powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Έφραξαν με κορμούς δένδρων την μοναδική ελεύθερη πρόσβαση αυτοκινήτων στην ακτή Λαγονήσι του Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής- Ξηλώθηκαν σήμερα από νεαρά άτομα (φωτο).


Στόχος έγινε πάλι η ακτή Λαγονήσι του Αγ,Νικολάου Σιθωνίας Χαλκιδικής .Άγνωστοι πριν λίγες μέρες , προφανώς που σε κάτι αποσκοπούν, τοποθέτησαν στον δρόμο για την  πανέμορφη αυτή ακτή κομένους κορμούς δένδρων ως πασσάλους πακτωμένους με τσιμέντο και τοποθέτησαν μπάζα , φράζοντας την πρόσβαση αυτοκινήτων στην παραλία.
 Και στο παρελθόν συνέβηκε με πασσάλους σιδερένιους .
 Το γεγονός έγινε γνωστό,  και σήμερα όπως μας ενημέρωσαν επισκέπτες στη περιοχή. πήγαν νεαρά άτομα και ξήλωσαν τους

ΕΠΣΧ: Αποτελέσματα Σαββάτου Α',Β,Γ Κατηγορίας.

 Α' Ερασιτεχνική 4η Αγωνιστική  1ος Γύρος ς
     ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ  – ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ  0-2
ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ  – ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ  2-1 Καφές-kita
Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ  – ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  1-1
ΝΕΟΣ Π.Ο. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  – ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ  4-0
ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005  – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ  1-2
ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  – ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ  4-0
ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ  – ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ  2-1
ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ  – Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ  1-3


Β’ Ερασιτεχνική, Β. Όμιλος 4η Αγωνιστική

Καλοκαιρινές τουριστικές προτάσεις της Ανατολικής Χαλκιδική σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας.

 
Πρόγραμμα D2D επαγγελματικών επισκέψεων σε τουριστικά γραφεία χωρών της Βαλτικής Θάλασσας πραγματοποίησε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού (9 – 12.10.17), προκειμένου να ενισχύσει υφιστάμενες συνεργασίες ή να προτείνει νέες σε τουριστικούς επαγγελματίες της Στοκχόλμης και του Τάλλιν.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας καλοκαιρινές τουριστικές προτάσεις διακοπών αλλά και προγράμματα περιπατητικών και

ΕΡΤ3 :"Εθνικός Θησαυρός" οι ελιές Χαλκιδικής (video 13-10-17)

Ρεπορτάζ από Προέδρους Αγρ. Συνεταιρισμών . ΦλογητώνΠαύλου Γιαλαγκολίδης , Σημάντρων Βαγγέλη Μισαηλίδη, Ορμύλιας Θανάση Τσικούρη.
Άρχισε η συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς και στη Χαλκιδική

Π.Ο.Μουδανιών- Αγ.Νικόλαος 14-10-17 16:00


Ο αγώνες του Ν.Μαρμαρά το Σάββατο 14-10-17


             ·ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10/2017 ·Γήπεδο Νέου Μαρμαρά
                               Ώρα εναρξης:16:00

Ηρακλής Ν.Φωκαίας-Α.Ο.Σάρτης 14-10-17 ώρα 16:00


Παρασκευή

Η Ελληνικός Χρυσός ‹εκτός συνεδρίου› της ΑΝΕΤΧΑ -Ανακοίνωση του Προέδρου της ΑΝΕΤΧΑ και της Ελληνικός Χρυσός.

Στο ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα η μετοχική σύνθεση της ΆΝΕΤΧΑ από τις αντιδράσεις του Δήμου Προποντίδας του Δήμου Αριστοτέλη φορέων και του κόσμου, για ένα συνέδριο, η διοίκηση της ΑΝΕΤΧΑ  έχει αποσύρει από χορηγό την Ελληνικός Χρυσός και τον εισηγητή της κ. Δημήτρη Δημητριάδη, Αντιπρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της Hellas Gold.

