ομίλου Μουζενίδη, σε κομβικό σημείο στα Μουδανιά Χαλκιδικής (pics-vids)

«Κοσμοπλημμύρα» επικράτησε στο χθεσινό 29-4-17, λαμπερό πάρτι εγκαινίων του εμπορικού κέντρου Enigma Shopping Centre, του Ομίλου Μουζενίδη, σε κομβικό σημείο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.
Πλήθος επισήμων από όλη τη Μακεδονία, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και ο

ΕΠΣΧ:Αποτελέσματα αγώνων Σαββάτου 29-4-17-Βαθμολογία Α'

  Σάββατο 29 Απρ. 2017   Ώρα : 17:00    
Α'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  29η
1     ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ 9-0      
2     ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ   6-2  
3     ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ    1-2
4     ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ – Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ  7-0  
5     ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ    2-0
6     Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005  0-3   
7     ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ   7-0 
 ΠΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ –ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ (3-0) Α/Α
            Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 25η

ΚΟΒΑ Ιερισσού: Εργατική Πρωτομαγιά στην Ιερισσό


«Φρένο» στις αγοραπωλησίες των επαγγελματικών αδειών αλιείαςΜια άδεια θα μεταβιβάζεται από πατέρα στο παιδί του. Αν εκείνο δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το επάγγελμα τότε η άδεια θα επιστρέφεται στο Δημόσιο
Eνα γενικό... ξεσκόνισμα στους κανόνες που έως σήμερα ρυθμίζουν τις αλιευτικές δραστηριότητες στα ελληνικά πελάγη ξεκινά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο επίκεντρο των νέων ρυθμίσεων βρίσκεται η απαγόρευση της αγοραπωλησίας των αδειών αλιείας, από τις οποίες πολλές καταλήγουν σήμερα στα χέρια επιχειρηματιών και όχι ψαράδων. 

Π.Σ. 'Ο ΦΑΡΟΣ" Ν.Μουδανιών παράσταση από την εφηβική θεατρική ομάδα 9-5-17


Θεατρική Παράσταση από το Εσπερινό ΓΕΛ Πολυγύρου 5-5-17


Δ.Σ. Δήμου Σιθωνίας Τρίτη 2-5-17 ώρα 17:00 μ.μ.

 Τακτική συνεδρίαση,ημέρα Τρίτη 2-5-17  και ώρα 17:00 μ.μ., θέματα της ημερησίας διατάξεως:
 1)    Απόσυρση από την κυκλοφορία οχημάτων του Δήμου.
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Λογοτριβή Ελένη)
2)    Λήψη απόφασης για εκποίηση 190 μεταλλικών κάδων πλαγίας φόρτωσης και τη συγκρότηση επιτροπής για την εκτίμηση αυτών.
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Λογοτριβή Ελένη)
3)    Έγκριση της υπ’ αριθμ.: 22/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά «Αίτηση της κ. Γκερλιώτου Βέτας για κοπή δέντρων στο συγκρότημα κατοικιών του Αναγνωστάρα στη Δ.Κ. Νικήτης λόγω επικίνδυνης κλήσης».
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
4)    Έκτακτο προσωπικό πυρασφάλειας.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντέμπλας Κυπαρίσσης)

Ευρωπαικό θερινό σχολείο στο Κάμπινγκ 'Lacara' Σιθωνίας και ΕΠΑΛ Νικήτης 28/4/17-7/5/17

Το «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» διοργανώνεται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης (Νεάπολη), στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με θέμα: «European Identity in Times of Crisis», και θα λάβει χώρα στην Χαλκιδική στο Κάμπινγκ “Lacara” από τις 28/4/2017- 7/5/2017.
Στο «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» συμμετέχουν 5 σχολεία και

