powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Την Πέμπτη 12/10 γίνεται στον Πολύγυρο η δίκη για την Τσικνοπέμπτη του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό (video)

Την ερχόμενη Πέμπτη 12/10 γίνεται στον Πολύγυρο η δίκη για την Τσικνοπέμπτη του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό με ρίψη χημικών ακόμη και σε σχολείο. Ο παραλογισμός: 23 κάτοικοι κατηγορούμενοι. Δείτε το βίντεο: Ιερισσός 7 Μάρτη 2013 






Δεν είναι η Γάζα… είναι η Ιερισσός

Στην Ιερισσό, στη Χαλκιδική, γίνεται πόλεμος, έχουνε κατοχή. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Τα ΜΑΤ κατέλαβαν το χωριό, απέκλεισαν τους μαθητές μέσα το σχολείο, επιτίθενται με ασφυξιογόνα και δακρυγόνα, τραυμάτισαν μαθητές… 
Οι εικόνες θυμίζουν Παλαιστίνη. Και όλα αυτά -όπως είπε στο Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας- «απλά για να περάσουν τα ΜΑΤ», προκειμένου να προβούν σε νέες έρευνες και προσαγωγές/συλλήψεις.
Για να ολοκληρωθεί η εικόνα,   τουλάχιστον 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς μπήκαν στο χωριό και ξεκίνησαν έρευνες σε σπίτια, ενώ έξι άτομα προσήχθησαν στον Πολύγυρο για δεύτερη κατάθεση. 
Δραματικές ήταν οι εκκλήσεις, μέσα από το blog τους (http://ierissiotes.blogspot.gr/): «Αδέρφια σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε η κατάσταση έχει ξεφύγει, ΜΑΤ επιτίθενται μέσα στο χωριό!!! Ρίξανε δακρυγόνα στον κόσμο και στο σχολείο!!! Όσοι δουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας βοηθήστε!!! Αδέρφια από τα διπλανά χωριά και όποιος μπορεί ας έρθει να βοηθήσει!!!».

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, ενώ ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Τόλης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά».

Μέχρι αργά χτες το απόγευμα, η κατάληψη της Ιερισσού από τα ΜΑΤ συνεχιζόταν, με ρίψεις δακρυγόνων και ασφυξιογόνων μέσα στα σπίτια.

απόσπάσματα από  rproject.gr