ΕΠΣΧ:Διαιτητές αγώνων 14 – 15 Οκτωβρίου 2017

Σάββατο 14 Οκτ. 2017   Ώρα : 16:00 ΓΗΠΕΔΟ
1 ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΕΥΜΟΡΦΟΥΛΗΣ – ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ
2 ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ – ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ – ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ – ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ
3 Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ – ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΠΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΗΣ – ΠΑΣΣΑΛΗΣ
4 ΝΕΟΣ Π.Ο. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ ΣΚΟΥΤΑΣ Φ. – ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΙΡΩΝΑΣ
5 ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΔΡΑΓΑΤΗΣ – ΧΡΙΣΤΑΚΟΓΛΟΥ – ΧΡΥΣΑΊΔΗΣ
6 ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΙΣ. – ΚΕΧΑΓΙΑΣ –

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας «Έκτακτο» το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 16-10-17.



Στις 16/10/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας.
1ο Θέμα
1) Συμπληρωματική απόφαση σε συνέχεια της αρ. 199/2017 (ΑΔΑ: ΩΨΣ9Ω1Φ-Κ4Φ) απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του αρ. 24. Του Ν. 4479/2017.
(Εισηγητής: Δήμαρχος)
Συνάδελφοι όπως όλοι γνωρίζετε, θα προταθεί η Επέκταση των

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν.Μουδανιών Δευτέρα 16-10-17


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναλυτικότερα, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 ως και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  θα γίνουν εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα και των τσιμεντένιων στηθαίων ασφαλείας (jersey)

Πέμπτη

Δήμος Αριστοτέλη: «1 Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής » μεθοδεύσεις του Δ.Σ. με τη συμμετοχή και χορηγία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ


Από πληροφορίες ο Δήμος Προποντίδας δεν δέχτηκε να διεξαχθεί το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΑΝΕΤΧΑ στο πολιτιστικό κέντρο Ν.Μουδανιών , εφόσον χορηγός παραμείνει η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.
Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κατέθεσε ήδη από χτες, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη. Επιφυλάσσεται για την περαιτέρω συνεργασία και συμμετοχή του στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής,
«1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» από την ΑΝΕΤΧΑ. Μεθοδεύσεις και τακτικές που δεν αρμόζουν στον τόπο μας.

Πόσοι ειναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ;

Aύξηση του τακτικού προσωπικού, μονίμων και ΙΔΑΧ, στο δημόσιο καταγράφεται φέτος, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου.
Συνολικά το τακτικό προσωπικό που υπηρετεί σε υπουργεία, αποκεντρωμενες διοικησεις, Βουλή, ΟΤΑ και Ανεξάρτητες Αρχές ανέρχεται για τον Αυγουστο του 2017 στους 566.022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του

Τσίπρας ..κωλοτούμπες και στον αέρα !

14ο Πέρασμα Δραγουντέλι -Δρομολόγια λεωφορείου

Όλα είναι έτοιμα για το 14ο πέρασμα Δραγουντέλι που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Στο 14ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν επτά (7) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα. 
Τα δρομολόγια του λεωφορείου για την μεταφορά των συμμετεχόντων στο 14ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα διεξαχθούν ως εξής: 

Δήμος Αριστοτέλη:Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Ιωάννη Χασάπη, πρώην προέδρου της Τ.Κ. Στρατονίκης

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια του Ιωάννη Χασάπη, ο οποίος απεβίωσε χθες, ενώ η κηδεία του τελέσθηκε σήμερα.
Ο Ιωάννης Χασάπης διετέλεσε και τίμησε επί σειρά ετών το αξίωμα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης,

Το απίστευτο βίντεο της ΚΝΕ για την πτήση Τσίπρα με F-16 -«Τράβα μαλλί ανεβαίνουμε» . .

Η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος έφτιαξε ένα βιντεάκι με τίτλο «Πετάει πετάει ο Τσίπρας;» όπως έγραφε το non paper του Μαξίμου.

Αναβολή της δίκης στον Πολύγυρο, των γεγονότων στη Ιερισσό, για 5 κατηγορούμενους -Στο αρχείο για τους 17-Διαμαρτυρία στα γραφεία της Αναπτυξιακής για το συνέδριο με χορηγό την eldorado gold.