ΕΚΑΣΧ:Ορισμός Διαιτητών-Κριτών 29-30/4/17

foto από τα εγκαίνια του κλειστού Ν. Μαρμαρά
 χωρίς πρόσκληση  εκπροσώπου  ΕΚΑΣΧ
TEΛΙΚΗ ΦΑΣΗ PLAY OFFS A’ ΑΝΔΡΩΝ
29/4/17 20.00 ΚΛ. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ- ΜΑΝΙΟΣ ΚΡΙΤΕΣ:ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ- ΔΗΜΟΥ – ΕΛΙΟΔΩΡΟΥ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
29/04/2017 17:00 ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ Α.Ο. ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΟΙ ΣΙΘΩΝΕΣ -ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:MIXAHΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΡΙΤΗΣ:ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΝΟΣ
29/04/2017 17:00 ΚΛ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 ΣΚ- ΞΕΡΞΗΣ ΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ANAΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΚΡΙΤΗΣ:ΚΑΡΛΑ
30/04/2017 14:00 ΚΛ.ΑΡΝΑΙΑΣ ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ- ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΑΟ

To Eυρωκοινοβούλιο καλεί (ξανά!) σε απαγόρευση της χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική βιομηχανία

28 Απριλίου 2017 – Με ισχυρή πλειοψηφία, 566 υπέρ και 8 κατά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε το κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει το συντομότερο δυνατόν τις εξορυκτικές δραστηριότητες με βάση το κυάνιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες ψήφισμα σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Απόβλητα της Εξορυκτικής Βιομηχανίας (2006/21/ ΕΚ). Η Οδηγία ρυθμίζει τη διαχείριση των

Παρασκευή

Μία περίεργη εκμίσθωση αιγιαλού 50τ.μ. σε beach-bar ‘φράζει’ τον δρόμο στον Άγ.Γεώργιο Νικήτης μέχρι 30-4-17, αλλά δημιουργεί νέα δεδομένα.


Μια περίεργη μίσθωση παραχώρησης χρήσης αιγιαλού-παραλίας  στην περιοχή Αγ.Γεωργίου Νικήτης που προκαλεί ερωτηματικά, υπογράφηκε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Δ/νσης Δημ. Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης (πρ. Κτηματική), και εταιρείας ΟPEN-BAR (Beach-bar) . Η εταιρεία είχε υπογράψει μισθωτήριο για χρήση αιγιαλού με το Αυτοτελές Γραφείο Πολυγύρου που υπάγεται στην παραπάνω Δ/νση, για 450 τ.μ. στις 29-6-16μέχρι 30-4-17,

Γρ.Τάσιος: Με εκκρεμότητες αρχίζει η σεζόν στη Χαλκιδική.

 Έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες και επισκέπτες του τριημέρου της Πρωτομαγιάς είναι η Χαλκιδική, ενώ η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στις 10 Μαΐου, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου Ν.Μαρμαρά-χωρίς σχόλια..

Ως φύσει και θέσει εκπρόσωπος της χαλκιδικιώτικης καλαθόσφαιρας (BASKET) θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Σιθωνίας που ΔΕΝ μας κάλεσε στα εγκαίνια του σχολικού κλειστού γυμναστηρίου του Νέου Μαρμαρά !

Διπλά εγκαίνια στο Ν. Μαρμαρά από το Δήμαρχο Σιθωνίας

Διπλά εγκαίνια πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, του  Κλειστού Γυμναστηρίου και της επέκτασης του Γυμνασίου Ν.Μαρμαρά, προϋπολογισμού 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του Ν. Μαρμαρά.
«Είναι δύο σπουδαία έργα για την κοινωνία του Ν. Μαρμαρά, τα

ΕΠΣΧ: Διαιτητές Αγώνων 29-30 Απριλίου 2017

foto Διαιτητες Χαλκιδικης
   Σάββατο 29 Απρ. 2017   Ώρα : 17:00     ΓΗΠΕΔΟ 
Α'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  29η
1     ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ     ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΛ. – ΣΚΟΥΤΑΣ Ν. – ΤΣΙΡΩΝΑΣ    
2     ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΕΧΑΓΙΑΣ – ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ Π.    
3     ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ     ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ – ΓΟΥΤΑΣ – ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ   
4     ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ – Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ     ΠΑΠΠΑΣ – ΑΓΓΙΔΗΣ – ΤΣΑΚΙΡΗ    
5     ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ     ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΠΑΣΣΑΛΗΣ – ΧΡΥΣΑΪΔΗΣ    
6     Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005     ΣΚΟΥΤΑΣ Φ. – ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΥΜΟΡΦΟΥΛΗΣ    
7     ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ     ΚΟΥΡΑΣ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ –

Καταγγελία για «ρωσικό πιστόλι» στους εργολάβους του Miraggio στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Μήνυση για απάτη κατά 18 φυσικών προσώπων, μετόχων και εκπροσώπων των εταιρειών Med Sea Health και Stroicentre κατέθεσαν εργολάβοι της Βόρειας Ελλάδας.
 Μήνυση για απάτη για ανεξόφλητες υποχρεώσεις που φθάνουν τα 2 εκατ.ευρώ προς δεκάδες εργολάβους της Βόρειας Ελλάδας σκιάζουν τη «χρυσή» τουριστική επένδυση των Ρώσων της Miraggio Thermal Spa στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του

Το Εξωκλήσι Αγ.Αθανασίου στον Πολύγυρο εορτάζει στις 2 Μαϊου.


Πέμπτη

O Σύλλογος Γυναικών Συκιάς 'ανάβει' φωτιές με λαϊκή ορχήστρα και τον Λάκη Χατζούδη κλαρίνο 30-4-17


Επιχορήγηση στο Δήμο Σιθωνίας 8.032.135 και Πολυγύρου 1.832.775 ευρώ για εξόφληση υποχρεώσεωνΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 12.870.225,47 ευρώ  στους Δήμους της Χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 1/3/2017, από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).
Για τον   τον  Δήμο Σιθωνίας 8.032.135,90 και Πολυγύρου 1.832.775.10  ευρώ.

Eαρινή σύνοδος υποστηρικτών της Eldorado, παρά μια επιστημονική ημερίδα για την εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών .

Του Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμου καθηγητή γεωλογίας ΑΠΘ.
 Οι προσεγγίσεις των δύο συναδέλφων μου απλοϊκές ως προς τη σύλληψή τους, παραπειστικές και πρόδηλα αβανταδόρικες υπέρ των εξορυκτικών-μεταλλευτικών εταιρειών, ειδικότερα δε προς την Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold, σε σχέση με τα συμπεράσματά τους.
 Πριν λίγες μέρες (Τρίτη 25 Απριλίου) έγινε στη θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα: «Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Την ημερίδα οργάνωσε

Πόσοι καταναλωτές άλλαξαν προμηθευτή ρεύματος.


Αυξήθηκαν σε ένα χρόνο κατά 263% οι πελάτες που μετακινούνται από εταιρία σε εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ. Μικρά παραμένουν όμως τα ποσοστά κινητικότητας ανά έτος. Ποιο το πελατολόγιο των ανεξάρτητων.
Πενταπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο οι καταναλωτές που άλλαξαν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και τριπλασιάστηκαν οι πελάτες των ιδιωτικών εταιριών. Ωστόσο, στην αγορά προμήθειας ρεύματος και σε επίπεδο μετρητών παραμένουν χαμηλά τα ποσοστά κινητικότητας. Υψηλότερα είναι στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων, με μία στις 10 να έχει αλλάξει εταιρία.  
Το Euro2day.gr αποκαλύπτει τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής

.


"Action in Greece" για την τουριστική προβολή της Βόρειας Ελλάδας 26-4-17

Παραδοσιακοί χοροί, εδέσματα από την τοπική γαστρονομία, με συμμετοχή φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης πλαισίωσαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του project "Action in Greece", μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Πρόκειται για τη δημιουργία κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ για την Βόρεια Ελλάδα: The Halkidiki Project (αφορά στη Χαλκιδική), The Thessaloniki Project (αφορά στη Θεσσαλονίκη), The Northern Greece Project (αφορά στις Σέρρες, Βέροια, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη κα ) και The Thraki Project (αφορά στη Θράκη). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου από τον Δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Πρωτομαγιά 2017 - Ανέβασμα στην Τσικάρα Μ.Παναγίας.


