powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

«Φούσκες» Χρηματιστηρίου: Και νέα –η τρίτη στη σειρά – δίκη για τους κατηγορούμενους μετά τη δεύτερη αθώωση τους

Δυο φορές αθωώθηκαν αλλά θα δικαστούν ξανά για τις ίδιες κατηγορίες. Είναι οι κατηγορούμενοι για τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου και ένα προ 20ετίας σκάνδαλο. Η εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης για τους 36 κατηγορουμένους, οι οποίοι θα καθίσουν για
τρίτη φορά στο εδώλιο, μόλις λίγο πριν από την παραγραφή των αδικημάτων.
Η υπόθεση που θυμίζει πλέον μία άλλη χρηματιστηριακή δίκη, αυτή της ΔΕΚΑ (μετά από εφέσεις και αναιρέσεις έγιναν κι εκεί τρεις δίκες, που σε εκείνη την περίπτωση, όλες κατέληξαν σε αθωωτικές αποφάσεις) αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στο ακροατήριο μέσα στους επόμενους μήνες.

Μόλις στις 28 του περασμένου Φλεβάρη, η αυλαία στη δεύτερη δίκη των κατηγορουμένων έπεσε με μία δεύτερη αθώωση. Κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αθώωσε και τους 36 κατηγορουμένους.

Γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιριών και μεσάζοντες βρέθηκαν σε θέση κατηγορουμένου και αθωώθηκαν. Μεταξύ αυτών, ο χρηματιστής Παναγιώτης Κονταλέξης, μέλη της οικογένειας Στέγγου από την εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή, ο Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, ο Παναγιώτης Πανούσης μέτοχος της Αττικάτ, και ο Σπύρος Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας.

Είχε προηγηθεί μια πρώτη ομόφωνη αθώωση τους από τη Δικαιοσύνη, ωστόσο μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση αναβίωσε εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει τότε ότι το σκεπτικό της απόφασης δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένο.

Και στη δεύτερη δίκη, μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία οι δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία 2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις. Πρόταση ενοχής είχε διατυπωθεί και από την εισαγγελέα της έδρας, Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Τώρα, η ίδια εισαγγελέας άσκησε έφεση και οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.