powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πυρκαγιά από κεραυνό στο Πλατανίτσι Σάρτης Σιθωνίας Χαλκιδικής 27-5-17 (φωτο)

Πυρκαγιά ξέσπασε μεσημεριανές ώρες σήμερα 27-5-17  κοντά στην περιοχή Πλατανίτσι Σάρτης Σιθωνίας Χαλκιδικής μετά από κεραυνό. Στην περιοχή τις τελευταίες δύο μέρες επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τους κεραυνούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της  Ομάδας Εθελοντών Δραγουντέλη φωτο εδώ μετά από τηλεφωνήματα των πολιτών και της Π.Υ προς την ομάδα η ομάδα

Από την εκδήλωση 'Προσωπογραφίες Αγωνιστών Παρθενώνα Σιθωνίας' 27-5-17 (φωτο)

Αιτήσεις για Ενίσχυση στις Μετακινήσεις Μελισσοσμηνών και αντικατάστασης κυψελών.

Ο μισθός και επιδόματα που παίρνουν από το κράτος τον μήνα Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες .

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως,(ΦΕΚ 74 Τ.Α Ν.4472 19-5-17  το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα της συμφωνίας, το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους. Στο νόμο της συμφωνίας περιλαμβάνονται και οι νέες αποδοχές των αρχιερέων, των μητροπολιτών και επισκόπων

Νέα άδεια λειτουργίας στα μεταλλεία Ολυμπιάδας.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να χορηγεί άδειες στην Ελληνικός Χρυσός Βέβαια κανένα στέλεχος, του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική που κορόιδεψε τον κόσμο, δεν παραιτείται. Που τέτοιες ευαισθησίες. Πότε θα  ξαναβρεθούν στη εξουσία
Αθήνα 22-5-17
ΘΕΜΑ:  Χορήγηση  στην  εταιρεία  "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ  ΑΝ ΩΝΥΜΟΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ   ΚΑΙ   ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ   ΧΡΥΣΟΥ"   άδειας   εγκατάστασης   νέου  ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού  επιφανειακών  εγκαταστάσεων  του  μεταλλείου  Ολυμπιάδας  και  έγκριση  αναβάθμισης  τροποποίησης  υφιστάμενου, του  υποέργου  “Μεταλλευτικές   Εγκαταστάσεις   Ο λυμπιάδας”   του   έργου   “Μεταλλευτικές  Μεταλλουργικές  Εγκαταστάσεις  Μεταλλείων  Κασσάνδρας”,  στην  περιοχή  της  Ολυμπιάδας, Δήμου Αριστοτέλη, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδική
Αθήνα 22-5-17

Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής 31-5-17

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Μαΐου, στις 19:00 το ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική από τον δήμαρχο, Γεώργιο Ζουμπά, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., τον πρόεδρο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. "ΦΡΟΝΤΙΔΑ". 
Το ΚΕΠ Υγείας έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού

Προβληματικό το νερό στο παράκτιο μέτωπο μεταξύ της Νέας Καλλικράτειας και των Φλογητών

Λιγότερα και χειρότερα γίνονται ολοένα τα νερά του υπόγειου υδροφορέα στο παράκτιο μέτωπο της νοτιοδυτικής Χαλκιδικής και συγκεκριμένα της τουριστικής περιοχής, που εκτείνεται μεταξύ της Νέας Καλλικράτειας και των Φλογητών (ονομάζεται κάμπος της Καλαμαριάς). Γεγονός που καθιστά το υπόγειο νερό εξαιρετικά υποβαθμισμένο για άρδευση και ακατάλληλο για ύδρευση.

Πρωταθλητής τουριστικών επενδύσεων η Χαλκιδική


Αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν στη Χαλκιδική, εκτιμώντας άνοδο 10% σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος. Σημείωσε ωστόσο ότι οι αυξημένες κρατήσεις συνδέονται με τις προσφορές που έγιναν στις αρχές του έτους από τα ξενοδοχεία, στοιχείο που θα επηρεάσει τα έσοδά τους.
Στο πλαίσιο παρουσίασης του Δήμου Κασσάνδρας με θέμα τον τουρισμό και τη γαστρονομία, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι η ευρύτερη

Βόμβα ΣτΕ για τις Πανελλαδικές

Το Γ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά αλλαγές στους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων που δεν έχουν άμεση σχέση με το Επιστημονικό Πεδίο. Ενστάσεις και για την προνομιακή μοριοδότηση ειδικών κατηγοριών υποψηφίων. Η απόφαση δεν επηρεάζει τις φετινές εξετάσεις

Κλυδωνισμούς στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το Έθνος προκαλεί απόφαση-σοκ του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέτει συνταγματικά προβλήματα και ενστάσεις για τον τρόπο βαθμολόγησης ορισμένων μαθημάτων γενικής παιδείας στις

Υποχρεωτικά τα υδρόμετρα σε όλα τα χωράφια

Υδρομετρητές θα πρέπει να έχουν στο εξής όλα τα νέα οργανωμένα δίκτυα άρδευσης. Oσα σήμερα δεν διαθέτουν οφείλουν εντός τριετίας να αποκτήσουν.

Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα κατατίθεται ένα σχέδιο δράσης από τον πάροχο νερού, το οποίο, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ξεπερνά τα επτά έτη. Το σχετικό κόστος μπορούν να το αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι πάροχοι ύδατος και να ανακτάται μέσω

O ΑΟΠολυγύρου συνεργασία με τον προπονητή μπάσκετ Στέλιο Χαλκιά.