Κατασκευή Δημοτικού Κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάμα

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Προποντίδας είχε ανατεθεί η  γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή νέου Δημοτικού Κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάμα. Η εν λόγω μελέτη παραδόθηκε εμπρόθεσμα στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Το νέο κτίριο πρόκειται να στεγάσει την κοινότητα και το ΚΑΠΗ του Αγίου Μάμα καθώς και το Ιατρείο. Αναπτύσσεται σε τρεις

Σε απολογία ο Δήμαρχος Κασσάνδρας για παράβαση καθήκοντος λόγω απόλυσης συμβασιούχων καθαριότητας.

 
Συμβασιούχοι Δήμου Κασσάνδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με την υπ’ αριθμόν 7740/30.3.2017 απόφαση του γενικού γραμματέα Νικήτα Φραγκισκάκη, καλεί σε απολογία τον  δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση «λόγω του ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το άρθρο 16 του ν. 4429/2016 για το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».
Μπροστά, έστω και αργά, παίρνουν οι Αποκεντρωμένες σε όλη τη χώρα σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων μετά και την από 10/3/2017 εγκύκλιο Σκουρλέτη με την οποία στην ουσία τις καλούσε να ασκήσουν έλεγχο νομιμότητας και να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές σε όσους δημάρχους αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας.

Ανοιχτή συνεδρίαση Δ.Σ. Συλλόγου Εμπόρων &Επαγγελματιών Ν.Μουδανιών 8-5-17

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, που θα γίνει την Δευτέρα 8 Μαϊου 2017 κ ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (έναντι Μασούτη).
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων.
2. Συζήτηση για καθιέρωση '' Ημέρας Προσφορών'', κάθε Τετάρτη.
3. Ενημέρωση δράσεων Δ.Σ.
α) Ενημέρωση για το Εμπορικό Κέντρο ''ENIGMA''

Ένα mural μεταμορφώνει την πλατεία της Γαλάτιστας

Μιλάμε και γράφουμε καθημερινά για μικρές ή μεγάλες δράσεις στην πόλη. Πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων που αλλάζουν την καθημερινότητα και την ατάραχη αστική συνέχεια. Υπάρχουν όμως και εκτός πόλης πρωτοβουλίες που αξίζουν την προσοχή. Η μεταμόρφωση ενός τμήματος της πλατείας της Γαλάτιστας με ένα mural τις τελευταίες μέρες αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Τετάρτη

Οι δίκες του 2ου τριμήνου (Απριλίου-Ιουλίου 2017) των αντιδρώντων ενάντια στη εξόρυξη χρυσού.

Από epitropiagonapanagias.blogspot.gr
 BA ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ
Μετά από αρκετές αναβολές ξαναξεκινάνε στο εφετείο και  τα πάνε – έλα στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου,  αφού ο μήνας Μάιος και όχι μόνο, είναι γεμάτος Δικαιοσύνη.
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 Εφετείο του μεταλλωρύχου που καταδικάστηκε πρωτόδικα στις 9/9/2016 για τα γεγονότα στις 8 Απρίλη 2013.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ

Συμβολική διακοπή των γεωτρήσεων στην περιοχή “Τσικάρα” από το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη βρέθηκαν στις 26-4-17 στην περιοχή “Τσικάρα” Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη όπου και επέβαλαν συμβολική διακοπή των “ερευνητικών γεωτρήσεων” που πραγματοποιεί εκεί η εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός’. Παρούσα και πάλι η Ελληνική Αστυνομία όπως και εταιρεία security.
Διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται σε μικρή απόσταση από τις υδρογεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό ανθρώπινης κατανάλωσης τους 3.000

Μεικτό σύστημα για την επιλογή διευθυντών σχολείων

«Κλείδωσε» ο τρόπος επιλογής των νέων διευθυντών σχολείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Καθημερινής", προτείνεται μεικτό σύστημα, στο οποίο θα μετράει και η γνώμη του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου για τους υποψήφιους διευθυντές του σχολείου.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 2015

To Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό συναντάει τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στο λιμάνι του Μαρμαρά Χαλκιδικής από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου.

