powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ν.Μαρμαράς, 37η Ετήσια Γιορτή 'Αναμνήσεις από την Παλιά Πατρίδα' 3-5/6/2017-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου Καλοκαιρινή Παιδική Γιορτή 10 Ιουνίου 2017


'Το ποδόσφαιρο παίζεται στο παρασκήνιο''. Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον Ηρακλή

Ανακοινωση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή και για τα όσα, σύμφωνα με αυτό, συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέδωσε το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Αθλητική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονιας του κόμματος
Αναλυτικά:
«Η αγανάκτηση και η απέχθεια των φιλάθλων γι’ αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στοχεύσουν την πραγματική αιτία του

Δήμος Προποντίδας Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτη 7-6-17

Τετάρτη  7/6/2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Ετησίου    Προγράμματος Δράσης έτους 2017
2) Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019, Δήμου Νέας Προποντίδας
3) Έγκριση των διαδικασιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019, Δήμου Νέας  Προποντίδας
4) Έγκριση Α.Π.Ε.
5) Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργων

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Γερακινής -Καλυβών θα κάνει ο Χαλκιδικιώτης Υπουργός των οραμάτων της Αριστεράς Πιστσιόρλας .

@Άντε καλό πολιτικό ξεκίνημα στη Χαλκιδική και Υπουργός και με Ν.Δ.  Είχε όραμα η  αριστερά του Κύρκου και Κωνσταντόπουλου
Τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γερακινής – Καλυβών θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 11:00.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο με προϋπολογισμό 2.885.457 €. 

Όλα τα πάρτι της Χαλκιδικής για καλοκαιρινό ξεφάντωμα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Το καλοκαίρι έχει έρθει, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και η Χαλκιδική ετοιμάζεται για τα πιο ξέφρενα πάρτι του καλοκαιριού!
Τα beach bar και τα club του πρώτου και του δεύτερου ποδιού υπόσχονται να σας χαρίσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία, με γνωστούς Djs και καλλιτέχνες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να

Συμβασιούχοι Δ.Σιθωνίας: Νέο «μπλόκο» στην καταβολή των μισθών τους.

Δεν θα γίνει η καταβολή του μηνός Μαϊου στους συμβασιούχους του δήμου Σιθωνίας, όπως του ανακοίνωσε σήμερα, ο δήμαρχος, Ιωάννης Τζίτζιος.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ο δήμαρχος του ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να προβεί στις πληρωμές των μισθών τους, αφού υπήρξε νέα πράξη της Επιτρόπου του Πολυγύρου Χαλκιδικής, που «παγώνει» την καταβολή των δεδουλευμένων.

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αριστοτέλη (φωτο)

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. Πρόκειται για μια νέα πρωτοπόρα δομή, η οποία έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Γεώργιο Ζουμπά και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.

Δενική Συνέλευση Νικης Πολυγύρου 6 Ιουνίου στο Δημαρχείο


Πέμπτη

Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε σαράντα σχολικά κτήρια της Χαλκιδικής

Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε σαράντα σχολικά κτήρια της Χαλκιδικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, υλοποίησε η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται στους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, σε αυτά έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες μετά από αντισεισμικούς ελέγχους που

Καθορισμός θέσεων Δήμου Σιθωνίας για άσκηση δραστηριοτήτων «θαλάσσια σπόρ» και «ομπρέλες ξαπλώστρες» με την διαδικασία της δημοπρασίας.

Η θέσεις προς μίσθωση θα είναι 100τ.μ. εκάστη εκτός αν ορίζεται αλλιώς στην απόφαση του τοπικού συμβουλίου και η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι από 1 έως 3 έτη και θα καθορισθεί κατά θέση, από την  οικονομική επιτροπή. Θα ισχύσουν οι τιμές των προηγούμενων ετών ήτοι 25€/τ.μ. για «θαλάσσια σπόρ»  και 12€/τ.μ. για «ομπρέλες ξαπλώστρες».
Η απόφαση εδώ   ακολουθεί πίνακας

Το πρόγραμμα των Σιθωνείων 2017 εις μνήμη του Ν.Παπαδημητρίου-Στάδιο Νικήτης Χαλκιδικής 11-6-17.

