powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το sithonianews από σήμερα τέλος ‹για το δημόσιο συμφέρον›

Ως διαχειριστής ανακοινώνω το ΤΕΛΟΣ της λειτουργίας του blog και του facebook sithonianews, προκειμένου να αποφύγω τα χειρότερα και να διαλύσω την οικογένειά μου.
Δυστυχώς οι αναρτήσεις για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και κυρίως χρήσης αιγιαλού και παραλιών , με οδήγησαν σε  'νομικές περιπέτειες'  και  οικονομικά βάρη  που προσπαθώ να αντιμετωπίσω  με δανεικά. Θέλοντας να αποφύγω τα χειρότερα στο μέλλον, αποφάσισα το λουκέτο στο blog το οποίο ξεκίνησε ‹σαν χθες› την ημέρα της γιορτής του Αγ. Χριστοφόρου 9-5-2014
Ευχαριστώ όλους τους αναγνώστες που ανέβασαν τα Νέα της Σιθωνίας στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα στην κορυφή. Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από όσους αδίκησα με τις αναρτήσεις.
 Η ενημέρωση κυρίως πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γίνεται απο το facebook tomsakis

Τετάρτη

Γαλάζιες σημαίες2018:Πρώτη στην Ελλάδα η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με 89 (85ακτές +3 μαρίνες+1 σκάφος αειφόρου τουρισμού)

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (85ακτές+3 Μαρίνες+1 σκάφος  αειφόρου τουρισμούεδώ.
Τη δεύτερη θέση – ανάμεσα σε 47 χώρες – κατέχει η Ελλάδα στις βραβεύσεις ακτών και μαρινών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς

Δήμος Ν.Προποντίδας πρόσληψη πενήντα πέντε (55) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου

Ανακοίνωση υπ΄ αριθ. ΣΟΧ 2/2018 και Παράρτημά της για την πρόσληψη πενήντα πέντε (55) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών
Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: από Δευτέρα 14/5/2018 έως και Τετάρτη 23/5/2018. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

Aνάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου η "ΦΥΛΛΙΣ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Χριστάρα Μαρία
ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ:Βασιλικού Κατερίνα 
Γ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:Δαλδογιαννη Αργυρώ
ΤΑΜΕΙΑΣ:Κάργα Μαρία
ΜΕΛΟΣ:Παπαπαύλου Σουζάνα
ΜΕΛΟΣ: Κουκαλιώτου Αννα
ΜΕΛΟΣ:Χριστάρα Σόνια
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τσάπατου Γεωργία
Πιτσόλη Μαρία
Κυριαζή Δήμητρα

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου‎14ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής 13-5-18

Τέσσερις μέρες έχουν μείνει για το αντάμωμά μας, όλα είναι στη θέση τους και σας περιμένουμε για ένα μεγάλο γλέντι! Όποιος θέλει να βοηθήσει εθελοντικά για τη σωστή λειτουργία του ανταμώματος, την Πέμπτη 10/05 στις 8.00 μ.μ. να βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας, καθώς θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.
Λ.Ο.Π.


Τρίτη

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ορμύλιας:‎ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 9-6-18


Ρεγκάττα του Διαπόρου 2018 για σκάφη ανοικτής θαλάσσης 31-8-18

Ρεγκάττα του Διαπόρου  2018 για σκάφη ανοικτής θαλάσσης 31-8-18
Για ακόμη μια χρονιά ο ΝΑΣΥΟΠ καλεί του φίλους του λάτρεις του πανιού σε μία ρεγκάττα που γίνεται στα υπέροχα νερά της Σιθωνίας και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση μας για τις υπέροχες στιγμές που περνάμε στη θάλασσα αλλά και στη στεργιά!

Ν.Μουδανιά Κέντρο Τέχνης Σύνθεση Ρεσιτάλ Σαξοφώνου του Αντώνη Φωτιάδη το Σαββάτο 5 Μαΐου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ρεσιτάλ Σαξοφώνου του Αντώνη Φωτιάδη το Σαββάτο 5 Μαΐου. Ένα πολύ δύσκολο τεχνικά πρόγραμμα αλλά και με πολύ ενδιαφέρον εκτελέσθηκε άψογα από τον Αντώνη που εντυπωσίασε αυτούς που το παρακολούθησαν

Ανακοίνωση 8-5-18 για το νερό στον Πολύγυρο -να μην προβαίνουν σε πόση- θολότητα λόγω βροχοπτώσεων

Από την Αντιδημαρχία Ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Λόγω της νέας θολότητας του νερού στην περιοχή «Βατόνια», συνεπεία των χθεσινών πυκνών βροχοπτώσεων, παρακαλούνται οι δημότες να μην προβαίνουν σε πόση του νερού, μέχρι να εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση.
Το όλο γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται ήδη από το ΙΓΜΕ και ο Δήμος αναζητεί τις πλέον καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
polygyros.gr



Η Κίνα στα Βαλκάνια και την Ελλάδα

Η ΕΕ βλέπει την Kίνα ως απειλή, πολλά βαλκανικά κράτη ως ευκαιρία. Οι κινεζικές επενδύσεις στη ΝΑ Ευρώπη διχάζουν τους Ευρωπαίους. Ποιος είναι ο ρόλος της Κίνας στην Ελλάδα; Διεθνής ημερίδα στο Βερολίνο.
Η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να διαθέσει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε έργα υποδομής κατά μήκος

Άλλο ένα beach bar παρανάλωμα του πυρός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

"Τρίτωσε" το κακό
Ερωτηματικά και προβληματισμό δημιουργεί το νέο περιστατικό πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε beach bar στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Πρόκειται για το τρίτο -κατά σειρά- περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή, έπειτα από δύο περιπτώσεις τον περασμένο Ιανουάριο.
Όπως δήλωσε στο halkidikifocus.gr, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Δευτέρα

Έγκριση του έργου «Εγκατάσταση εστίασης, αναψυχής - εξυπηρέτησης λουομένων» στη θέση «Ακτή Αγ. Ιωάννης», Δ.Κ. Νικήτης, Δήμου Σιθωνίας, Π.Ε. Χαλκιδικής.

 Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών στην παραλία, στην περιοχή όπου χωροθετείται το επενδυτικό σχέδιο του θέματος.
Για οποιοδήποτε έργο στον αιγιαλό, την παράλια ή τη θάλασσα, προβλεφθεί στο μέλλον, να ακολουθηθεί απαρέγκλιτα η προβλεπόμενη από τους Ν 3028/02 και Ν 2971/01 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις»       Η Απόφαση
..... Την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως αυτή διατυπώθηκε στην υπ’ αρ. 2/16.01.2018

Διακοπές ρεύματος Περιοχές Νικήτης-Μεταμόρφωσης-Ορμύλιας-Γερακινής-Ολύνθου-Καλλιθέας 9-5-18


Σημαντικές διακρίσεις για τις ελιές Χαλκιδικής στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς LONDON ITOC 2018 (φωτο).

Από  13 έως και 15 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο 1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς LONDON ITOC 2018. Στον εν λόγω διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν προϊόντα εμπορίου με επιτραπέζιες ελιές από όλο τον κόσμο. Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν Χαλκιδικιώτικες επιχειρήσεις. 
Συγκεκριμένα τα προϊόντα που βραβεύθηκαν είναι:

Κατασχέθηκαν 1.049 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη

Χίλια σαράντα εννέα κιλά (1.049 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 36χρονο, ο οποίος

Πολιτιστικός Μεταγγιτσίου 'Ν.Άσσα' γιορτή Αγ.Χριστοφόρου 8&9-5-18

Δήμος Σιθωνίας: Αιτήσεις για νέες έγγραφες σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΕΦΟ του Δήμου

Το ΝΠΔΔ «Η Αλληλεγγύη» Δήμου Σιθωνίας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για νέες έγγραφες μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΕΦΟ  του  Δήμου  για το επόμενο σχολικό έτος υποβάλλονται από 10-5-2018  έως 31-05- 2018 στο γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ. από  τις 9.00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. καθημερινά και στους

Κυριακή

Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ από τον Συλ.Γυναικών Βραστάμων και τις Μαίες του Κ.Υ. Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής 9-5-18

΄Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βραστάμων σε συνεργασία με τις μαίες του Κ.Υ. Αγ. Νικολάου διοργανώνουν Δωρεάν Λήψη Δειγμάτων ΤΕΣΤ ΠΑΠ για τις γυναίκες της περιοχής, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού απο 09:00 έως 14:00.Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ.6942581552.''

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στην Ιερισσό, την Κυριακή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη δίκη για τον Λάκκο Καρατζά στις 10 Μαΐου. 
Ομόφωνα εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στις 10 Μαΐου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η δίκη για το Λάκκο Καρατζά. Εικοσιπέντε συντοπίτες μας θα βρεθούν στο εδώλιο του

Εξέλιξη εργασιών κατασκευής 5ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του  5ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών. Έχει ήδη ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ο φέρον οργανισμός και οι τοιχοποιίες πλήρωσης, η περίφραξη εκτός του μεταλλικού της μέρους και οι καλωδιώσεις των Η/Μ εργασιών.
Το οικόπεδο στο οποίο κατασκευάζεται το κτίριο βρίσκεται εντός

Στο Αγ.'Ορος ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας - Τον υποδέχθηκε εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού.!!

O κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη φιλοξενία και για το γεγονός ότι έστειλε ως εκπρόσωπο του τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος ήταν μαζί του σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης  (Ο κ. Τσίπρας είναι  γνωστό ότι είναι ανεπιθύμητος στο Αγ. Όρος )
Στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας και στις, επίσης, πολύ καλές προσωπικές σχέσεις των πρωθυπουργών των δύο

Αιμορραγούν Ισπανοί και Ιταλοί εμφιαλωτές ελαιολάδου

Φλερτάρει με τη χρεοκοπία το 12% των επιχειρήσεων του κλάδου στην ιβηρική χώρα
Δύο πρόσφατες εκθέσεις που είδαν πρόσφατα το φως της επικαιρότητας αποτυπώνουν μια μάλλον ανησυχητική κατάσταση, όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα αρκετών εταιρειών εμφιάλωσης ελαιολάδου τόσο στην Ισπανία όσο και την Ιταλία.

Πρωταθλητής Α΄ Ερασιτεχνικής Χαλκιδικής ο Π.Ο.Τρίγλιας (foto)

Τελικός Πρωταθλήματος Χαλκιδικής Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Bayline Ναυαγοσωστική... Κυριακή 6 Μαΐου 2018 
Π.Ο.Τρίγλιας - Νέος Π.Ο.Ν.Καλλικράτειας (1-0) σκόρερ  Μέτσι και άνοδος Γ' Εθνική.
Αγώνας Play Out 
Σάββατο 5 Μαΐου 2018 
Π.Ο.Μουδανιών - Αριστοτέλης Σ/Σ. (2-1) 


Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Πολυγύρου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των παραστάσεών της.

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των παραστάσεών της στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου με την κωμωδία "Ποιός σκότωσε τον William" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ραντεβού το καλοκαίρι στο Ανοιχτό Θέατρο, στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ και στην περιοδεία στα χωριά της Χαλκιδικής. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο που

Eθελοντικός καθαρισμός του άλσους Αγίας Παρασκευής Αρναίας (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου ο καθαρισμός του άλσους της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εθελοντικής δράσης της χώρας ¨Let’s do it CREECE¨.
Η πρωτοβουλία ήταν της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας, με τη συνδρομή του Δήμου Αριστοτέλη, που