Στο λιμάνι του Μαρμαρά και στον Παρθενώνα θα συμβεί κάτι ωραίο
To Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό συναντάει τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στο λιμάνι του Μαρμαρά Χαλκιδικής από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου. Τα έργα του σπουδαίου φωτογράφου θα εκτεθούν στα φυσικά τους σημεία και το κοινό θα αντιμετωπίσει δύο προκλήσεις

Νικήθηκε από την… άσπρη βούλα στη Λευκίμμη ο ΠΟ Τρίγλιας στο Πανελ. Κύπελλο Ερασιτεχνών!!!

Παρά την πολύ καλή παρουσία της στην Λευκίμμη, η Τρίγλια αποχαιρέτησε τον θεσμό του πανελλήνιου κυπέλλου ερασιτεχνών, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε από τον Τσεβανέλη, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 75′, διαμόρφωσε το τελικό 1-0. 

περισσότερα εδώ  goalstixalkidiki.gr

ΚΕΔΕ: Έχουμε καθυστερήσει -Να ισχύσει η περσινή ΚΥΑ για τις παραλίες

Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό με την οποία να ζητείται να τεθεί και φέτος σε ισχύ η περυσινή ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσης των παραλιών στους δήμους, πρόκειται να στείλει η ΚΕΔΕ.
Αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αναγνωρίστηκε ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για το θέμα είναι σε θετική κατεύθυνση (εκμίσθωση προς τρίτους, ηλεκτρονικός δημόσιος

Δύο θανατηφόρα ατυχήματα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο άνδρες τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ εκτελούσαν αγροτικές εργασίες σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ερευνούν οι κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Αρχές. 
Το πρώτο περιστατικό αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα κοντά στα Λουτρά Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου 68χρονος

Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερωτική ημερίδα «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & ασφάλεια- Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων » 5-5-17

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΕΕΔΕΓΕ), με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης της Κ.Ε.Ε.Ε. και με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.,
σας προσκαλούν την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα :
«Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων & δραστηριοτήτων» «Ηλεκτρονικές συναλλαγές & ασφάλεια»

Χωρίς έλεγχο η χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων

 Μόνο τα 2.500 από τα περίπου 42.000 ψεκαστικά των αγροτών έχουν πιστοποιηθεί
​Η επιθεώρηση κοστίζει, περίπου 100 ευρώ, ενώ το μέσο κόστος επισκευής των μηχανημάτων ανέρχεται στα 300 ευρώ
Σαν τον κάβουρα προχωρά ο έλεγχος των ψεκαστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν οι Eλληνες αγρότες. Αν και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλος ο σχετικός εξοπλισμός, ηλικίας άνω των πέντε ετών, θα

Γεύμα Αγάπης από το Ν.Π.Δ.Δ. "Η Αλληλεγγύη" του Δήμου Σιθωνίας, στο Μεταγγίτσι 30-4-17

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η Αλληλεγγύη» του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνει πασχαλινό Γεύμα Αγάπης για τις άπορες οικογένειες στο Μεταγγίτσι, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου. "Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 Είναι μια δράση του νομικού προσώπου του Δήμου Σιθωνίας,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Κράτος και παρακράτος χτυπούν τους αγωνιστές

Στη Χαλκιδική, γίναμε και πάλι μάρτυρες, της συνδυαστικής βίας, κράτους και παρακράτους. Τις ίδιες μέρες που τα ΜΑΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λειτουργούν ως προσωπική φρουρά των μηχανημάτων της Eldorado, παρακρατικοί μπράβοι της εταιρείας συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς και τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιστών.

Τρίτη

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ:Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-4-17
Ο Δήμος Αριστοτέλη θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων από την Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή «Τσικάρα» Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη. Η δραστηριότητα αυτή, σε κοντινή απόσταση από υδρευτικές γεωτρήσεις που εφοδιάζουν με νερό ανθρώπινης κατανάλωσης τους 3.000 κατοίκους της Μεγάλης

Εγκαίνια, κλειστού Γυμναστηρίου & επέκταση Γυμνασίου σε Ν. Μαρμαρά(28/4) - επέκταση Γυμνασίου Νικήτης (2/5/17)

Τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου και της επέκτασης του Γυμνασίου Ν.Μαρμαρά, καθώς και της λειτουργικής αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιρίου,  θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στις 12 το μεσημέρι. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν

Τεράστια κοιτάσματα Ορυκτών στην Χαλκιδική – Θα 'σκάβουμε' για Χρυσό και θα 'γκρεμίζουμε' ξενοδοχεία !!

http://www.pronews.gr/portal/20170425/economy/elliniki-oikonomia/3/protia-tis-halkidikis-ena-apo-ta-megalytera-koitasmata-orykton

Λιμενικό Ταμείο Δήμου Αριστοτέλη - Παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρων εντός της χερσαίας ζώνης λιμένων.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αριστοτέλη ανακοινώνει ότι έχει εκδοθεί και αναρτηθεί στον ιστότοπο Διαύγεια (ΑΔΑ:ΩΨΧ7465Θ75-ΟΙΥ) η αριθ. 40/28-03-2017  απόφαση του για τον καθορισμό τιμών οικονομικού ανταλλάγματος, για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρων εντός της χερσαίας ζώνης λιμένων ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη (Δ.Λ.Τ.Α.), καθώς και για τον καθορισμό Ζωνών Αντικειμενικής Αξίας Οικονομικού

Συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Προποντίδας 28-04-2017

Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει την Παρασκευή 28/4/2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. 
Θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ν. Προποντίδας, έτους 2017
2. Υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου, έτους 2017.
3. Ανάκληση ή μη αδειών υπαίθριου στασίμου εμπορίου.
4.  Χορήγηση ή μη άδειας ίδρυσης  υπεραγοράς τροφίμων στην εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ με συνολική κάλυψη

Μηνύσεις από την Eldorado Gold σε 38 κατοίκους που αντιδρούν στις εξορύξεις!

Από  antigoldgr.org
Προχθές γράψαμε στο twitter οτι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εldorado Gold – Ελληνικός Χρυσός έχει κάνει μήνυση σε 5 κατοίκους  της περιοχής που διαμαρτύρονταν για το ερευνητικό γεωτρύπανο που «τρυπάει» την Τσικάρα, τον νέο (και πολύ μεγαλύτερο από τις Σκουριές) στόχο της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μήνυση έχει ασκηθεί από την εταιρεία και κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, πιθανόν για να δικαιολογηθεί μια

Oρίστηκε η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες.

Σύμφωνα με την απόφαση 153394/919/12.4.2017 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1366/21-04-2017 καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Αναλυτικά με την απόφαση ορίζονται τα εξής:
Α. Καθορίζεται πρόδηλο σφάλμα στη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη οποιαδήποτε προφανής

Διανομή τροφίμων και αγαθών σε ωφελούμενους του Δήμου Ν. Προποντίδας για το έτος 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ .

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμμετέχει ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα

1η Ανθοκομική Έκθεση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου 28-30 Απριλίου.


Δευτέρα

Εξάγεται το 95% της παραγωγής ιχθυοκαλλιεργειών στο Πόρτο Κουφό Σιθωνίας Χαλκιδικής

Εξάγεται το 95% της παραγωγής των ιχθυοκαλλιεργειών που λειτουργούν πάνω από μια δεκαετία στη θέση Άμπελος, στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, καθώς το σημείο είναι πολύ ευνοϊκό για μια τέτοια δραστηριότητα, λόγω της θερμοκρασίας του νερού και του προσανατολισμού του κόλπου. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ψαριών άριστης ποιότητας, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