Η 16η διεθνής συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια” θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης. 
Στα φετινά Σιθώνεια, θα τιμηθεί ο εκλιπών Πρόεδρος του ΓΣ «η Σιθωνία», Νικόλαος Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, που ζούσε για τα Σιθώνεια και αγωνίστηκε για να γίνουν θεσμός.
Με βάση τις φετινές χορηγίες τα κύρια αγωνίσματα ρίψεων

Επιστολή Α. Ζωγράφου προς Σ. Φάμελο για τους Δασικούς Χάρτες.


Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελο, με σκοπό την επίλυση του σοβαρού προβλήματος με τους αποτερματισμένους αγρούς, που έχει ανακύψει στη γεωγραφική επικράτεια του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη - Βραστάμων Χαλκιδικής μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών απέστειλε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Πολιτιστικός Συκιάς Χαλκιδικής - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αγ.Τριάδας 4-5/6/17


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 4ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.




Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής... 4ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη,  Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017. Σας περιμένουμε όλους...Αν δεν επικοινωνήσουμε μαζί σας είναι γιατί δεν έχουμε τα στοιχεία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι... Σύντομα περισσότερες πληροφορίες..

Τετάρτη

Χαλκιδική: Η μεγάλη των δικαστών σχολή

Τους τελευταίους 6 μήνες, ζήσαμε στα δικαστήρια Πολυγύρου, 4 αποφάσεις της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης που έρχονται να ξαναγράψουν τον Ποινικό Κώδικα. 
Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Βλέπει ξεκάθαρα, κρίνει και διαλέγει πλευρά. Συνήθως η ζυγαριά δε γέρνει προς το μέρος του καταπιεσμένου, του αδύναμου ή του αγωνιστή. Ειδικά, όμως, όταν από τη μία βρίσκεται μία από τις ισχυρότερες πολυεθνικές – στην οποία
συμμετέχει ο μεγαλύτερος, ίσως, εκπρόσωπος του εγχώριου κεφαλαίου – και από την άλλη έχουν στριμώξει, οι κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα, εκατοντάδες αγωνιστές, τότε δεν υπάρχει ούτε ζυγαριά, ούτε μέτρα, ούτε σταθμά. Υπάρχει μόνο εκφοβισμός, τρομοκρατία και παραλογισμός.
Τους τελευταίους 6 μήνες, ζήσαμε στα δικαστήρια Πολυγύρου, 4 αποφάσεις της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης που έρχονται να ξαναγράψουν τον Ποινικό Κώδικα. 
Στις 1/12/2016 καταδικάζονται 3 συναγωνιστές – ανάμεσά τους και το μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής Μ.Κ. – με ένα χρόνο και 3ετή αναστολή και ενώ οι μάρτυρες (όλοι αστυνομικοί) δεν αναγνώρισαν καν τους 2 από τους 3 ενώ για τον τρίτο δεν αποδείχθηκε καμία κατηγορία. Στις 4/5/2017 άλλοι 2 συναγωνιστές καταδικάζονται σε 9 και 10 μήνες με 3ετή αναστολή για βιαιοπραγία. 
Σε αυτήν την υπόθεση είχαμε μάρτυρα κατηγορίας να δηλώνει ότι δεν έχει υπογράψει ένορκη κατάθεση, η οποία όμως έγινε δεκτή από το δικαστήριο παρά την πλαστογραφία, είχαμε μάρτυρες κατηγορίας να δηλώνουν ότι αυτοκίνητο χτύπησε 50-60 άτομα, δήλωση που προκάλεσε τα γέλια ακόμη και των αστυνομικών της αίθουσας, αλλά είχαμε και μία μοναδική κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας, στην οποία βασίστηκε το δικαστήριο, ο οποίος δήλωσε ότι οι 2 που καταδικάστηκαν δεν είχαν σχέση με τα γεγονότα, ενώ ο ίδιος υπάλληλος της Eldorado έχει υπάρξει μάρτυρας κατά συρροή σε όλες τις δίκες που εμφανίζονται μάρτυρες υπάλληλοι της εταιρείας.
 Το τελευταίο θύμα της «αμερόληπτης» δικαιοσύνης ήταν στις 30/5/2017, ένας 77χρονος από τη Μεγάλη Παναγία, ο οποίος κατέληξε να νοσηλεύεται για μία εβδομάδα μετά τον άγριο ξυλοφαρμό του από τα ΜΑΤ. Ο Μπαρμπαθόδωρος, λοιπόν, με αναπηρία στο ένα πόδι, και μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά, κατηγορήθηκε ότι αντιστάθηκε κατά της αρχής και βιαιοπράγησε ενάντια σε 6 άνδρες των ΜΑΤ (ή 10 κατά δήλωση του μάρτυρα-αστυνομικού). Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας δε μπόρεσε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ο συναγωνιστής αντιστάθηκε, βιαιοπράγησε ή έστω συμμετείχε σε κάποια επεισόδια. Και όμως η εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως αμφιβολία για την ενοχή του κατηγορούμενου και πρότεινε μεγαλύτερη ποινή καθώς ήθελε να τον καταδικάσει ακόμα και για αδίκημα που είχε παραγραφεί. Φυσικά και το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση της και ζήσαμε την πιο παράλογη απόφαση, εκτός κάθε ηθικής, των τελευταίων ετών.
Μετά και την τελευταία καταδίκη, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται το γεγονός ότι οι δίκες ενάντια στο κίνημα της Χαλκιδικής είναι αποκλειστικά πολιτικές. Η απέναντι πλευρά μας δείχνει συνεχώς αυτό που πολλοί αρνούνται να δουν και να παραδεχτούν. Ως πολιτικές δίκες τις αντιλαμβάνεται και έτσι τις αντιμετωπίζει. Πρέπει και η πλευρά του κινήματος, των αλληλέγγυων αγωνιστών και δυνάμεων και όλων των υποστηρικτών να πάρει θέση και να παλέψει απέναντι στον πολιτικό χαρακτήρα των δικών και να μην ελπίζει, να μην αναμένει και να μην αναθέτει στην «δικαιοσύνη» τη σωτηρία των αγωνιστών και του ίδιου του κινήματος. Όποιος συνεχίζει να βλέπει τις μάχες αυτές ως απλές δίκες, το μόνο που θα κερδίσει είναι η απορία «γιατί μας καταδίκασαν και πάλι;». Ο μόνος τρόπος να διαλύσουμε κάθε σχέδιο τρομοκράτησης και εκφοβισμού, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μαζική και δυναμική παρουσία του κινήματος στα δικαστήρια, στο βουνό και στους δρόμους.