αρχειο
Η δίκη για τα γεγονότα της  Τσικνοπέμπτης του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό αναβλήθηκε για τις 30/1/2018 για τους 5 κατοίκους που κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής πρόκληση σωματικής βλάβης, επειδή δεν εμφανίστηκαν  μάρτυρες αστυνομικοί. Για τους άλλους 17 κατηγορούμενους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν. Oι συγκεντρωμένοι κάτοικοι πήγαν μετά  για διαμαρτυρία στα γραφεία της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής

"Η Χαλκιδική και η Κ.Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη"

Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το διεθνές επιστημονικό συνέδριο  «Mediterranean Diet & Health», που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική στις 16-20 Οκτωβρίου. 
Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Κι αν αυτό το «αξίωμα» ισχύει για κάθε ταξίδι, εντός ή εκτός των συνόρων της Ελλάδας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρό στην περίπτωση της «Μακεδονικής Κουζίνας» και της Κεντρικής Μακεδονίας, της πρώτης περιφέρειας

18η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιθωνίας 16-10-17

18η Συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιθωνίας στις 16/10/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ.,θέμα της ημερησίας διατάξεως: 
 1)    Συμπληρωματική απόφαση σε συνέχεια της αρ. 199/2017 (ΑΔΑ: ΩΨΣ9Ω1Φ-Κ4Φ) απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του αρ. 24. Του Ν. 4479/2017.
(Εισηγητής: Δήμαρχος)
2)    Συμμετοχή του Δήμου Σιθωνίας στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με τίτλο «ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ».
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
3)    Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και τον ορισμό ενδιάμεσων εκπτωτικών

Συνέδριο Μεσογειακής Διατροφής με καθηγητές του Harvard στο Sani Resort στη Χαλκιδική 16-20 Οκτωβρίου

Tα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής θα συζητήσουν κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με την βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey, στη Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα στις 16 – 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθει το πενταήμερο διαδραστικό συνέδριο Mediterranean Diet and Health στο Sani Resort στη Χαλκιδική, με στόχο την προβολή της Μεσογειακής

Τετάρτη

40 δυνατές φωτογραφίες από τον ετήσιο φωτογραφικό διαγωνισμό γέννας για το 2017 .

Η Διεθνής Ένωση των Επαγγελματιών Φωτογράφων Γέννησης ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού για το 2017 και οι φωτογραφίες που επέλεξαν δείχνουν τον αγώνα που δίνει κάθε μητέρα για να φέρει στον κόσμο το παιδί της και την απόλυτη χαρά που ακολουθεί.
 Οι φωτογραφίες του φετινού διαγωνισμού θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κάθε μία αφηγείται μια ιστορία πόνου, επιμονής

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔ/ΕΠΣΧ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Δ.Π.Χ.


Καλούνται και προσκαλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να γίνουν Διαιτητές ποδοσφαίρου στη Χαλκιδική και είναι ηλικίας από 16 ως 35 ετών να φοιτήσουν στη Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΔ της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Π. Χαλκιδικής.Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις αίθουσες των γραφείων της Ε.Π.Σ.Χ. του Σ.Δ.Π.Χ. στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε πρώην ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες , σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της

Κατασκευή ξύλινης πέργκολας στην Κεντρική πλατεία Ν.Μουδανιών (φωτο)

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών αποτελεί χώρο συνάντησης για την νεολαία μας αλλά και για τους επισκέπτες του Δήμου μας. Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, έφηβοι αλλά και τουρίστες καθημερινά γεμίζουν την πλατεία. 
Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε χώρους ανάπαυσης και να καλλωπίσουμε την κεντρική μας  πλατεία κατασκευάσαμε ξύλινη

ΕΚΑΣΧ Αγώνες Α' Ερασιτεχνικής Ανδρών-B&Γ'Εθνικής 14-15/10/17

Α' Ερασιτεχνική 1 η Αγωνιστική
14/10/201 16:30 ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ Α.Ο. ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΟΙ ΣΙΘΩΝΕΣ -Α.Σ. ΑΕΤΟΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
14/10/201 16:30 ΚΛ. ΑΡΝΑΙΑΣ ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ- ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ Χ
14/10/201 19:15 ΚΛ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΞΕΡΞΗΣ ΑΣ- ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΑΟ
14/10/201 17:00 ΚΛ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ Β -ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 ΣΚ