O ΑΟ Πολυγύρου  ανακοινώνει την συνεργασία με τον Χαλκιδικιώτη προπονητή μπάσκετ Στέλιο Χαλκιά, ο οποιος αναλαμβάνει το Ανδρικό Τμήμα του Συλλόγου. 
Η Διοικηση του ΑΟΠ τον καλοσωρίζει και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.


Σύντομο Βιογραφικο:
ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Ηλικία 35
Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Φ.Α. Τρικάλων,Κύρια ειδικότητα

Παρασκευή

Ο Δήμος N. Προποντίδας θα ενημερώνει για τα θέματα τους συμβούλους με tablet -τέλος οι εκτυπώσεις.

 @ Ευελπιστούμε   από όλους  τους  Δήμους  να έχουμε  και τις συνεδριάσεις live στο διαδίκτυο
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας θέλοντας πάντα να πρωτοπορεί και να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων με τη χρήση της τεχνολογίας επιδιώκει τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες του και τη μείωση του κόστους, με προφανή οφέλη για τον πολίτη. 
Έτσι, ήδη έχει προχωρήσει στην αλλαγή του server του

Φωτιά σε αυτοκίνητο κοντά στον κόμβο της Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής .

Aχείο
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε αυτοκίνητο με αέριο που κινούνταν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών. Το περιστατικό συνέβη στον κόμβο της Ν.Καλλικράτειας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η φωτιά ξέσπασε 'ίσως από μηχανική βλάβη  και η οδηγός είναι καλά στην υγεία της. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με δύο οχήματα. Επί τόπου έσπευσαν  και άνδρες της τροχαίας
Έγινε εκτροπή των οχημάτων από παράδρομους.
 



Γι' αυτό απέσυρε την έφεση ο Ηρακλής

Η ΠΑΕ Ηρακλής αποφάσισε να αποσύρει την έφεσή της κατά της πρωτόδικης απόφασης για μη χορήγηση άδειας για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League. Ήταν μια συνειδητή απόφαση του "γηραιού" και είχε συγκεκριμένο λόγο που το έκανε, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι θα τελεσφορήσει.
Σε πρώτη φάση, οι άνθρωποι του "γηραιού" ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα που προέκυψε με τον Πουρτουλίδη και

Παραλαβή έργων 12 εκ.ευρώ στο Ν.Μαρμαρά και στον Παράδεισο


Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμο Σιθωνίας η παραλαβή  των έργων  Ύδρευσης, Αποχέτευσης ομβρίων και Ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά,  προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Σιθωνίας, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση του 1ου υποέργου.

.Εικοσιτέσσερις παράνομες προσβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Ε.Ο.Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων

Τριάντα προσβάσεις υπάρχουν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων, από τον κόμβο Κ12 μέχρι το ύψος του Σχολαρίου. Από αυτές, μόνον οι έξι είναι νόμιμες, ενώ οι υπόλοιπες 24 είναι παράνομες, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, σε τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία» σχετικά με τον προβληματισμό κατοίκων και επαγγελματιών από τις περιοχές παραπλεύρως της οδού, λόγω και των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που σημειώνονται στην περιοχή.

         «Mετά την κατασκευή του εθνικού δικτύου Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων σαν κλειστού δρόμου το 2002 έπρεπε να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου που δεν ολοκληρώθηκε έως σήμερα. Για την κατασκευή του παράπλευρου δρόμου από τον κόμβο Κ12 μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Θέρμης, έγινε μελέτη από την Εγνατία Οδό και για την κατασκευή του παράπλευρου δρόμου από τον κόμβο αεροδρομίου μέχρι τον κόμβο του Ρυσίου, γίνεται η μελέτη από τις δικές μας υπηρεσίες. Όταν ολοκληρωθεί, θα καθοριστεί η διαφαινόμενη πίστωση για την κατασκευή και την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου» σημείωσε η κ. Πατουλίδου.

         Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι για την προσωρινή επίλυση του θέματος κι έως την ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου, κρίθηκε αναγκαίο και εντάχθηκε έργο στους ιδίους πόρους της Περιφέρειας με τίτλο «προσωρινή διαχείριση προσβάσεων του ημιτελούς δικτύου παράδρομων της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων». Το έργο αφορά το τμήμα από τον Κ12 ως το Σχολάρι και έχει προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Προβλέπει δε τη λήψη μέτρων στις επικίνδυνες προσβάσεις.

         «Έχει δοθεί η δική μας πρόταση στο δεύτερο τμήμα της τροχαίας και περιμένουμε και τη δική του απάντηση σχετικά με το ποιες από τις υπόλοιπες 24 παράνομες διεξόδους πρέπει να μείνουν και οι υπόλοιπες να κλείσουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κόστος της τελικής κατασκευής του παράπλευρου δρόμου δεν είναι μικρό και πρέπει να αναζητηθούν και θα αναζητηθούν πόροι και από τα συναρμόδια υπουργεία» πρόσθεσε η κ. Πατουλίδου.

         Νωρίτερα ο κ. Χρυσομάλλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της λειτουργίας του παράπλευρου οδικου δικτύου και διατύπωσε ερωτήματα για το καθεστώς νομιμότητας ή μη των προσβάσεων στο δίκτυο αυτό.

   Π.Γ.

Ελαίας Δρώμενα Μεταγγίτσι 23-24-25/6/2017

Όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» διοργανώνει και φέτος  στις 23, 24 και 25 Ιουνίου τις πετυχημένες  φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα». Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου  πραγματοποιούνται  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί μαγειρικής.  Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.