  • Οι αγωνιστές δεν εκβιάζονται
  • Το κίνημα δεν τρομοκρατείται
  • Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠEΡΙΦ.ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 31-5-17 (φωτο)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 31-5-17 στο Εθνικό Στάδιο Πολυγύρου  οι αγώνες στίβου Π.Ε. και Δ.Ε. μαθητών – μαθητριών ΑμεΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στους αγώνες συμμετείχαν 16 Σχολεία με 170 μαθητές.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν απονομές
Τους αγώνες διοργάνωσε το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής υπο την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.
Τα σχολεία που συμμετείχαν:

5o Παραδοσιακό Αντάμωμα Μ.Παναγίας 30-6/1-7/ 2017


Για πέμπτη χρονιά η Εταιρεία Πολιτισμού & Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής διοργανώνει το Παραδοσιακό Αντάμωμα με χορευτικά συγκροτήματα απο όλη την Ελλάδα.
Παρασκευή 30 Ιουνίου: Ωρα έναρξης 9.00 μμ
Παράσταση του παιδικού χορευτικού τμήματος της Μεγάλης Παναγίας με την συνοδεία της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Μεγάλης Παναγίας.
Σάββατο 1 Ιουλίου: Ωρα έναρξης 7.00μμ

Άλλη μια δίκη για τις Σκουριές την Παρασκευή 2 Ιουνίου στον Πολύγυρο.


ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στα δικαστήρια Πολυγύρου δικάζονται 2 αγωνιστές  για τα γεγονότα της πορείας στις 21 Οκτωβρίου 2012. 
Οι​ κατηγορίες που τους φορτώθηκαν και οι αποφάσεις- κόλαφος των τελευταίων δικαστηρίων, κάνουν αναγκαία την παρουσία όλων μας.
Όσον αφορά την ανάρτηση δήλωσης  της βουλευτίνας Χαλκιδικής για την καταδίκη του μπάρμπα θόδωρου και των άλλων αγωνιστών (εδώ), καλύτερα να σιωπά, και ας ασχοληθεί με την πρότασή της για την αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών του νερού που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, επειδή η εκτεταμένη χρήση τους  αποτελεί μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον (εδώ).

1η Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων και Συλλόγων Πολυγύρου 17-6-17

Διοργάνωση Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου 'Έξι Βρύσες'

Δήμος Προποντίδας-3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας 6-10 Ιουνίου 2017.

