powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στο Δήμο Σιθωνίας

 Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Ανατολικής Θράκης (TÜRSAB), Orhan Çebi, μαζί με τουριστικούς  πράκτορες και δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας επισκέπτονται το Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε τον περσινό Απρίλιο με σκοπό την προώθηση των τουριστικών αφίξεων από τη γείτονα χώρα.

.


Η εξωτική πινελιά στη Χαλκιδική-Φωτογραφίες από τη Βουρβουρού

Η Σιθωνία στα καλύτερά της – Δείτε τις φωτογραφίες από τη Βουρβουρού 
Είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους, αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας οι παραλίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα δημοφιλέστερα νησιά. Αυτό το επιβεβαιώνουν όσοι έχουν βρεθεί στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, με τα κρυστάλλινα νερά και τα μοναχικά πεύκα να ρίχνουν την ευεργετική σκιά τους στην ακτή.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου 24-5-17

Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στις 19:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Έγκριση μελέτης εφαρμογής για βιολογικό καθαρισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πολυγύρου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
2) Κατανομή ποσού πυροπροστασίας για το έτος 2017.

ΕΛΑΣ:Θετικός είναι ο απολογισμός της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Χαλκιδική, που εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θετικός είναι ο απολογισμός της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Χαλκιδική, που εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο με προγραμματισμένα δρομολόγια σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Χαλκιδικής.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της

Πληθαίνουν οι απάτες εις βάρος εξαγωγέων ελαιολάδου – νέα κρούσματα στην Γερμανία

Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες. Μετά την περίπτωση εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο του ελαιόλαδου στη γαλλική αγορά, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της πρεσβείας μας στο Παρίσι και το γραφείο Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία επισημαίνει ότι

Ο νέος νόμος που ψηφίσθηκε για την τουριστική μίσθωση σπιτιών

Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολόγησης στην τουριστική μίσθωση σπιτιών καθορίζεται σε κεφάλαιο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Η τελική διατύπωση της ρύθμισης έχει ως εξής:
Φορολογία
Στο ν. 4172/2013 (Α΄ 167) µετά το άρθρο 39 προστίθεται νέο άρθρο 39Α ως εξής:
«Άρθρο 39A

Ημέρα Παραολυμπιακών Αγώνων στο Δήμο Αριστοτέλη

Μαθήματα ζωής και αγωνιστικού πνεύματος παρέδωσαν σήμερα αθλητές – άτομα με ειδικές ανάγκες στους μικρούς μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τα παραολυμπιακά αθλήματα

Πέμπτη

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Σιθωνίας


Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι σκουπίδια! Μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μέσα από την ανακύκλωση!

Ο Δήμος Σιθωνίας ανακυκλώνει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 3 το μεσημέρι, με τη συνεργασία της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.
Στη δράση θα συμμετέχουν τα σχολεία του Δήμου Σιθωνίας, ενώ η συλλογή θα γίνεται και στις κατά τόπους Κοινότητες σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

ΕΠΣΧ: Διαιτητές Αγώνων 20-21/5/17

Σάββατο 20 Μαϊ. 2017   Ώρα : 16:30 ΓΗΠΕΔΟ
Για άνοδο Α'
1 ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΙΣ. – ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
Κυριακή 21 Μαϊ. 2017   Ώρα : 16:30 
Τελικός  play off
2 ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ – ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ (ΣΚΟΥΤΑΣ Φ.)
Play out 2oς Αγώνας
3 Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ – ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΛ. – ΣΚΟΥΤΑΣ Ν. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

Αιγιαλοί: Με παρέμβαση της ΚΕΔΕ τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας

Αίτημα Γ. Πατούλη Προέδρου ΚΕΔΕ προς συναρμόδιους Υπουργούς προκειμένου οι προθεσμίες για τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας να είναι ενδεικτικές και όχι αποκλειστικές
Συγκεκριμένα, ως καταληκτική ημερομηνία προς του Δήμους για τη σύναψη των συμβάσεων παραχώρησης για τις απευθείας παραχωρήσεις από τους Δήμους και για την ανάρτηση των προκηρύξεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην παραχώρηση κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού, θα οριστεί η 23η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 
 Μετά την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπει το καθορισμό «όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων

Ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου για τη χρήση αιγιαλού

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να κάνουν χρήση αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Πολυγύρου σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/11.05.2017 (ΦΕΚ 1636/12.05.2017 τεύχος Β')
Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων

Τετάρτη

Δήμος Αριστοτέλη: Οι κάτοικοι Τ.Κ. Στρατονίκης που έχουν εντοπίσει ζημιές-ρωγματώσεις να αιτηθούν τον έλεγχό των ιδιοκτησιών.