15/10/201 16:00 ΚΛ.Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ  ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΠΟ- ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΛΑΓΙΩΝ
Γ'Εθνική 1η Αγωνιστική 
15/10/17 ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 18.00 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
15/10/17 ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ 18.00 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛ/ΤΕΙΑΣ-ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ekasx.gr/
ΕΟΚ Β'Εθνική 2η, 15/10
Καβάλα – Στρατώνι
basket.gr

Το κράτος συνεχίζει το "δεν πληρώνω" - Σε κίνδυνο η υποδόση .

Η επιτάχυνση της αποπληρωμής των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες ήταν οριακή τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ.
Το κράτος πλήρωσε μόνο 152,2 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 6 δισ. ευρώ οφειλών, προς προμηθευτές, εταιρείες, συμβασιούχους, φορολογούμενους και συνταξιούχους. Τον

Αμπελίδης Τάσος αιρετός ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής: 'Ενα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χάνονται διδακτικές ώρες στη Χαλκιδική


 Συνάδελφοι–ισσες
Το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, ως φυσική απόρροια της αδυναμίας που έχει περιέλθει λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, ασχολήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του με μικρές βελτιωτικές κινήσεις των διαθέσεων κάποιων εκπαιδευτικών.
Το αφήγημα του ΥΠΠΕΘ, ότι τη φετινή χρονιά τα σχολεία θα λειτουργούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη στελέχωσή τους, διαψεύδεται παταγωδώς. 
Σήμερα, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κονσέρβες με πικάντικες σαρδέλες(φωτο).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Lucas σαρδέλες πικάντικες σε ηλιέλαιο», προέλευσης Πορτογαλίας, καθαρού βάρους 125g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/2018 και αριθμό παρτίδας ΑL098H, το οποίο εισάγεται από την εταιρεία «Provinco

Οδηγίες για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και σωστής αποθήκευσής του


Ξεκινώντας από τους ελαιώνες…
Εφαρμογή ορθής γεωργικής πρακτικής. Ειδικότερα προσέχουμε για:
Τήρηση κανόνων ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών (ημερομηνία από την τελευταία εφαρμογή έως την συλλογή.
Συγκομιδή χωρίς τραυματισμούς του καρπού της ελιάς. Αποφεύγουμε να πατάμε πάνω στον ελαιόκαρπο. Αποφεύγουμε

Βγήκαν οι γαύροι στη Στεριά στον Ψαθόπυργο (foto-video)

Μάρτυρες ενός ακόμα απίστευτου περιστατικού έγιναν οι κάτοικοι του Ψαθοπύργου.
 Aργά 10-10-17 το απόγευμα η παραλία στο ύψος των καταστημάτων γέμισε από γαύρους..
Κάτοικοι και επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα... 
Όπως σημειώνει ο Γιάννης Μίχαλος στο patrasevents.gr: "Αυτή

Η ανομβρία σταφίδιασε τις επιτραπέζιες ελιές, κίνδυνος για τις αποδόσεις της λαδολιάς.

Σε… σταφίδα έχει µετατραπεί ένα µεγάλο µέρος της σοδειάς ελιάς Καλαµών, της λαδολιάς αλλά και της Χαλκιδικής εξαιτίας της παρατεταµένης ανοµβρίας και των υψηλών θερµοκρασιών που επικράτησαν µέσα στο καλοκαίρι, αλλά και τον Σεπτέµβριο, µε τους αγρότες, να κάνουν προσευχές, µήπως και βρέξει.
Έξι μήνες έχει να βρέξει σε πολλές περιοχές, γεγονός που

Σκουριές:Καταστολή-διώξεις-δίκες «Το ημερολόγιο ενός τρελού !!»