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας,  σας προσκαλεί στο 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Ν.Μουδανιών, από την Τρίτη 6 Ιουνίου έως Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, καθημερινά στις 20:00.
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι ετήσιες πολιτιστικές δραστηριότητες των μαθητών των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, προκειμένου να προαχθεί η

Γαλάζιες σημαίες Στρατώνι-Ανεπαρκή τα κριτήρια ποιότητας «ακτών κολύμβησης» για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα του ΕΛΚΕΘΕ για τη σοβαρή ρύπανση της παραλίας Στρατωνίου με βαρέα μέταλλα λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας  και τη σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ του «Παρατηρητηρίου», η Γαλάζια Σημαία αφαιρέθηκε από τη συγκεκριμένη ακτή.

Πώς όμως είναι δυνατόν μια παραλία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία να  βραβευόταν επί 7 συνεχή χρόνια με τη Γαλάζια Σημαία;

Σχέδιο-ασπίδα για τη μελισσοκομία

Η πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Γιάννη Τσιρώνη. Το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει και την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να δημοσιευθεί στις αρχές Ιουνίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στόχος είναι η δημιουργία μιας θεσμικής? ασπίδας για την

18o Φεστιβάλ Βαρβάρας 3-5/8/2017

3-8-17 Ζουγανέλη - Κανά
4-8-17 Καρράς - Σεβίλογλου
5-8-17 Ψαραντώνης


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ(festival varvaras)






Τρίτη

Αλβανοί αλωνίζουν τα ελληνικά βουνά & αφανίζουν τα αρωματικά φυτά

Oι «επιδρομές» Αλβανών στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου για την παράνομη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι μια νέα μάστιγα που απειλεί την ελληνική χλωρίδα.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα όχι μόνο γιατί έχουν αφανίσει τις πλαγιές από τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή, αλλά και γιατί μαζεύουν αδιακρίτως όλα τα φυτά που βρίσκουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με το ethnos.gr Αλβανοί κάθε ηλικίας και φύλου

Εορτασμός Επετειακών Εκδηλώσεων για την Θυσία του Καπετάν Χάψα 11-6-17

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας στον εορτασμό των Επετειακών Εκδηλώσεων για την Θυσία του Καπετάν Χάψα και των Παλικαριών του στη φονική μάχη των Βασιλικών της 10ηςΙουνίου 1821, καθώς και για το Ολοκαύτωμα της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας, που θα εορτασθούν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 , στο Καθολικό της

Εκλογές δασκάλων Χαλκιδικής για Αντιπροσώπους στην 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 30-5-17

Ψήψισαν το 2017  635 το 2015 (584), Λευκά 20(24), Άκυρα 14(0), Έγκυρα 601(560)


2015
ΑΝΤΙΠΡ
ΟΣΩΠΟΙ
2017
ΑΝΤΙΠΡ
ΟΣΩΠΟΙ
ΔΑΚΕ
155
2
219
      2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
189
2
144
2
ΔΗ.ΣΥ.
127
2
149
2
ΑΓ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
70
-
68
-
ΑΓ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ
19
-
21
-
Εκλέγονται :
ΔΑΚΕ: Βογιατζής Χρήστος, Σακκάς Γρηγόριος
ΔΗ.ΣΥ.: Αμπελίδης Αναστάσιος, Εμμανουηλίδου Αθανασία
ΑΝΕΞ.: Ουδατζής Νικόλαος, Γκολόη Γερακίνα

Και η Αυγή κατά της Ιγγλέζη; Σκουριές, νέα καταδίκη σε βάρος κατοίκου, “βράζει” η τοπική κοινωνία

Μπορεί πριν λίγες μέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη να δήλωνε στην Αυγή ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ορατή διαφορά στην αντιμετώπισή του κινήματος των Σκουριών, εδώ όμως η νέα αρνητική δικαστική απόφαση σε βάρος 77χρονου κατοίκου του χωριού Μεγάλη Παναγία, έχει φέρει νέο κύμα δυσαρέσκειας στην τοπική κοινωνία.

ΕΦΕΤ:Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων «Τσάι Κεϋλάνης» και «Πράσινο Τσάι Κίνας»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων στα τρόφιμα», έτους 2017, προέβη σε δειγματοληψία τσαγιού Κεϋλάνης και πράσινου τσαγιού Κίνας και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους,

Συνάντηση με θέμα:Πεζοδρόμηση και κυκλοφοριακό στα Ψακούδια Ορμύλιας Χαλκιδικής .