  Ενημερώνουμε τους κατοίκους και δημότες της Τ.Κ. Στρατονίκης, οι οποίοι έχουν εντοπίσει ζημιές-ρωγματώσεις στις οικίες και τα καταστήματά τους, και τον περιβάλλοντα χώρο αυτών,  για τις οποίες απαιτούνται επιδιορθώσεις ή άλλα μέτρα προστασίας, ότι μπορούν να καλούν στο Δήμο Αριστοτέλη, Τμήμα Προγραμματισμού, στο τηλέφωνο 23773 50024, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προκειμένου να αιτηθούν τον έλεγχό των ιδιοκτησιών τους από ειδικό τεχνικό κλιμάκιο της ΥΑΣΒΕ που έχει εγκατασταθεί στον οικισμό.

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό play off για το Μ.Γ.Ο. Στρατωνίου , επικράτησε με 1-2 μέσα στην Τρίγλια.


Τρίγλια - Στρατώνι 1 - 2 Στον τελικό Παλαιοχώρι- Στρατώνι 21-5-17
0-1 Σακης Μελισσης 1' 1-1 Βασιλης Χρησταρας 30' 1-2 Θοδωρης Μεμα 81'
Οι συνθέσεις:
ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ(Γιώργος Κεφαλάς) Καραβελιδης,Σ.Αθανασιαδης,Φιλλιπιδης,Μπεσσας,Μιλκουδης,Αμβ.Παπαδοπουλος,Χρησταρας,Πεχλιβανιδης,Κομνηνακης,Παρμαξιδης,Δομπρογλου

Έκκληση Π.Κ.Μ.και προς εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ - 'Λύστε τα χειρόφρενα άμεσα – Δώστε περιθώριο για να βρεθεί λύση' (17/5/2017)

 Έκκληση της ΠΚΜ, της ΠΕΔ-ΚΜ και φορέων να επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους
Έκκληση προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ζητώντας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, που είναι σε κινητοποιήσεις να τις αναστείλουν σε ένδειξη καλής θέλησης μέχρι την Παρασκευή, δίνοντας το περιθώριο για επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Εκδήλωση με θέμα «Εθισμός και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, τον τζόγο, το αλκοόλ & το διαδίκτυο» στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, 17 Μαΐου 2017 (φωτο)


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων «ΟΑΣΙΣ» και τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου, διοργάνωσαν εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Εθισμός και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, τον τζόγο, το αλκοόλ & το διαδίκτυο» στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017. 

Πολύγυρος εκδήλωση τιμής μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 21-5-17

Tην Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου του Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων με την συμμετοχή όλων των Ποντιακων συλλόγων του νομού .

Δ.Σ. Δήμου Σιθωνίας 11η Συνεδρίαση Δευτέρα 22-5-17 ώρα 17:30

 Θέματα της ημερησίας διατάξεως:
1ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Συκιάς Δήμου Σιθωνίας», αρ. μελ. 32/2015.
(Εισηγήτρια: κ. Καραδήμου Δήμητρα, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών)
2)    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής εργασιών του έργου «Αποπεράτωση εργασιών για τη λειτουργία του εκθετηρίου Ιστορίας και Λαογραφίας Νικήτης».
(Εισηγήτρια: κ. Καραδήμου Δήμητρα, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών)
3)    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής

Η Χαλκιδικιώτισσα πρωταθλήτρια ΑμεΑ Στέλλα Σμαραγδή: «Κέρδιζα από μικρή τα αγόρια»


του Χρήστου Κέντρου στο thousandnews.gr

«Από πολύ μικρή μου άρεσε να τρέχω. Έβαζα κόντρες με όλα τα αγόρια και τρελαινόμουν από την ένταση που ένιωθα όταν τους κέρδιζα» λέει με καμάρι η παραολιομπιονίκης του στίβου Στέλλα Σμαραγδή. Ανοίγοντας διάπλατα την καρδιά της αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε έως τώρα αλλά και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της. Σχολιάζει τα καταστρεμμένα ταρτάν του Καυτατζογλείου έως την αδιακρισία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Τα νερά του Κάκκαβου: Επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική 23-5-17

Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης  ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
  Τα νερά του Κάκκαβου: Επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική 
Τρίτη 23 Μαΐου - ώρα 19.30΄ 
Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης (Ηλέκτρας 1 - πάρκο Μπότσαρη)
Ομιλητές:
Γιώργος Ταραζάς
Μέλος Επιτροπής Αγώνα Παναγίας
Γιώργος Κυριανός 
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλης Παναγίας
Κώστας Κατσιφαράκης
Καθηγητής Υδραυλικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.,

http://megpanagia.blogspot.gr


ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώτα αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες και στην συνέχεια δηλώσεις ΟΣΔΕ .

Κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, με σχετική ανακοίνωσή του   ο  ΟΠΕΚΕΠΕ  εδώ, ενημερώνει τους παραγωγούς στις περιοχές των οποίων έγινε ανάρτηση Δασικών χαρτών να ελέγξουν εάν τα αγροτεμάχια που δήλωσαν και δηλώνουν στην Αίτηση του έτους 2017 για την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων, εμπλέκονται χωρικά στους αναρτημένους Δασικούς χάρτες.

Και οι αγωνιστές κατά της εξόρυξης χρυσού στην απεργιακή πορεία της Θεσσαλονίκης 17-5-17 (video)

ΕΠΣΧ: Διαιτητές αγώνων 17 Μαίου 2017. Πρόγραμμα play off-Play out

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ PLAY OFF 
        Τετάρτη 17 Μαϊ. 2017   Ώρα : 16:30    
1     Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ – ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ     ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ – ΧΡΥΣΑΪΔΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ    
2ος; ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
        Τετάρτη 17 Μαϊ. 2017   Ώρα : 18:00    
1     ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ     ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΟΥΤΑΣ – ΒΑΤΖΟΛΑΣ

Πρόγραμμα play off - play out

Μία ανάσα από τον σχηματισμό κυβέρνησης οι Αλβανοί στα Σκόπια.

Μια «ανάσα» από τον σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκεται ο συνασπισμός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης του Ζόραν Ζάεφ και των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια. Ο Πρόεδρος Ιβανώφ κάλεσε πριν από λίγο στο γραφείο του εκτάκτως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και και -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της προεδρίας- πρόκειται να τους ανακοινώσει πως αποφάσισε να αναθέσει την

Διακοπές ΔΕΗ σε περιοχές Νικήτης -N.Μαρμαρά&χωριό 17-5-17

Τρίτη

Συμβασιούχοι: Κακά μαντάτα από Γεροβασίλη, Σκουρλέτη -Τι απάντησαν στους εργαζόμενους (φωτο)

Το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους”. Αυτή ήταν, σύμφωνα την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής η απάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μαζί της στο πλαίσιο μαζικής κινητοποίησης. Παράλληλα,

Προκήρυξη 48ωρης απεργίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ 22-23 /5/17

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - 22 και 23 του μηνός, καθώς και την αποχή από κάθε εργασία αυτό το Σαββατοκύριακο, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην «πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η

Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής 20-30 Μαΐου 2017

Εξέλιξη εργασιών του έργου: “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΚΑΙ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ”

Στα πλαίσια της κατασκευής του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΚΑΙ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ»  συμβατικού προϋπολογισμού 2.693.872,10 €  έχουν εκτελεσθεί έως σήμερα οι κάτωθι εργασίες:
  • Έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις του έργου
  • Έχουν κατασκευασθεί τα υπόγεια δίκτυα και οι σωληνώσεις

Δευτέρα

Πρώτη πάλι φέτος η Χαλκιδική σε γαλάζιες σημαίες - 2η η Ελλάδα Παγκοσμίως (15-5-17)

Δήμος Κασσάνδρας 21- Δήμος Νέας Προποντίδας 18-Δήμος Αριστοτέλη  16-Δήμος Σιθωνίας 14-Δήμος Πολυγύρου 2
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Η ημερίδα, με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών (φωτο)

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την υγεία της μητέρας και του παιδιού υπογραμμίστηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 14 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.
 Η ημερίδα, με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού», διοργανώθηκε από τον
Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του κόσμου», στο πλαίσιο του προγράμματος της MSD «Μητέρα και Παιδί».

Aθλητική συνάντηση στίβου Πολύγυρος 2017 21 Μαΐου.


Πρόσκληση για την υποβολή αίτησης προς το Δήμο Νέας Προποντίδας, σχετικά με τη μεταβίβαση του δικαιώματος της απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας έτους 2017 σε όμορες επιχειρήσεις.