12 Οκτωβρίου Δικαστήρια Πολυγύρου
16 Οκτωβρίου Δικαστήρια Πολυγύρου
27 Οκτωβρίου Δικαστήρια Πολυγύρου(@ παραμονή Eθνικής γιορτής αντίστασης του Ελληνικού Λαού )
9 Νοεμβρίου Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
10 Νοεμβρίου Δικαστήρια Πολυγύρου
27 Νοεμβρίου Δικαστήρια Πολυγύρου
13 Δεκεμβρίου Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

@sn για το 2018 δεν....πρέπει να φύγει το 2017




Σπουδή στο σώμα ή σωστότερα στην οντότητα «άνθρωπος» Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση ζωγραφικής στο Πολύγυρο, " ΔΕΣμΩτΕΣ" του Θανάση Μπιτσιού (φωτο)


Σπουδή στο σώμα ή σωστότερα στην οντότητα «άνθρωπος»  Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση ζωγραφικής στο Πολύγυρο ( από 9 έως 14 Οκτωβρίου 2017. Ωρες λειτουργίας 6-9μμ.)
Οι «δεσμώτες» του Θανάση Μπιτσιού (athanasiosbitsios.gr) ενός νέου στην ηλικία ζωγράφου, ήταν για μένα μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη, όταν επισκέφτηκα χθες -ημέρα των εγκαινίων- την έκθεσή του, στην αίθουσα του «Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής» (ΣΚΕΤΧ). 

Συνελήφθη 42χρονος από αστυνομικούς του Τ.Α. Πολυγύρου για κατοχή κάνναβης.

Ένας 42χρονος συνελήφθη χθές το μεσημέρια πό αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου. σε περιοχή της Χαλκιδικής
Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του 2 συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 57,4 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών την Τετάρτη 11-10-17

Στάση εργασίας από 8 πμ έως 1μμ και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την περιφέρεια, προκηρύσσει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Τρίτη

ΕΠΣΧ: Κλήρωση 3ης φάσης κυπέλλου Χαλκιδικής . Ξεχωρίζει το παιχνίδι Στρατωνίου με 'Ολυνθο.


ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ( 2017 – 2018 )
1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ / ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
2 ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
3 Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ – ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ
4 ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ – ΝΕΟΣ Π.Ο. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
5 ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ – Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
6 ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ – ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ
7 ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 – ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
8 ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ – ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ( 2017 – 2018  

Διακοπές ΔΕΗ σε περιοχές Δήμου Προποντίδας 12-10-17

Σύμφωνα με αναγγελία της ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 12/10/2017 θα γίνει διακοπή ρεύματος από τις 08:15 έως τις 14:00 στη Ν.Τρίγλια, Ελαιοχώρια, Πετράλωνα, Κρήνη, Ν.Σίλατα, Ροδόκηπος, Πρινοχώρι

Ψεκασμός Δακοκτονίας ελαιοδέντρων στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά, από11 Οκτωβρίου 2017 για 7 ημέρες

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής "θα ξεκινήσει ψεκασμός των ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του προγράμματος Δακοκτονίας στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά, με ημερομηνία έναρξης ψεκασμού την 11 Οκτωβρίου 2017 και διάρκεια ψεκασμού 7 ημέρες. Ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο BISCAYA (δραστική ουσία THIACLOPRID

Την Κυριακή πάμε στο μαγικό βουνό της Χαλκιδικής για το 14ο πέρασμα του Δραγουντέλι.

Μια υπέροχη Κυριακή με πεζοπορία σε ένα μαγικό βουνό, πλάι στο ωραιότερο χωριό της Χαλκιδικής, βόλτες με ποδήλατα και άλογα, μας περιμένει όλους στις 15 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για το 14ο πέρασμα Δραγουντέλι, μια περιβαλλοντική εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή

Το ΚΠΕ Αρναίας:Σεμινάριο "Η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση"


Το ΚΠΕ Αρναίας, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Η Ένωση Αγρινίου διαμόρφωσε και ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο αγοράς πράσινων ελιών εσοδείας 2017-2018,τιμή μετριτοίς.

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017
Η Ένωση Αγρινίου διαμόρφωσε και ανακοινώνει τον τιμοκατάλογο αγοράς πράσινων ελιών εσοδείας 2017-2018.(101-110τεμαχ) 1.10-(111-120 τεμ.)0.97-(121-130τεμ) 0.85-(131-140τεμ) 0.80 κ.λ.π
Οι παραγωγοί καλούνται να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγρινίου στη Σπολάϊτα, όπου και το εργοστάσιο επεξεργασίας – τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, στα υποκαταστήματα της Λεπενούς και της Αμφιλοχίας και στα κατά τόπους πρατήρια και τα νέα σημεία παραλαβής στο

Bonus σε ανέργους, ΡΟΜΑ και ΑΜΕΑ για απόκτηση άδειας λαϊκών αγορών

Κοινωνικό προφίλ στη χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου επιχειρεί να περάσει το υπουργείο Οικονομίας μέσω του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας το οποίο φέρει τον τίτλο "Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες Διατάξεις" εδώ.

Αέρας ανανέωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (φωτο)

Πανέτοιμη για την νέα χρονιά είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, που έγιναν με ευθύνη του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ » στο οποίο υπάγονται οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, εξοπλίστηκε με καινούριους, καλαίσθητους και

Δήμος Ν.Προποντίδας συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 13-10-17.

Tακτική συνεδρίαση του Δήμου Προποντίδας την Παρασκευή 13/10/2017 και ώρα 15:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. 
 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Διαγραφή τέλους διακλάδωσης αποχέτευσης Φλογητών.
2. Έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2018.

Δευτέρα

Την Πέμπτη 12/10 γίνεται στον Πολύγυρο η δίκη για την Τσικνοπέμπτη του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό (video)

Την ερχόμενη Πέμπτη 12/10 γίνεται στον Πολύγυρο η δίκη για την Τσικνοπέμπτη του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό με ρίψη χημικών ακόμη και σε σχολείο. Ο παραλογισμός: 23 κάτοικοι κατηγορούμενοι. Δείτε το βίντεο: Ιερισσός 7 Μάρτη 2013 



Επιχειρησιακό Προγράμμα Αλιείας και Θάλασσας, εκσυγχρονισμός αλιευτικών σκαφών.

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται το εξής σχετικά με τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ΜΕΤΡΑ 3.1.8, 4.1.20 και 3.1.22 για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 :

Π.Ε. Χαλκιδικής:Άδεια διατήρησης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που λειτουργούν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής καλεί τους κτηνοτρόφους που έχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες είχαν ιδρυθεί και λειτουργούσαν (διέθεταν ζωικό κεφάλαιο) πλησίον ή εντός κατοικημένων περιοχών κατά τηνέναρξη ισχύος του Ν.4056/2012 (12-3-2012) να προσέλθουν μέχρι τις 4-12-2017 προκειμένου να

Ο Χαλκιδικιώτης Αντώνης Παπαδημητρίου 1ος νικητής του 6ου αγώνα 8 Χιλ. «Τρέχω για την Κατερίνη » 8-10-2017 (φωτο).

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο μαραθωνοδρόμος συμπατριώτης μας με πολλές επιτυχίες Αντώνης Παπαδημητρίου ( γονείς από την Ομύλια και Νικήτη Χαλκιδικής) στον 6ο αγώνα δρόμου 8 χιλ «Τρέχω για την Κατερίνη » Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 8-10-17 με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό τη κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα ελευθερίας) με συμμετοχή 2000 δρομέων.
Οι πρώτοι τρεις στους άνδρες.

Μα πρέπει να μας το πει η TUI;

Χρειάζεται αλήθεια να πειστούμε από άλλους για τα στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό; ...Πρέπει να μας πει η TUI  ότι κάθε νέα επένδυση θα πρέπει να συμβαδίζει με τις αρχές της αειφορίας και του σεβασμού στο περιβάλλον με τα οφέλη να διαχέονται στην ευρύτερη περιοχή; 
Κι όμως, στην πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής της TUI ακούσαμε πόσο πρέπει να σεβαστούμε και να εκτιμήσουμε τον τόπο μας