του Γιάννη Λελεγιάννη  ormylia.me
Την  Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ξενοδοχείο Philoxenia με το θέμα «Πεζοδρόμηση και κυκλοφοριακό στα Ψακούδια». Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Γιώργος Μίντσηςκαθηγητής στο Α.Π.Θ. – συγκοινωνιολόγος, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής, ο κ.  Γιώργος Παπασαραφιανός, εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πολυγύρου, ο κ. Γιώργος

Πολύγυρος Δικαστήρια: Ένοχος ο μπάρμπα Θόδωρος για την ‘αντίσταση’ κατά της αρχής σε διαμαρτυρία κατοίκων της Μ.Παναγίας για μεταλλεία και διώξεις.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εξ’ αναβολής δίκη του μπάρμπα Θόδωρου  Καραβασιλικoύ (εδώ), στο 3μελές Πρωτοδικείο  Πολυγύρου  κατηγορούμενος για "αντίσταση κατά της αρχής" κι ας έκανε δέκα μέρες στο νοσοκομείο ως τραυματίας λόγω ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ!  Κατηγορούνταν   και  για άλλα δύο αδικήματα  για παρακώλυση συγκοινωνιών και   διατάραξης κοινής ειρήνης το 2013
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ που ωφελήθηκε τα μέγιστα από την υπόθεση των μεταλλείων  χρυσού ,απών. 

Δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια, στη Χαλκιδική.

Μεθαύριο Πέμπτη απόγευμα, 1η Ιουνίου ή το αργότερο την Παρασκευή, παραμονή της τριήμερης αργίας του Αγίου Πνεύματος, δίνεται στην κυκλοφορία το Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια, στη Χαλκιδική.
Με την παράδοση του παραπάνω τμήματος, μήκους 4,2

Aφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από το Στρατώνι Χαλκιδικής λόγω ρύπανσης της παραλίας από την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων σε συνέχεια της χθεσινής τους  ΑΝΑΦΟΡΑΣ σχετικά με τη σοβαρή ρύπανση της παραλίας Στρατωνίου λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας, επικοινώνησαν με την υπεύθυνη του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα, κυρία Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά.

"Φρένο" στο παρεμπόριο ψαριών στα Νέα Μουδανιά

Χρήστος Πέτρου
Τάξη στην άναρχη κατάσταση όσον αφορά τη διακίνηση αλιευμάτων στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική επιχειρούν να βάλουν οι αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από τη λιμενική αρχή της πόλης αναφορικά με τη λειτουργία πάγκων πώλησης ψαριών από μη επαγγελματίες εντός του λιμανιού ενώ ήδη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ των

17o Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού στη Δ.K. του Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής 2017 (φωτο)

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σάρτης πραγματοποίησαν την αποκομιδή σκουπιδιών από την παραλία (φωτο).


Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σάρτης με χαρά πραγματοποίησαν την αποκομιδή σκουπιδιών από την παραλία.
Ο πρόεδρος κ. Σπανός Μιχάλης τους ευχαρίστησε και τους ενημέρωσε ότι πότε να μην πετάνε τα χαρτάκια τους κάτω για να είναι πάντα καθαρά και να το χαίρονται όλοι οι άνθρωποι.Mετά το τέλος της αποκομιδής κέρασε σε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους νεράκια και κρουασάν και τους ευχήθηκε να έχουνε ένα καλό καλοκαίρι.

Παραιτήσεις από το Δ.Σ. της Νίκης Πολυγύρου-Γεν.Συνέλευση της επόμενες μέρες.

Τις παραιτήσεις τους, απο την παρούσα σύνθεση του Δ.Σ., κατέθεσαν στα γραφεία της Νίκης, ο υπεύθυνος ακαδημιών κ.Μιχάλης Γεωργακούδης, ο Γενικός Γραμματέας της Νίκης κ.Γραμμένος Χρήστος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Αδαμιώτης Ιωάννης, κ.Μπουρνούτης Κωνσταντίνος και κ.Νταής Ιωάννης.
Οι εναπομείναντες του Συμβουλίου κ.Κοτσαμπασόπουλος

2o ATOMIKO ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ RAPID «ΣΙΘΩΝΙΑ 2017»

Το 2o Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού RAPID “ΣΙΘΩΝΙΑ 2017» διοργανώνει η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας και η ΕΣΣΘ-Χ, στο Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Athena Pallas Village, στην ακτή Ελιάς, στη Νικήτη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας - ΕΣΣΘ-Χ
Χώρος αγώνων: Ξενοδοχείο “Athena Pallas Village”, 9ο χλμ.