Οι όμορες επιχειρήσεις, όπως αυτή νοείται στην ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 τεύχος Β΄/12-05-2017   έχουν το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου-αιγιαλού έμπροσθεν του καταστήματός, άνευ δημοπρασίας, στην τιμή που έχει καθοριστεί ανά τετραγωνικό μέτρο με την 81/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 10,00 ευρώ/τ.μ. 
Με την ανωτέρω ΚΥΑ ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία για την σύναψη των μισθώσεων των όμορων  επιχειρήσεων η 31/05/2017. 

Χρ. Σπίρτζης: Εκκαθάριση του ΟΑΣΘ σε λειτουργία

Θα χρειαστεί τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια για να προετοιμαστούν οι φορείς που θα ασκήσουν το έργο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ 3.
Σε αυτό το διάστημα, το ενδιάμεσο σχέδιο προβλέπει εκκαθάριση του ΟΑΣΘ σε λειτουργία επισήμανε.

Συνεδίαση Δ.Σ. Ν.Προποντίδας 17-5-2017

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Προποντίδας  Τετάρτη   17/5/2017 και ώρα 8:00 μ.μ.   Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017 Δήμου Νέας Προποντίδας
2) Έγκριση ΑΠΕ 

3) Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργων
4) Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής έργων

ΕΠΣΧ:Αποτελέσματα Play off & Play out, Κυριακής 14 Μαΐου 2017

Κυριακή 14 Μαΐου 2017 /
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Play out, Υποβιβασμού)
ΣΗΜΑΝΤΡΑ – ΠΟΤΙΔΑΙΑ (0-0)κ.δ (0-1)παρ.
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Play off, ανάδειξη πρωταθλητή)
ΟΛΥΝΘΟΣ – ΛΑΚΚΩΜΑ (4-0) 

Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη Τένια Μακρή (φώτο)Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου για την γιορτή της μητέρας την Κυριακή 14-5-17, με κεντρική ομιλήτρια την κ.Τένια Μακρή.
Την κ. Μακρή προλόγισε ο  Σταύρος Πλουμιστός δημοσιογράφος. Για την επιτυχία της εκδήλωσης ο Σύλλογος

Θεατρική Παράσταση στην Ορμύλια Ή Αυλή των Θαυμάτων'


Η Χαλκιδική ως τόπος έμπνευσης για τους εικαστικούς στο χώρο του Σ.Κ.Ε.Τ.Πολυγύρου 17-5-17

Την Τετάρτη 17 Μαιου 2017, ώρα 18:00, στην αίθουσα ΣΚΕΤΠ (περιοχή Κέντρου Νεότητας Πολυγύρου) θα διεξαχθεί η ενδιαφέρουσα εισήγηση με τίτλο "Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΩΣ ΤΌΠΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ :ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΙΣΤΟΡΙΑ,ΠΑΡΑΔΟΣΗ" απο τον Νίκο Μερτζιμέκη Δρ Αρχαιολόγος-Γεν Γραμματέας Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής. 


Κυριακή

Δημοτικός Σύμβουλος Κασσάνδρας γιατρός του Κ.Υ. Κασσανδρείας και στέλεχος των ΑΝΕΛ ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στο Άδενδρο.

Την ώρα που οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζονται, οι συγγενείς των 3 θυμάτων εμφανίζονται απαρηγόρητοι. Ένας επιβάτης, ο μηχανοδηγός και ο προϊστάμενος κίνησης της μοιραίας αμαξοστοιχίας υπέκυψαν στα τραύματά τους. 
 Ο Δημήτρης Μικρόπουλος γιατρός  επιμελητής Α Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείαςκαι δημοτικός σύμβουλος Κασσάνδρας, ήταν ανάμεσα στα θύματα του τραγικού

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, παραλίας

 Ορίστηκαν οι περιοχές και οι προθεσμίες τόσο για τις απευθείας όσο και για τις κατόπιν δημοπρασίας παραχωρήσεις
Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη κοινή υπουργική απόφαση  για  την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας. Δημοσιεύθηκε το βράδυ (διαβάστε το ΦΕΚ εδώ) της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β' 1636/12.05.2017) και απαρτίζεται από δεκαεπτά άρθρα. Σκοπός της παραχώρησης είναι η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή η αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισμάτων,

Τρία τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος- κατέληξε τραυματίας

 Στους τρεις ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην περιοχή του Άδενδρου, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Εμμάνουηλίδη στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος κατέληξε.

Σε επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας από αύριο 17-5-17 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Την επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, αρχής γενομένης από αύριο 15-5-17, αποφάσισαν ομόφωνα στο σημερινό έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο