powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Τα εστιατόρια της Βόρειας Ελλάδας όπως βραβεύτηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Τα τέσσερα της Χαλκιδικής (foto)


Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός έκανε χθες την αρχή του στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας και βραβεύοντας τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας. Κι αυτό καθώςτο βράδυ, 20 Μαρτίου 2018, σε μια αυτόνομη λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκαν στο Hyatt Regency Thessaloniki τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Από το 2018, για πρώτη φορά, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανεξαρτητοποιούνται πλήρως από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων
, αποκτώντας τη δική τους υπόσταση, με έδρα βράβευσης πλέον κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη, τιμώντας μια πόλη στης οποίας τη γαστρονομία πολλοί πολιτισμοί άφησαν το αποτύπωμά τους.
 Η αρχή έγινε απόψε σε μια μοναδική τελετή που τίμησε τα καλύτερα εστιατόρια που δημιουργούν μια κουζίνα, είτε σύγχρονη είτε παραδοσιακή, με ταυτότητα ξεκάθαρα ελληνική. Μια πρωτοβουλία του Αθηνοράματος που αναμένεται να γίνει θεσμός. 
Το επίτιμο δείπνο της βραδιάς δημιούργησαν μάλιστα έξι βραβευμένοι σεφ, εκπροσωπώντας τις περιοχές και τις γεύσεις τους μέσα από τη νέα ελληνική κουζίνα. 
Ο Γιάννης Παρίκος από το «Varoulko Seaside» την Αθήνα, ο Έκτορας Μποτρίνι από το «Etrusco» τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα, ο Γιάννης Μπαξεβάνης από το «Ferryman» την Κρήτη, ο Αθηναγόρας Κωστάκος, που καταξιώθηκε στη Μύκονο και τώρα είναι ο σεφ του «Meraki» στο Λονδίνο, τις Κυκλάδες, και οι Απόστολος Αλτάνης από τo «Hyatt Regency Thessaloniki» και Σωτήρης Ευαγγέλου από το «Salonica» του Makedonia Palace, τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Χθες το βράδυ λοιπόν βραβεύτηκαν συνολικά 17 εξαιρετικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής αλλά και της Μακεδονίας. Εστιατόρια που έγραψαν τα τελευταία χρόνια τη δική τους ιστορία στην γαστρονομία. Οι νικητές είναι:


Χαλκιδικής

 -Ντομάτα  Μοντέρνα ελληνική κουζίνα στο Sani με Χρύσανθο Καραμολέγκο από την αρχή στο τιμόνι. 



-Μαρίνα στην ΠοτίδαιαΕστιατόριο για ψάρι Υπογραφή σπουδαία από τον Θόδωρο Γκαβέζο. 

   

-Bubo Fine Dining Restaurant στη Βουρβουρού.Μοντέρνα ελληνική κουζίνα Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου άφησε την απόλυτη ελευθερία στον Δημήτρη Παμπόρη. 


-Μπουκαδούρα. Κλασική ελληνική κουζίνα Η μαγική γωνιά στο βράχο της Ελιάς Νικήτης από την Γιώτα Κουφαδάκη. 


Θεσσαλονίκης. 
Salonica Restaurant& Bar. Στο Makedonia Palace. Ο αγαπημένος μας κορυφαίος σεφ Σωτήρης ­Ευαγγέλου. 
-Alfredo’s Garden. Δια χειρός του εξαιρετικού Απόστολου Αλτάνη η μεγάλη αξία της Θεσσαλονίκης. -
-Γλυκάνισος. Ο Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης σε σπουδαίες στιγμές έμπνευσης.
 -Μανιτάρι. Με την υπογραφή του σπουδαίου Δημήτρη Παμπόρη στην κουζίνα.
 -Μαύρη Θάλασσα. Η παλιά ταβέρνα της Τούμπας που έγινε τοπ προορισμός για ψάρι στη χώρα.
 -Μούργα. Η έκπληξη του κέντρου.
 -Τάσος. Αιώνια ψαροταβέρνα της Κρήνης. 
-Καλαματιανός. Στο Σταυρό ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος δημιουργεί.

 Στην υπόλοιπη Μακεδονία 
Πιερία 
-Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω. Η σπουδαία δουλειά του Ανδρέα Γάβρη. 
Φλώρινα 
-Θωμάς. Οικογένειας Πασπάλη στο Σκλήθρο.
 -Κοντοσώρος. Ο Νίκος Κοντοσώρος στο Ξινό Νερό.
 -Ναουμίδης. Ο Άγγελος Ναουμίδης στον Άγιο Παντελεήμονα. Ημαθία
 -Χάραμα. Στο Αρκοχώρι, ο Στέφανος Λαφάρας.




Από parallaximag.gr