Δευτέρα

Τρίτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για διακοπές η Χαλκιδική σύμφωνα με έρευνα του trivago.gr

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι Έλληνες ετοιμάζονται για τις εξορμήσεις τους στις παραλίες. Ποιοι προορισμοί προτιμήθηκαν την φετινή χρονιά; Ποια είναι η μέση προτιμώμενη τιμή; Ποιες εθνικότητες επέλεξαν την Ελλάδα σαν προορισμό αυτό το καλοκαίρι;
Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας αναλύει τα Summer Trends του 2017.

Πολύγυρος:Tιμήθηκε ο Μανώλης Σύγγελης

Σε κλίμα συγκίνησης σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 27 Μαΐου 2017 η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μανώλη Σύγγελη με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Δύο σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατό του ο Δήμος Πολυγύρου, το Ν.Π. «Αριστοτέλης» και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου

"Στη γειτονιά των αγγέλων " !

Η ΔΕΗ πληρώνει στους εργαζόμενους το... ταξί για δουλειά

Με ... σοφέρ αποφάσισε να πηγαίνει η ΔΕΗ τους εργαζομένους της στον Ατμοηλεκτρικός Σταθμός -ΑΗΣ Αλιβερίου και για αυτό το σκοπό μάλιστα σκοπεύει να πληρώσει αδρά. Αυτό προκύπτει από την πρόθεση της εταιρείας να μισθώσει ταξί για έναν ολόκληρο χρόνο, έναντι του ποσού των 17 χιλιάδων ευρώ. 
Παρά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Σταθάκη στην Πτολεμαϊδα [Βίντεο]

Με αποδοκιμασίες, συνθήματα και φραστικές επιθέσεις υποδέχτηκαν, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στην Πτολεμαΐδα.
Κάτοικοι της περιοχής των Αγ. Αναργύρων αλλά και συνδικαλιστές της ΔΕΗ φώναξαν συνθήματα εναντίον του υπουργού, λέγοντας μεταξύ άλλων, «αφήνεις ένα χωριό να βουλιάζει», «η ΔΕΗ ανήκει στους εργάτες». Ο κ. Σταθάκης, πάντως, συνέχισε την πορεία του, χαμογελώντας μάλιστα, δίχως να δείχνει να δίνει σημασία στις διαμαρτυρίες .


Δήμος Αριστοτέλη:Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δώδεκα (12) ατόμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  1/2017
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 Η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ, ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα (12) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των

Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής: Διαβούλευση-Οροτάσεις-Αναδιάρθρωσης Πρωταθλημάτων.

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, ενημερώνει τα σωματεία – μέλη της, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις προτάσεις όλων των σωματείων, ή όσων από αυτά επιθυμούν να καταθέσουν, αναφορικά με το ποδόσφαιρο στο Νομό μας γενικά, να τις επεξεργαστεί, να τις κωδικοποιήσει και εν τέλει, να τις εφαρμόσει, στην περίπτωση που κάποιες από αυτές κριθούν δόκιμες, από την περίοδο 2018 – 2019.

Στο στόχαστρο η σάτιρα στη Βουλγαρία

Η ελευθεροτυπία στη Βουλγαρία παραβιάζεται με ενέργειες εις βάρος της πρώτης σατιρικής εφημερίδας. Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της η εφημερίδα διανέμεται, επειδή κάποιοι αντιστέκονται.
Οι συνθήκες ιδιοκτησίας των ΜΜΕ αλλά και οι ολιγαρχικές δομές της Βουλγαρίας ασκούν έντονη επιρροή στη δημοσιογραφία. Γι’ αυτό τα τελευταία δέκα

ΑΣΕΠ 5Κ/2017: Από σήμερα οι αιτήσεις για 257 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία

Ανοιγει σήμερα η αυλαία των αιτήσεων για 257 μόνιμους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω

Ετοιμα 15 επενδυτικά σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.-Ανακαίνιση του Meliton στο Πόρτο Καρράς.

Δεκαπέντε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη από επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι όμιλοι έχουν ήδη λάβει μια σειρά αδειοδοτήσεων από τις τοπικές αρχές για την προώθηση των επενδυτικών τους προγραμμάτων.
Η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έλαβε άδεια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας Meliton στο ξενοδοχειακό